Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Scheidingsmediation in Oss

8 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Vergelijker om een mediator uit Oss te kiezen voor hulp bij het scheiden

Mediation is een moderne vorm van scheiden dat voor veel stellen een aantal zeer praktische voordelen biedt. Dit is de reden dat er steeds meer gekozen wordt voor deze vorm van scheiden en dat veel juridische dienstverleners deze vorm van ondersteuning in hun pakket hebben opgenomen. Het gecompliceerde karakter van de juridische wereld maakt het er echter niet eenvoudiger op om inzicht te krijgen welke mediator een aanbod heeft dat volledig aansluit op de ondersteuningsbehoefte. Dit is voor de voortgang van het proces wel van essentieel belang. Als u op zoek bent naar een mediator uit Oss of omgeving kunt u de vergelijker van Judex gebruiken om een overwogen keuze te maken. Wij bieden alle inzichten die u hiervoor nodig heeft.

Deze experts staan vandaag voor u klaar


 • Expertise:  Relationeel
 • Werkgebied: Omgeving land van Maas en Waal
Profielfoto Pim van der Hagen
 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Someren en omgeving
Profielfoto Elise Janssen
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Nijmegen en omgeving
Profielfoto Edwin Baeten
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Omgeving, Zaltbommel, Eindhoven, Houten

 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Den Bosch en omgeving

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Beuningen, Den Bosch, Venlo

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Provincie Limburg, Oost-Brabant

Overzicht in de diensten van echtscheidingsmediators uit Oss

Er zijn diverse manieren om een echtscheidingsprocedure te doorlopen waarvan mediation er een van is. De onderscheidende waarde van mediation ligt vooral in de manier van ondersteuning. In tegenstelling tot de andere vormen van juridische hulp is er geen sprake van individuele afvaardiging. Mediation kan het beste gezien worden als het gezamenlijk gebruik maken van een open overlegstructuur om een scheidingsprocedure te doorlopen. Een mediator biedt dus ondersteuning aan een scheidend stel bij het maken van de afspraken die van belang zijn om een huwelijk te ontbinden. Uiteraard heeft de mediator hierbij een neutrale rol en zal deze persoon op geen enkele wijze een oordeel vormen.

Een mediationtraject biedt voor veel scheidende stellen een aantal praktische voordelen. Het belangrijkste voordeel is uiteraard te vinden op financieel gebied. Door het gezamenlijk gebruik van deze juridische vorm, worden er aanmerkelijk minder juridische uren ingezet en zijn de bijbehorende kosten uiteraard lager in vergelijking met andere juridische vormen. Tevens heeft mediation vaak weinig tot geen invloed op de onderlinge relaties en zijn er diverse keuzes te maken met betrekking tot het doorlopen van het traject en de intensiteit van de ondersteuning. Er kan gekozen worden voor een online vorm van mediation dat een locatie onafhankelijk karakter heeft en volledig in eigen tempo kan worden doorlopen. Er is ook een meer persoonlijk alternatief waarbij gebruik kan worden gemaakt van een mediationtraject aan de hand van een of meer afspraken op het kantoor van de mediator in Oss. 

De bovenstaande mogelijkheden geeft een duidelijk beeld van het essentiële belang dat er gekozen wordt voor een mediator wiens dienstverlening volledig aansluitend is op een specifieke behoefte. Deze keuze heeft immers veel invloed op de voortgang van het traject. Het onoverzichtelijke karakter van de juridische sector maakt het voor veel rechtzoekenden lastig om een beeld te vormen wat voor hun de beste keuze is. Judex biedt echter waardevolle inzichten op dit gebied. U kunt bijvoorbeeld van gebruik maken van onze vergelijker om een overzicht te krijgen in de diensten van echtscheidingsmediators uit Oss.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Handige vergelijkingstool om mediator uit Oss te kiezen voor hulp bij scheiding

Judex biedt een combinatie van kwaliteit, transparantie en gemak op juridisch gebied. Hiermee streven we ernaar om het rechtzoekenden makkelijker te maken als ze gebruik maken van juridische diensten. We hebben onder andere een handige vergelijkingstool ontwikkeld die gebruikt kan worden om mediator uit Oss te kiezen voor hulp bij scheiding. Onze vergelijker is eenvoudig te gebruiken door de ondersteuningsbehoefte in de zoekfilters weer te geven. Aan de hand van deze gegevens presenteren wij de gegevens van de mediators uit Oss die de beste invulling aan een ondersteuningsbehoefte kunnen geven. 

Alle mediators die wij u aanbevelen, voldoen aan onze criteria met betrekking tot vakkennis, werkwijze en bijbehorende prijsstelling. Hier houden we uiteraard toezicht om de kwaliteit van onze service te borgen. Tevens zijn we zeer actief met het onderhouden van ons rating systeem zodat onze vergelijker altijd up-to-date blijft. Als u op basis van onze vergelijker een keuze heeft kunnen maken voor een geschikte echtscheidingsmediator, kunt u direct via ons platform met deze persoon in contact komen, data naar uw mediator sturen en voor de financiële afhandeling van de echtscheidingsprocedure zorg dragen. 

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Oss samenkomen.

Terug naar boven