fbpx
Ga naar content
9.5
Totale waardering: 5 van 5 sterren

Wij helpen jaarlijks zo’n 3000 echtparen om te scheiden. Tot volle tevredenheid van beide partijen.

Scheidingsmediation in Breda

4 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Mediator kiezen Breda voor ondersteuning bij het doorlopen van een echtscheidingsproces

De eerste stap die gezet moet worden na een beslissing om te gaan scheiden, is de keuze tussen de diverse opties in juridische ondersteuning. Als u in goed overleg uit elkaar gaat, is mediation vaak een prima alternatief. Er zijn dan ook veel stellen die deze keuze maken. Het is wel van belang om te kiezen voor een mediator met een aanbod dat aansluit op de wensen. Door het complexe karakter van de juridische sector, is het lastig om deze eerste stap te zetten. Als u op zoek bent naar een geschikte mediator uit Breda of omgeving kunt u de vergelijker van Judex gebruiken. Wij bieden de noodzakelijke inzichten voor het maken van een overwogen keuze.

Deze experts staan vandaag voor u klaar


 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Breda, Arnhem

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Provincie Zeeland en omgeving

 • Expertise:  Kinderen
 • Werkgebied: Dordrecht en omgeving
Nog geen beoordeling

Vincent Wijmans

Mediator


 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Werkendam, Breda, Rotterdam

Ruim aanbod van in echtscheiding gespecialiseerde mediators in Breda

Er zijn in Breda veel mediators actief. Dit is een logisch gevolg van een toenemende vraag voor mediation als vorm voor juridische ondersteuning. Mediation is immers een zeer toegankelijke vorm van scheiden waar op diverse manieren invulling aan gegeven kan worden. Het unieke karakter van mediation wordt bepaald doordat de scheidende partners gezamenlijk gebruik maken van deze ondersteuning. De achterliggende gedachte van mediation is dat de partners samen tot afspraken komen die van belang zijn bij het invullen van de rechtsgeldige echtscheidingsdocumenten, bestaande uit het echtscheidingsconvenant en eventueel het ouderschapsplan. De mediator heeft hierbij een waardevolle ondersteunende rol. Deze persoon zal de overlegstructuur bewaken en zal ingrijpen als het overleg dreigt vast te lopen. Daarnaast kan het scheidende stel altijd bij de mediator terecht bij eventuele vragen of onduidelijkheden gedurende de scheiding. De mediator zal de noodzakelijke begeleiding bieden bij het doorlopen van de juridische processen.

De bereidheid van de beide partners om gezamenlijk in goed overleg de procedure te doorlopen is een harde eis om voor mediation te kunnen kiezen. Door het maken van deze keuze wordt de inzet van juridische ondersteuning voor een groot deel beperkt. Daarnaast is er sprake van een grote mate van zelfstandigheid bij het doorlopen van het echtscheidingsproces. Hierdoor kan het scheidend stel niet alleen het tempo van het doorlopen van de echtscheidingsprocedure bepalen maar is mediation ook een financieel aantrekkelijk alternatief dat vele malen goedkoper is dan andere vormen van scheiden. 

Veel rechtzoekende zien het echter als groot struikelblok om een keuze te maken uit de ruime keuzemogelijkheid aan mediators. De juridische sector is immers erg versplinterd en zeker niet transparant. Hierdoor is het voor veel mensen niet eenvoudig om een beeld te vormen over de werkwijze en bijbehorende prijsstelling van een specifieke mediator in Breda. Judex biedt echter op een eenvoudige manier waardevolle inzichten op dit gebied door het beschikbaar stellen van een gebruiksvriendelijke vergelijker.

Altijd een passende oplossing

Online Scheiden

In goed overleg maakt u samen afspraken over de scheiding, hierbij ontvangt u onze juridische ondersteuning.

 • Gebruiksgemak
 • Snelle doorloop
 • Lage kosten
Mediation

Onder begeleiding van een mediator probeert u tot overeenstemming te komen over de scheiding.

 • Complexere zaken
 • Intensieve begeleiding
 • Ruimte voor emotie
Advocatuur

U wordt beiden bijgestaan door een eigen persoonlijke advocaat en communiceert niet meer direct met elkaar.

 • Dient eenzijdig belang
 • Hoger uurtarief

Het scheidingsproces in 4 stappen

icon-step-1
ADVIES
Laat u adviseren over de verschillende oplossingen.
icon-step-2
AFSPRAKEN
U wordt begeleid om samen werkbare afspraken te maken.
icon-step-3
AFRONDEN
Op basis van gemaakte afspraken stellen wij de dossierstukken op.
icon-step-4
AFHANDELEN
Wij regelen de procedure tot en met inschrijving gemeente.

De drie beloftes van Judex

 • ONTZORGING

  Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

 • PERSOONLIJK

  Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

 • KWALITEIT

  Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken

Handige vergelijkingstool om een mediator uit Breda te kiezen voor hulp bij scheiding

Judex houdt zich bezig met het informeren van rechtzoekenden en het bieden van inzicht in de juridische sector. We hebben hiervoor onder andere een handige vergelijkingstool ontwikkeld die gebruikt kan worden om een mediator uit Breda te kiezen voor hulp bij scheiding. U kunt uw specifieke wensen kenbaar maken door de zoekfilters in te vullen. Op basis hiervan presenteren wij de gegevens van de mediators uit Breda op het scherm die het beste aan deze wensen kunnen voldoen. Al deze mediators komen uiteraard uit ons netwerk. Het grote voordeel hiervan is dat u niet alleen een overwogen maar ook een hele veilige keuze maakt. Alle mediators die bij Judex zijn aangesloten voldoen immers volledig aan onze criteria met betrekking tot vakkennis, dienstverlening en prijsstelling.

Judex biedt een perfecte combinatie van gemak, kwaliteit en transparantie. We streven er naar om alle mogelijkheden te bieden om een echtscheidingsprocedure zo snel en soepel mogelijk te doorlopen. Op het moment dat u met behulp van onze vergelijker een keuze heeft kunnen maken voor een geschikte mediator uit Breda, kunt u via ons platform direct in contact komen met deze persoon. Tevens stellen we een veilige digitale omgeving beschikbaar om data met uw mediator te delen en voor de financiële afhandeling van de procedure te zorgen.

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Breda samenkomen.

Terug naar boven