Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Mierlo

3 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Handig hulpmiddel om snel en eenvoudig een keuze te maken voor een geschikte mediator uit Mierlo

Mierlo is zeker geen gemeente waar u een groot aantal mediators zou verwachten maar toch is het aanbod van deze juridische dienstverleners tegenwoordig vrij fors te noemen. Dit heeft niets te maken met de fusie met buurplaats Geldrop van een aantal jaar geleden maar meer met de toegenomen interesse in mediation als moderne vorm van conflicthantering en het doorlopen van een echtscheidingsprocedure. In iedere gemeente hebben veel advocaten, juristen en andere professionele initiatieven besloten om mediation in hun dienstenpakket op te nemen om aan de stijgende vraag te kunnen voldoen. Een plaats als Mierlo vormt hier geen uitzondering op. Het probleem is echter dat de juridische sector voor veel mensen lastig te doorgronden is waardoor het kiezen van een geschikte mediator een lastig struikelblok kan vormen. Judex heeft hiervoor een vergelijker ter beschikking gesteld, een handig hulpmiddel om snel en eenvoudig een keuze te maken voor een geschikte mediator uit Mierlo.

Deze experts staan vandaag voor u klaar

Profielfoto Pim van der Hagen
 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Someren en omgeving

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Eindhoven, Den Bosch
Profielfoto van Chris van Gompel
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Eindhoven en omgeving

Overzicht in het aanbod van mediators de werkzaam zijn in Mierlo

Mediation is een moderne vorm van juridische dienstverlening waar steeds meer vraag naar is. Het is een juridische vorm die voor veel mensen een uitstekende invulling geeft van hun wensen op dit gebied. Mediation biedt immers alle mogelijkheden om een conflict binnen een kort tijdsbestek weg te nemen, zonder hiervoor voor de rechter te hoeven verschijnen. Daarnaast is het een vorm van het doorlopen van een echtscheidingsprocedure waarmee een huwelijk in een relatief kort tijdsbestek ontbonden kan worden. De achterliggende gedachte bij mediation is dat de betrokkenen gezamenlijk hiervoor in overleg gaan en dan ook zelf de benodigde afspraken hierover maken. Een mediator zorgt voor de nodige begeleiding gedurende dit traject en biedt precies die ondersteuning waar de betrokkenen behoefte aan hebben. Deze persoon zal hierbij uiteraard volledig anoniem blijven aangezien de conflicterende- of scheidende partijen samen gebruik maken van de diensten van de mediator. De bereidheid van de betrokken partijen om samen het traject te doorlopen is dus (in combinatie met de ruimte om over oplossingen te onderhandelen) van essentieel belang om voor mediation te kunnen kiezen.
Het belangrijkste voordeel van mediation is te vinden op financieel gebied. De voornaamste doelstelling van mediation is immers om een conflict weg te nemen zonder dat hiervoor gebruik moet worden gemaakt van de hulp van de rechter. Hiermee worden uiteraard zeer veel kosten bespaard. In het geval van echtscheidingen is dit niet mogelijk, aangezien het wettelijk nog niet mogelijk is om zonder hulp van de rechter te scheiden maar het maakt uiteraard kostentechnisch een zeer groot verschil of de scheidende partners met conflictpunten bij de rechter verschijnen of dat er een overeenkomst tussen de partners aan de rechter wordt voorgelegd waar deze persoon alleen maar zijn of haar goedkeuring voor hoeft te geven. Daarnaast is de keuze voor mediation op zichzelf al een voordelige keuze omdat de betrokken samen gebruik maken van de diensten van deze persoon en hierdoor een aanzienlijke besparing doen op de inzet van juridische uren.
Mediation is veelzijdig inzetbaar. Het is een keuze die gemaakt kan worden in situaties als arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen of conflicten met de overheid. Voor een soepele voortgang van het traject is het wel van groot belang dat er gebruik wordt gemaakt van de diensten van een mediator die gespecialiseerd is op het vakgebied waarin een conflict is ontstaan (of uiteraard in echtscheidingen) en een werkwijze heeft die aansluit op de wensen van de betrokkenen. Het vaststellen hiervan wordt door veel rechtzoekenden gezien als groot struikelblok. De juridische sector is immers niet erg transparant en heeft een gecompliceerd karakter waardoor het lastig is om een goede vergelijking te maken tussen de mediators die in een specifieke gemeente werkzaam zijn. Judex heeft hiervoor een handige vergelijker ontwikkeld die ook gebruikt kan worden om een overzicht te creëren in het aanbod van mediators de werkzaam zijn in Mierlo.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Vergelijkingstool om een geschikte mediator uit Mierlo te selecteren

Judex houdt zich als specialist in de juridische sector bezig met de ondersteuning van rechtzoekenden bij het maken van hun keuze. We doen dit onder andere door een vergelijkingstool beschikbaar te stellen waarmee op een zeer eenvoudige manier een geschikte mediator uit Mierlo kan worden geselecteerd. Aangezien dit een keuze is die afhankelijk zal zijn van de ontstane situatie, hebben we een aantal zoekfilters in de vergelijker verwerkt die ingevuld kunnen worden om de specifieke ondersteuningsbehoeften kenbaar te maken. Op basis hiervan verschijnt een lijst van mediators uit Mierlo op het scherm die hier het beste een invulling aan kunnen geven.
De mediators die wij u onder de aandacht brengen, zijn aangesloten bij het netwerk van Judex. Hierdoor kunnen we u de kwaliteit van onze service garanderen aangezien we een aantal strenge voorwaarden hebben gesteld aan de mediators om aangesloten te kunnen zijn bij dit netwerk. Al onze mediators zijn bijvoorbeeld MfN- of ADR gecertificeerd. Daarnaast houden we toezicht op de werkwijze en prijsstelling van onze mediators. Als u op basis van onze vergelijker een keuze heeft kunnen maken voor een geschikte mediator uit Mierlo kunt u via onze website met deze persoon in contact komen, data met uw mediator delen en voor de financiële afhandeling van het traject zorg dragen.
U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Mierlo samenkomen.

Terug naar boven