Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Scheidingsmediation in Etten-Leur

1 Judex expert

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Mediator uit Etten-Leur voor hulp en ondersteuning bij het scheiden

Het vinden van een geschikte mediator uit Etten-Leur voor hulp en ondersteuning bij het scheiden lijkt enorm eenvoudig maar de praktijk wijst anders uit. Hoewel er veel echtscheidingsmediators in deze plaats actief zijn is het maken van een keuze een vrij gecompliceerd en tijdrovend traject. Dit komt doordat de juridische wereld erg versplinterd is en zeker geen transparant karakter heeft. U kunt echter veel tijd besparen door de vergelijker van Judex te gebruiken. Wij bieden de benodigde inzichten en transparantie op juridisch gebied.

Deze experts staan vandaag voor u klaar


 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Breda, Arnhem

Vergelijker om overzicht te krijgen in het aanbod van echtscheidingsmediators uit Etten-Leur

Mediation is tegenwoordig een zeer populaire vorm van het vormgeven van een echtscheidingsproces. Het traject heeft voor veel mensen een aantal zeer praktische voordelen. Het belangrijkste voordeel ligt uiteraard op financieel gebied. De scheidende partners maken immers gezamenlijk gebruik van de diensten van de mediator, waardoor er een flinke besparing op het gebruik van de inzet van juridische uren is. Mediation is erop gericht dat het scheidend stel samen de afspraken maakt die van belang zijn om een huwelijk te kunnen ontbinden. Deze afspraken worden schriftelijk vastgelegd in de rechtsgeldige echtscheidingsdocumenten bestaande uit een echtscheidingsconvenant en eventueel het ouderschapsplan als er kinderen uit het huwelijk zijn voortgekomen die op het moment van scheiden nog minderjarig zijn. 

Omdat beide partners van de diensten van de mediator gebruik maken, heeft deze persoon een neutrale rol in dit proces. De mediator heeft de taak om te bemiddelen, adviseren en zal begeleiding bieden bij het doorlopen van het volledige echtscheidingstraject. Daarnaast kan het stel ook altijd bij de mediator terecht bij vragen, onduidelijkheden of als ze dreigen vast te lopen in het proces. Doordat mediation een vrij zelfstandig karakter heeft, kunnen de scheidende partners het tempo van het proces voor een groot deel zelf bepalen. Daarnaast heeft mediation als groot voordeel dat het in veel gevallen weinig tot geen invloed heeft op de onderlinge relaties en hiermee een toekomstgerichte keuze is.

Een groot aantal juridische dienstverleners uit Etten-Leur en omgeving hebben ervoor gekozen om mediation in hun pakket op te nemen om in de stijgende behoefte hieraan te kunnen voorzien. Door het complexe karakter van de juridische sector is het voor veel rechtzoekenden erg lastig om een beeld te vormen over de werkwijze en de bijbehorende prijsstelling van een specifieke mediator uit Etten-Leur. Dit is echter wel van belang voor een efficiënt verloop van de procedure. Om rechtzoekenden toch aan de benodigde inzichten te helpen heeft Judex een vergelijker ontwikkeld die gebruikt kan worden om overzicht te krijgen in het aanbod van echtscheidingsmediators uit Etten-Leur.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Vergelijkingstool om een geschikte mediator uit Etten-Leur te kiezen voor hulp bij een scheiding

Judex houdt zich bezig met het informeren en het bieden van inzichten aan rechtzoekenden. Hiermee bieden we waardevolle ondersteuning bij de keuze voor juridische hulp. We hebben hiervoor onder andere een gebruiksvriendelijke vergelijkingstool beschikbaar gesteld die gebruikt kan worden om een geschikte mediator uit Etten-Leur te kiezen. De tool is eenvoudig te gebruiken door de specifieke wensen in de zoekfilters weer te geven. Op basis hiervan verstrekken we de gegevens van de mediators uit Etten-Leur die het beste invulling kunnen geven aan een ondersteuningsbehoefte.

De mediators de we u aanbevelen, zijn allemaal mediators die bij ons netwerk zijn aangesloten. Al deze juridische hulpverleners voldoen aan onze criteria met betrekking tot werkwijze en prijsstelling. Hiermee kunnen we waarborgen dat u niet alleen een veilige maar ook een overwogen keuze maakt. Naast transparantie en kwaliteit bieden we ook gemak tijdens uw scheiding. na het maken van uw keuze voor een geschikte mediator uit Etten-Leur voor hulp bij een scheiding, kunt u via onze site direct met deze persoon in contact komen. Tevens kunt u gebruik maken van onze veilige digitale omgeving om data naar uw mediator te sturen en de financiële afhandeling van uw scheiding te verzorgen.

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Etten-Leur samenkomen.       

Terug naar boven