fbpx
Ga naar content
9.5
Totale waardering: 5 van 5 sterren

Wij helpen jaarlijks zo’n 3000 echtparen om te scheiden. Tot volle tevredenheid van beide partijen.

Scheidingsmediation in Oosterhout

3 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Geschikte mediator uit Oosterhout vinden voor hulp bij het scheiden

Het valt niet mee om een geschikte mediator uit Oosterhout te vinden voor hulp bij het scheiden. Er is absoluut geen sprake van een tekort aan echtscheidingsmediators in Oosterhout, het tegendeel is zelfs waar: ook in deze plaats hebben veel juridische dienstverleners ervoor gekozen om mediation in hun pakket op te nemen. Veel rechtzoekenden ervaren vooral het gecompliceerde karakter van de juridische sector als groot struikelblok. Hierdoor is het niet eenvoudig om een beeld te vormen over de werkwijze en de prijsstelling van de mediators in Oosterhout wat het uiteraard lastig maakt om een goede vergelijking te maken. Judex heeft hiervoor een vergelijker ontwikkeld die gebruik kan worden om op een eenvoudige manier de benodigde inzichten te krijgen.

Deze experts staan vandaag voor u klaar


 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Breda, Arnhem

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Provincie Zeeland en omgeving
Nog geen beoordeling

Vincent Wijmans

Mediator


 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Werkendam, Breda, Rotterdam

Inzicht in het aanbod van de mediators uit Oosterhout

Mediation is een zeer goed toepasbare vorm van het doorlopen van een echtscheidingsprocedure, mits er gekozen wordt voor de ondersteuning van een mediation die past bij de begeleidingsbehoefte. Er zijn immers diverse manieren waarop gebruik kan worden gemaakt van de diensten van een mediator. Dit onderscheid heeft betrekking op zowel de intensiteit als de methode van begeleiding. Een mediator heeft als taak om een scheidend stel te ondersteunen bij het maken van afspraken die van belang zijn om een echtscheiding te voltooien. Hierbij heeft deze persoon een begeleidende- en vooral en neutrale rol aangezien beide partners gebruik maken van de diensten van de mediator. Hierdoor is mediation ook vaak de meest voordeligste optie in het doorlopen van een echtscheidingstraject. 

Naast begeleiding bij de besluitvorming kan een mediator ook beschikbaar zijn als het stel vragen of onduidelijkheden hebben bij het doorlopen van het proces of als ze samen vast dreigen te lopen gedurende de procedure. Dit laatste is echter wel afhankelijk van de keuzes die gemaakt zijn met betrekking tot de intensiteit van de ondersteuning. Er kan gekozen worden voor een begeleiding gedurende het gehele traject maar er kan ook een keuze worden gemaakt om de hulp van de mediator pas in te schakelen op het moment dat het verzoek voor echtscheiding bij de rechtbank wordt ingediend.

De bereidheid van beide partners om gezamenlijk de procedure te doorlopen, is uiteraard de belangrijkste voorwaarde om voor mediation te kunnen kiezen. Daarnaast moeten zij uiteraard wel het vertrouwen erin hebben dat ze er gezamenlijk uit zullen komen. Als dit het geval is, kunnen er een aantal keuzes worden gemaakt met betrekking tot de methode van begeleiding. Naast het online scheiden is het uiteraard ook mogelijk het mediationtraject te doorlopen aan de hand van een of meer afspraken op het kantoor van de mediator in Oosterhout. Veel stellen geven de voorkeur aan deze laatste optie omdat deze keuze een meer persoonlijk karakter heeft. Het is hierbij wel van belang dat er samengewerkt wordt met een mediator die een werkwijze heeft die aansluit op de wensen van het scheidend stel. Dit is echter voor veel mensen lastig vast te stellen. Door het gecompliceerde karakter van de juridische sector is het een lastige en vooral tijdrovende klus om een beeld te vormen over de werkwijze en de prijsstelling van de scheidingsmediators uit Oosterhout. Judex biedt op een eenvoudige manier inzichten in het aanbod van de mediators uit Oosterhout.

Altijd een passende oplossing

Online Scheiden

In goed overleg maakt u samen afspraken over de scheiding, hierbij ontvangt u onze juridische ondersteuning.

 • Gebruiksgemak
 • Snelle doorloop
 • Lage kosten
Mediation

Onder begeleiding van een mediator probeert u tot overeenstemming te komen over de scheiding.

 • Complexere zaken
 • Intensieve begeleiding
 • Ruimte voor emotie
Advocatuur

U wordt beiden bijgestaan door een eigen persoonlijke advocaat en communiceert niet meer direct met elkaar.

 • Dient eenzijdig belang
 • Hoger uurtarief

Het scheidingsproces in 4 stappen

icon-step-1
ADVIES
Laat u adviseren over de verschillende oplossingen.
icon-step-2
AFSPRAKEN
U wordt begeleid om samen werkbare afspraken te maken.
icon-step-3
AFRONDEN
Op basis van gemaakte afspraken stellen wij de dossierstukken op.
icon-step-4
AFHANDELEN
Wij regelen de procedure tot en met inschrijving gemeente.

De drie beloftes van Judex

 • ONTZORGING

  Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

 • PERSOONLIJK

  Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

 • KWALITEIT

  Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken

Vergelijker om een geschikte mediator uit Oosterhout te vinden voor hulp bij scheiding 

Judex houdt zich bezig met het bieden van inzichten om rechtzoekenden te helpen bij het maken van een overwogen keuze. Hiervoor hebben we onder andere een vergelijker beschikbaar gesteld die gebruikt kan worden om een geschikte mediator uit Oosterhout te vinden voor hulp bij scheiding. Deze online tool kan op een eenvoudige manier gebruikt worden door de specifieke wensen voor ondersteuning in de zoekfilters aan te geven. Op basis hiervan presenteren we de gegevens van de mediators uit Oosterhout die hiervoor het beste in aanmerking komen.

De mediators die we onder uw aandacht brengen, zijn aangesloten bij ons netwerk en voldoen aan onze eisen met betrekking tot vakkennis, werkwijze en prijsstelling. Uiteraard houden we hier streng toezicht op om de kwaliteit van onze dienstverlening aan u te garanderen. Op het moment dat u een keuze heeft kunnen maken voor een geschikte echtscheidingsmediator uit Oosterhout, kunt u via onze website direct in contact komen met deze persoon. Daarnaast kunt u gebruik maken van onze veilige digitale omgeving om data met uw mediator te delen en voor de financiële afhandeling van de procedure zorg te dragen.

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Oosterhout samenkomen.

Terug naar boven