Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Scheidingsmediation in Waalwijk

8 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Vergelijker om een geschikte mediator uit Waalwijk te vinden voor hulp bij het scheiden

Bent u op zoek naar een geschikte mediator uit Waalwijk te vinden voor hulp bij het scheiden? Dan kunt u hiervoor het beste de vergelijker van Judex gebruiken. Hiermee heeft u op een snelle en eenvoudige manier het benodigde overzicht in het aanbod van de mediators uit uw plaats. Dit is erg praktisch omdat er sprake is van een groot aanbod in echtscheidingsmediators in Waalwijk en het complexe karakter van de juridische sector deze keuze er niet eenvoudiger op maakt. Judex biedt u de benodigde combinatie van kwaliteit, transparantie en gemak op juridisch gebied. 

Deze experts staan vandaag voor u klaar


 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Breda, Arnhem

 • Expertise:  Relationeel
 • Werkgebied: Omgeving land van Maas en Waal
Profielfoto Pim van der Hagen
 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Someren en omgeving
Profielfoto Edwin Baeten
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Omgeving, Zaltbommel, Eindhoven, Houten

 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Den Bosch en omgeving

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Provincie Limburg, Oost-Brabant
Nog geen beoordeling

Vincent Wijmans

Mediator


 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Werkendam, Breda, Rotterdam

Groot aanbod van in scheiding gespecialiseerde mediators uit Waalwijk 

Mediation is een vorm van scheiden dat voor veel mensen zeer toegankelijk is en diverse praktische voordelen biedt. De belangrijkste voorwaarde voor deze vorm van scheiden is dat de partners bereid moeten zijn om gezamenlijk de afspraken te maken die nodig zijn om een huwelijk te ontbinden en er het vertrouwen in hebben dat dit in de praktijk ook daadwerkelijk gaat lukken. Mediation is een steeds populairder wordende optie. Om aan deze toegenomen vraag te kunnen voldoen hebben veel juridische dienstverleners besloten om mediation in hun pakket op te nemen. Deze beweging is in het hele land zichtbaar en een grotere plaats als Waalwijk vormt hier zeker geen uitzondering op. Dit maakt de keuze voor scheidende stellen echter juist lastiger. Door het gecompliceerde karakter van de juridische sector is het in de praktijk een hele opgave om een beeld te vormen over de werkwijze en bijbehorende prijsstelling van een specifieke Waalwijkse mediator. Dit maakt dat het in de praktijk erg tijdrovend is om het aanbod van mediators te vergelijken wat wel van belang is om een scheidingstraject soepel te kunnen doorlopen.

De belangrijkste kenmerk van een mediationtraject is dat een mediator een juridische ondersteuning biedt aan beide scheidende partners. Hierdoor zal deze persoon een neutrale en adviserende rol hebben bij de begeleiding van de scheidende partners in dit proces. De mediator zal de partners helpen bij het maken van de onderlinge afspraken die nodig zijn om een huwelijk te ontbinden, eventuele vragen en onduidelijkheden van het scheidende stel beantwoorden, bemiddelen als de partners dreigen vast te lopen gedurende de procedure en uiteraard het stel begeleiden bij het doorlopen van de juridische stappen. 

Het belangrijkste voordeel van mediation ligt op financieel gebied. Doordat de scheidende partners gezamenlijk gebruik maken van deze vorm van juridische ondersteuning, wordt er een forse besparing gedaan op de inzet van juridische uren en hiermee uiteraard ook op de bijbehorende kosten. Mediation is in veel gevallen veruit de voordeligste vorm van scheiden. Daarnaast kan het traject voor een groot deel in eigen tempo worden doorlopen en kan er zelfs op afstand gescheiden worden als er gebruik wordt gemaakt van de optie om online te scheiden. Veel stellen kiezen echter voor de meer persoonlijke optie en het traject te doorlopen aan de hand van een of meer afspraken op het kantoor van de echtscheidingsmediator in Waalwijk. In dit laatste geval is het van groot belang dat er gekozen wordt voor een Waalwijkse mediator die een aanbod heeft dat volledig aansluit op de begeleidingsbehoefte. Judex helpt bij het maken van deze keuze.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Vergelijkingstool om een geschikte mediator uit Waalwijk te kiezen

Judex is gespecialiseerd op juridisch gebied en houdt zich bezig met het bieden van transparantie en inzichten in de juridische sector. Hiervoor hebben we onder andere een gebruiksvriendelijke vergelijkingstool ontwikkeld die gebruikt kan worden om op een eenvoudige wijze een geschikte mediator uit Waalwijk te kiezen. U hoeft hiervoor alleen maar de begeleidingsbehoefte in de zoekfilters weer te geven. Op basis hiervan presenteren wij de gegevens van de echtscheidingsmediators die u het beste kunnen ondersteunen.

Alle mediators die wij onder uw aandacht brengen, zijn aangesloten bij het netwerk van Judex en voldoen dan ook aan onze normen met betrekking tot vakkennis, werkwijze en prijsstelling. Hiermee borgen wij de kwaliteit van onze service. Op het moment dat u op basis van onze online vergelijkingstool een keuze heeft kunnen maken voor een geschikte mediator uit Waalwijk, kunt u via ons platform direct met deze persoon in contact komen. Daarnaast bieden we een veilige digitale omgeving om gegevens met uw mediator te delen en voor de financiële afhandeling van de scheidingsprocedure zorg te dragen.

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Waalwijk samenkomen. 

Terug naar boven