Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Valkenswaard

3 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Vergelijkingstool om een geschikte mediator uit Valkenswaard te vinden

Het zoeken naar een mediator lijkt op het eerste gezicht niet zo lastig te zijn. In iedere plaats is er immers sprake van een ruim aanbod aan mediators. De praktijk wijst echter anders uit. De juridische sector, waar mediation onder valt, is immers niet erg transparant en heeft een zeer gecompliceerde structuur. Dit maakt het selecteren van een geschikte mediator die werkzaam is in een grotere plaats niet eenvoudig en vaak erg tijdrovend. Als u op zoek bent naar een mediator die in Valkenswaard zijn of haar diensten aanbiedt, kunt u hiervoor het beste de vergelijkingstool van Judex gebruiken. Wij zetten de mediators uit deze plaats die het beste voor u in aanmerking komen overzichtelijk voor u op een rijtje.

Deze experts staan vandaag voor u klaar

Profielfoto Pim van der Hagen
 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Someren en omgeving

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Tilburg, Weert
Profielfoto van Chris van Gompel
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Eindhoven en omgeving

Overzicht tussen het grote aantal mediators die in Valkenswaard werkzaam zijn

Het creëren van een goed overzicht tussen het grote aantal mediators uit Valkenswaard is zeker noodzakelijk voor de voortgang van een mediationtraject. Mediation is immers een zeer veelzijdige vorm van conflicthantering. Er zijn zeer veel situaties te benoemen waarin mediation kan worden toegepast. Hierbij kan gedacht worden aan arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen of conflicten met de overheid. Daarnaast zijn er veel keuzes te maken met betrekking tot de werkwijze van een mediator. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden om volledig op afstand een mediationtraject te doorlopen waarbij het contact tussen de betrokkenen en de mediator zal geschieden met behulp van de digitale communicatiemogelijkheden maar er kan uiteraard ook gekozen worden voor een meer persoonlijke invulling van het traject door een of meerdere afspraken met de mediator op diens kantoor in Valkenswaard te maken. De grote keuzemogelijkheden om een mediationtraject te doorlopen, geeft de toegankelijkheid aan van deze moderne vorm van conflicthantering. Mediation is dan ook een juridische vorm waarvoor steeds meer gekozen wordt.
Hoewel mediation wel onder de juridische sector valt, heeft deze vorm van conflicthantering juist als voornaamste doelstelling om de gang naar de rechter te voorkomen. De achterliggende gedachte van mediation is dat de betrokkenen bij elkaar worden gebracht en de mogelijkheid wordt geboden om in onderling overleg tot de oplossingen te komen die ertoe zullen leiden dat een conflict wordt weggenomen. Een mediator biedt hierbij uiteraard de noodzakelijke ondersteuning door als derde gesprekspartner bij het overleg aan te schuiven. Deze persoon heeft meerdere taken en zal als procesbewaker bemiddelen tussen de partijen. De mediator zal hierbij uiteraard volledig neutraal blijven en niet oordelen. Dit is immers van groot belang aangezien beide partijen gebruik maken van mediation. De bereidheid van beide partijen om samen in onderling overleg naar oplossingen voor een geschil te zoeken en uiteraard de beschikbare ruimte hiervoor zijn dan ook belangrijke voorwaarden om mediation toe te kunnen passen.
Het grootste voordeel van mediation ligt uiteraard op financieel gebied. Door het gezamenlijk gebruik van de diensten van een mediator worden er uiteraard veel kosten bespaard. Daarnaast biedt het voorkomen van een rechtsgang uiteraard ook een belangrijk financieel voordeel. Veel mensen vinden het erg prettig dat ze veel invloed kunnen uitoefenen op de voortgang van het traject. Hierdoor is het mogelijk om een conflict binnen een relatief kort termijn op te lossen. Voorwaarde hierbij is uiteraard wel dat er gebruik wordt gemaakt van een mediator uit Valkenswaard die gespecialiseerd is op het gebied waarin het conflict zich heeft afgespeeld en een werkwijze heeft die aansluit op de wensen van de betrokkenen. Doordat de juridische sector voor veel mensen lastig te doorgronden is, ervaren veel rechtzoekenden het als bijzonder lastig om de meest geschikte mediator uit Valkenswaard te vinden. Judex heeft hiervoor een vergelijker ontwikkeld waarmee op een eenvoudige manier de gegevens van in aanmerking komende mediators uit Valkenswaard op een rijtje kunnen worden gezet.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Vergelijkingstool om een keuze te kunnen maken voor een passende mediator uit Valkenswaard

Judex houdt zich bezig met het informeren en het bieden van inzichten aan mensen die de intentie hebben om van juridische dienstverlening gebruik te maken. We hebben hiervoor onder andere een vergelijkingstool ontwikkeld die gebruikt kan worden om een overwogen keuze te kunnen maken voor een passende mediator uit Valkenswaard. Aangezien dit een keuze is die voor een groot deel zal afhangen aan de ontstane situatie hebben we een aantal zoekfilters in de vergelijkingstool verwerkt die gebruikt kunnen worden om de wensen kenbaar te maken. Op basis hiervan verschijnt een lijst op uw scherm met gegevens van mediators uit Valkenswaard die hier het beste een invulling aan kunnen geven. Op basis hiervan kan er op een eenvoudige manier een overwogen keuze gemaakt worden.
De mediators die wij onder uw aandacht brengen, zijn aangesloten in ons netwerk en voldoen hiermee aan onze strenge voorwaarden die we hieraan gesteld hebben. Om de kwaliteit van onze service aan u te kunnen garanderen vinden we het immers zeer belangrijk dat onze mediators hiervoor een gedegen opleiding hebben gevolgd en dus MfN- of ADR erkend zijn. Daarnaast houden we uiteraard toezicht op de werkwijze en de prijsstelling van de mediators. Als u op basis van onze vergelijker een keuze heeft kunnen maken voor een geschikte mediator uit Valkenswaard, kunt u via onze website met deze persoon in contact komen. Daarnaast kunt u gebruik maken van onze digitale omgeving om documenten met deze persoon te delen en voor de financiële afhandeling van het mediationtraject zorg te dragen.
U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Valkenswaard samenkomen.

Terug naar boven