Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Scheidingsmediation in Den Bosch

9 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Vergelijker om een mediator uit Den Bosch te kiezen voor hulp bij het scheiden

De eerste keuze die gemaakt moet worden na de beslissing om te gaan scheiden heeft betrekking op het doorlopen van de juridische procedures. Er zijn diverse manieren om dit te doen. Als de partners nog ‘on speaking terms’ zijn, is mediation een uitstekend alternatief. Er zijn dan ook veel juridische hulpverleners die mediation aanbieden. Dit maakt het echter lastig om een goede keuze te maken, zeker gezien het feit dat de juridische sector erg gecompliceerd in elkaar zit. Als u op zoek bent naar een geschikte mediator uit Den Bosch voor hulp bij het scheiden kunt u gebruik maken van de vergelijker die Judex ontwikkeld heeft. Hiermee komt u op een eenvoudige wijze aan de benodigde inzichten voor het maken van een overwogen keuze.

Deze experts staan vandaag voor u klaar


 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Breda, Arnhem

 • Expertise:  Relationeel
 • Werkgebied: Omgeving land van Maas en Waal
Profielfoto Pim van der Hagen
 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Someren en omgeving
Profielfoto Edwin Baeten
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Omgeving, Zaltbommel, Eindhoven, Houten

 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Den Bosch en omgeving

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Eindhoven, Den Bosch

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Beuningen, Den Bosch, Venlo

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Provincie Limburg, Oost-Brabant

Groot aantal in scheiding gespecialiseerde mediators in 's-Hertogenbosch 

Mediation is een traject waarbij de scheidende partners in onderling overleg tot afspraken komen die nodig zijn voor het vormgeven van de rechtsgeldige echtscheidingsdocumenten zoals een echtscheidingsconvenant en eventueel een ouderschapsplan. Deze vorm van het doorlopen van een echtscheidingsprocedure heeft een zelfstandig karakter. De belangrijkste voorwaarde om te kunnen kiezen voor mediation is dan ook dat beide partners bereid zijn om met elkaar te overleggen en tot afspraken te komen die nodig zijn voor de ontbinding van het huwelijk. De mediator heeft hierin een ondersteunende rol. Deze persoon zal de scheidende partners ondersteunen in het doorlopen van de procedure. Uiteraard kunnen zij ook altijd bij deze persoon terecht voor vragen of onduidelijkheden en als ze dreigen vast te lopen in de besluitvorming.            

Het grote voordeel van mediation ligt op financieel gebied. Doordat de scheidende partners gezamenlijk gebruik maken van deze vorm van juridische ondersteuning en er geen sprake is het behartigen van de individuele belangen kan er een flinke besparing worden gemaakt op de kosten. Daarnaast biedt mediation alle mogelijkheden om het traject in eigen tempo te doorlopen. Desgewenst kan de volledige procedure in een relatief kort tijdsbestek zijn afgehandeld. Tot slot heeft mediation het belangrijke voordeel dat het vaak weinig tot geen invloed heeft op de onderlinge verhoudingen. Dit is uiteraard erg praktisch als ouders van minderjarige kinderen besluiten om te gaan scheiden.

Het mediationtraject kan op verschillende manieren doorlopen worden. Naast een volledige online begeleiding kan er gekozen worden voor een meer persoonlijke vorm waarbij er een of meerdere afspraken worden gemaakt bij de mediator op diens kantoor in ‘s-Hertogenbosch. Ongeacht de keuze met betrekking tot de intensiteit en de vorm van de begeleiding is het wel van belang dat er samengewerkt wordt met een mediator die een aanbod heeft dat naadloos aansluit op de ondersteuningsbehoefte. Dat is in een plaats als Den Bosch niet eenvoudig. Er is niet alleen sprake van een groot aantal in scheiding gespecialiseerde mediators in ‘s-Hertogenbosch maar ook van een gecompliceerde structuur van de juridische sector. Veel rechtzoekenden uit Den Bosch ervaren het dan ook als bijzonder lastige opgave om een geschikte mediator te vinden. Judex heeft hiervoor echter een gebruiksvriendelijke vergelijker ontwikkeld.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Mediator uit Den Bosch voor ondersteuning bij het doorlopen van een echtscheidingsproces

Judex is gespecialiseerd op juridisch gebied en houdt zich bezig met het verspreiden van praktische informatie voor rechtzoekenden. We hebben onder andere een gebruiksvriendelijke vergelijker ontwikkeld die gebruikt kan worden om een geschikte mediator uit Den Bosch te vinden voor ondersteuning bij het doorlopen van een echtscheidingsproces. Door middel van het invullen van de zoekfilters kunnen specifieke wensen worden weergegeven. Op basis hiervan presenteren wij de mediators uit ‘s-Hertogenbosch die hiervoor het beste in aanmerking komen. 

Alle mediators uit Den Bosch die wij bij u onder de aandacht brengen zijn juridische dienstverleners die aangesloten zijn bij ons netwerk. Zij voldoen dan ook allemaal aan onze gestelde criteria met die betrekking hebben op vakkennis, serviceverlening en bijbehorende prijsstelling. We borgen hiermee dat u een veilige keuze maakt bij een juridische ondersteuningsbehoefte. Naast kwaliteit en transparantie bieden we ook gemak bij het doorlopen van een echtscheidingsproces door het beschikbaar stellen van een veilige digitale omgeving voor het delen van dat met de mediator uit ‘s-Hertogenbosch waarop uw keuze gevallen is en om voor de financiële afhandeling van de procedure te verzorgen.

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Den Bosch samenkomen.

Terug naar boven