Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Scheidingsmediation in Helmond

7 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

De beste manier om een mediator uit Helmond te selecteren voor hulp bij het scheiden 

Bent u op zoek naar een geschikte mediator uit Helmond te selecteren voor hulp bij het scheiden? De beste manier om deze persoon te vinden is door gebruik te maken van de vergelijker van Judex. Wij bieden de noodzakelijke inzichten die nodig zijn om een overwogen keuze te maken. Hiermee kunt u veel tijd besparen die u anders kwijt zou zijn aan het vergelijken van de diensten van de echtscheidingsmediators in Helmond.

Deze experts staan vandaag voor u klaar


 • Expertise:  Relationeel
 • Werkgebied: Omgeving land van Maas en Waal
Profielfoto Pim van der Hagen
 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Someren en omgeving

 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Den Bosch en omgeving

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Eindhoven, Den Bosch

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Beuningen, Den Bosch, Venlo

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Provincie Limburg, Oost-Brabant
Profielfoto van Chris van Gompel
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Eindhoven en omgeving

Het belang om de diensten van echtscheidingsmediators uit Helmond te vergelijken

Judex is gespecialiseerd in de juridische sector en biedt de nodige inzichten en transparantie aan rechtzoekenden. Hiermee zijn we ingesprongen op een brede behoefte. De juridische sector kenmerkt zich immers door een complexe structuur. De sector is de laatste periode erg versplinterd geraakt en is hierdoor zeker niet transparanter geworden. De toenemende populariteit van mediation bij het doorlopen van een echtscheidingsproces is een van de oorzaken hiervan. Steeds meer stellen kiezen voor mediation om een echtscheiding vorm te geven omdat deze procedure veel praktische voordelen biedt.

Mediation is een vorm van juridische ondersteuning waar de scheidende partners samen gebruik van kunnen maken. De achterliggende gedachte van dit proces is dat de mediator de noodzakelijke ondersteuning biedt aan de partners als zij in onderling overleg afspraken maken die van belang zijn bij de scheiding. Uiteraard zal de mediator begeleiding bieden bij het doorlopen van het gehele proces. Door het (gedeeltelijk) zelfstandige karakter van mediation en het gezamenlijk gebruik van deze ondersteuning is mediation vaak de voordeligste vorm van scheiden. Daarnaast kenmerkt mediation zich door veelzijdigheid. Er zijn diverse manieren om het proces te doorlopen waardoor het scheidende stel een grote invloed heeft op de procedure. Het scheidingsproces kan binnen een relatief kort tijdsbestek doorlopen zijn.         

Als reactie op de toenemende vraag hebben veel juridische hulpverleners ervoor gekozen om mediation in hun pakket op te nemen, een beweging die onder andere in Helmond duidelijk zichtbaar is. Dit maakt de sector nog minder inzichtelijk en kost het rechtzoekenden in de praktijk meer tijd om op basis van inzichten en overwogen keuze te maken welke mediator uit Helmond het meest geschikt is. Het belang om de diensten van echtscheidingsmediators uit Helmond te vergelijken is echter groot. Een mediationtraject kan alleen maar soepel worden doorlopen als de diensten van de mediator volledig aansluitend zijn op de ondersteuningsbehoefte van het scheidende stel. Judex biedt waardevolle hulp bij het maken van deze keuze.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Handige vergelijker om geschikte mediator uit Helmond te kiezen voor hulp bij scheiding

Judex heeft een handige vergelijker ontwikkeld die gebruikt kan worden om een geschikte mediator uit Helmond te kiezen voor hulp bij scheiding. De specifieke wensen kunnen worden ingegeven in de zoekfilters. Op basis hiervan presenteren we de echtscheidingsmediators die hiervoor het beste in aanmerking komen. De mediators die wij u aanbevelen zijn aangesloten bij het netwerk van Judex en voldoen allemaal aan onze strenge voorwaarden met betrekking tot vakkennis, werkwijze en bijbehorende prijsstelling.

Op het moment dat u een keuze heeft gemaakt voor een mediator uit Helmond kunt u direct via onze website met deze persoon in contact komen. Daarnaast bieden we u een veilige digitale omgeving om de benodigde data met deze persoon te delen en voor de financiële afhandeling van het scheidingsproces zorg te dragen. Judex biedt dus een combinatie van gemak, kwaliteit en transparantie op juridisch gebied.

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Helmond samenkomen.

Terug naar boven