Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Scheidingsmediation in Oosterhout

5 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Geschikte mediator uit Oosterhout vinden voor hulp bij het scheiden

Het valt niet mee om een geschikte mediator uit Oosterhout te vinden voor hulp bij het scheiden. Er is absoluut geen sprake van een tekort aan echtscheidingsmediators in Oosterhout, het tegendeel is zelfs waar: ook in deze plaats hebben veel juridische dienstverleners ervoor gekozen om mediation in hun pakket op te nemen. Veel rechtzoekenden ervaren vooral het gecompliceerde karakter van de juridische sector als groot struikelblok. Hierdoor is het niet eenvoudig om een beeld te vormen over de werkwijze en de prijsstelling van de mediators in Oosterhout wat het uiteraard lastig maakt om een goede vergelijking te maken. Judex heeft hiervoor een vergelijker ontwikkeld die gebruik kan worden om op een eenvoudige manier de benodigde inzichten te krijgen.

Deze experts staan vandaag voor u klaar


 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Breda, Arnhem
Profielfoto Pim van der Hagen
 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Someren en omgeving
Profielfoto Edwin Baeten
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Omgeving, Zaltbommel, Eindhoven, Houten

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Provincie Limburg, Oost-Brabant
Nog geen beoordeling

Vincent Wijmans

Mediator


 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Werkendam, Breda, Rotterdam

Inzicht in het aanbod van de mediators uit Oosterhout

Mediation is een zeer goed toepasbare vorm van het doorlopen van een echtscheidingsprocedure, mits er gekozen wordt voor de ondersteuning van een mediation die past bij de begeleidingsbehoefte. Er zijn immers diverse manieren waarop gebruik kan worden gemaakt van de diensten van een mediator. Dit onderscheid heeft betrekking op zowel de intensiteit als de methode van begeleiding. Een mediator heeft als taak om een scheidend stel te ondersteunen bij het maken van afspraken die van belang zijn om een echtscheiding te voltooien. Hierbij heeft deze persoon een begeleidende- en vooral en neutrale rol aangezien beide partners gebruik maken van de diensten van de mediator. Hierdoor is mediation ook vaak de meest voordeligste optie in het doorlopen van een echtscheidingstraject. 

Naast begeleiding bij de besluitvorming kan een mediator ook beschikbaar zijn als het stel vragen of onduidelijkheden hebben bij het doorlopen van het proces of als ze samen vast dreigen te lopen gedurende de procedure. Dit laatste is echter wel afhankelijk van de keuzes die gemaakt zijn met betrekking tot de intensiteit van de ondersteuning. Er kan gekozen worden voor een begeleiding gedurende het gehele traject maar er kan ook een keuze worden gemaakt om de hulp van de mediator pas in te schakelen op het moment dat het verzoek voor echtscheiding bij de rechtbank wordt ingediend.

De bereidheid van beide partners om gezamenlijk de procedure te doorlopen, is uiteraard de belangrijkste voorwaarde om voor mediation te kunnen kiezen. Daarnaast moeten zij uiteraard wel het vertrouwen erin hebben dat ze er gezamenlijk uit zullen komen. Als dit het geval is, kunnen er een aantal keuzes worden gemaakt met betrekking tot de methode van begeleiding. Naast het online scheiden is het uiteraard ook mogelijk het mediationtraject te doorlopen aan de hand van een of meer afspraken op het kantoor van de mediator in Oosterhout. Veel stellen geven de voorkeur aan deze laatste optie omdat deze keuze een meer persoonlijk karakter heeft. Het is hierbij wel van belang dat er samengewerkt wordt met een mediator die een werkwijze heeft die aansluit op de wensen van het scheidend stel. Dit is echter voor veel mensen lastig vast te stellen. Door het gecompliceerde karakter van de juridische sector is het een lastige en vooral tijdrovende klus om een beeld te vormen over de werkwijze en de prijsstelling van de scheidingsmediators uit Oosterhout. Judex biedt op een eenvoudige manier inzichten in het aanbod van de mediators uit Oosterhout.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Vergelijker om een geschikte mediator uit Oosterhout te vinden voor hulp bij scheiding 

Judex houdt zich bezig met het bieden van inzichten om rechtzoekenden te helpen bij het maken van een overwogen keuze. Hiervoor hebben we onder andere een vergelijker beschikbaar gesteld die gebruikt kan worden om een geschikte mediator uit Oosterhout te vinden voor hulp bij scheiding. Deze online tool kan op een eenvoudige manier gebruikt worden door de specifieke wensen voor ondersteuning in de zoekfilters aan te geven. Op basis hiervan presenteren we de gegevens van de mediators uit Oosterhout die hiervoor het beste in aanmerking komen.

De mediators die we onder uw aandacht brengen, zijn aangesloten bij ons netwerk en voldoen aan onze eisen met betrekking tot vakkennis, werkwijze en prijsstelling. Uiteraard houden we hier streng toezicht op om de kwaliteit van onze dienstverlening aan u te garanderen. Op het moment dat u een keuze heeft kunnen maken voor een geschikte echtscheidingsmediator uit Oosterhout, kunt u via onze website direct in contact komen met deze persoon. Daarnaast kunt u gebruik maken van onze veilige digitale omgeving om data met uw mediator te delen en voor de financiële afhandeling van de procedure zorg te dragen.

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Oosterhout samenkomen.

Terug naar boven