Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Breda

3 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Mediator Breda kiezen voor hulp bij het oplossen van conflicten

Mediation is een veelgemaakte keuze bij het oplossen van conflicten. Het is een vorm van juridische ondersteuning waarbij de betrokkenen samen tot oplossingen en afspraken komen om een conflict weg te nemen. Er zijn dan ook veel juridische dienstverleners die mediation in hun aanbod hebben opgenomen. Als u op zoek bent naar een mediator uit Breda of omgeving kunt u de vergelijker van Judex gebruiken om snel en eenvoudig een overwogen keuze te kunnen maken.

Deze experts staan vandaag voor u klaar


 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Breda, Arnhem
Profielfoto Edwin Baeten
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Omgeving, Zaltbommel, Eindhoven, Houten
Nog geen beoordeling

Vincent Wijmans

Mediator


 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Werkendam, Breda, Rotterdam

Overzicht tussen het veelzijdige aanbod van mediators in Breda

Mediation geeft de nodige ondersteuning die soms gewenst is om een conflict op te lossen. Een mediator brengt de betrokkenen bij elkaar en zal bemiddelen tussen de partijen. Uiteraard heeft deze persoon een neutrale rol en zal op geen enkele wijze de belangen van één van de partijen behartigen. Dit kan ook niet aangezien er gezamenlijk gebruik wordt gemaakt van deze ondersteuning. Het grote voordeel van deze keuze is dat er veel minder gebruik wordt gemaakt van de inzet van juridische uren in vergelijking tot andere vormen van ondersteuning om conflicten op te lossen. Mediation is dan ook veruit de voordeligste optie.

Een ander groot voordeel van mediation is de veelzijdige inzetbaarheid. Het is een alternatief waarvoor gekozen kan worden in situaties als arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen of conflicten met de overheid. Daarnaast zijn er diverse vormen van mediation waarvoor gekozen kan worden. Naast een volledig online ondersteuning kan er gekozen worden voor een meer persoonlijke vorm waarbij het traject wordt doorlopen aan de hand van één of meer afspraken op het kantoor van de mediator.

Als er voor de laatste optie gekozen wordt, is het van belang om bij de keuze voor een geschikte mediator ook rekening te houden met de praktische kant, zoals de reisafstand. Er moet dus in dat geval wel gekozen worden voor een mediator uit Breda of omgeving. Daarnaast is het voor de soepele voortgang van de procedure van belang dat de juridische dienstverlener een aanbod heeft dat aansluit op de wensen. Dit is vaak lastig vast te stellen, de juridische wereld is immers erg versplinterd en zit vrij gecompliceerd in elkaar. Voor buitenstaanders is het lastig om een beeld te vormen over zaken als de expertise, de werkwijze en de serviceverlening van een specifieke mediator uit Breda. Judex zorgt voor transparantie op dit gebied door een vergelijker beschikbaar te stellen dat overzicht brengt tussen het veelzijdige aanbod van mediators in Breda.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Overwogen keuze maken voor een mediator uit Breda

Judex houdt zich bezig met het informeren van rechtzoekenden en het zorgen voor transparantie in de juridische sector. We hebben onder andere een vergelijker ontwikkeld die gebruikt kan worden om een overwogen keuze te maken voor een mediator. In deze oriëntatie tool hebben we diverse zoekfilters verwerkt waarmee u uw wensen kunt specificeren. Op basis hiervan verschijnen de gegevens van geschikte mediators uit Breda  en omgeving op uw scherm. Dit zijn allemaal mediators uit ons netwerk die uiteraard voldoen aan onze gestelde criteria met betrekking tot dienstverlening en bijbehorende prijsstelling. Door het gebruik van onze vergelijker kunt u dus op een eenvoudige manier een overwogen keuze maken en zult u veel tijd besparen die u kwijt zou zijn met uitzoekwerk.     

Naast het selecteren van een mediator uit Breda die u het beste kan bijstaan bij het oplossen van conflicten, ontzorgen we u met andere digitale gemakken. Allereerst kunt u via onze website direct in contact komen met de mediator waarop uw keuze gevallen is. Daarnaast bieden we een veilige digitale omgeving om data naar deze persoon te versturen en voor de financiële afhandeling van de procedure te zorgen.

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Breda samenkomen.

Terug naar boven