fbpx
Ga naar content
9.5
Totale waardering: 5 van 5 sterren

Wij helpen jaarlijks zo’n 3000 echtparen om te scheiden. Tot volle tevredenheid van beide partijen.

Mediators in Valkenswaard

2 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Vergelijkingstool om een geschikte mediator uit Valkenswaard te vinden

Het zoeken naar een mediator lijkt op het eerste gezicht niet zo lastig te zijn. In iedere plaats is er immers sprake van een ruim aanbod aan mediators. De praktijk wijst echter anders uit. De juridische sector, waar mediation onder valt, is immers niet erg transparant en heeft een zeer gecompliceerde structuur. Dit maakt het selecteren van een geschikte mediator die werkzaam is in een grotere plaats niet eenvoudig en vaak erg tijdrovend. Als u op zoek bent naar een mediator die in Valkenswaard zijn of haar diensten aanbiedt, kunt u hiervoor het beste de vergelijkingstool van Judex gebruiken. Wij zetten de mediators uit deze plaats die het beste voor u in aanmerking komen overzichtelijk voor u op een rijtje.

Zoek een expert bij u in de buurt

Deze experts staan vandaag voor u klaar


 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Tilburg, Weert
Profielfoto van Chris van Gompel
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Eindhoven en omgeving

Overzicht tussen het grote aantal mediators die in Valkenswaard werkzaam zijn

Het creëren van een goed overzicht tussen het grote aantal mediators uit Valkenswaard is zeker noodzakelijk voor de voortgang van een mediationtraject. Mediation is immers een zeer veelzijdige vorm van conflicthantering. Er zijn zeer veel situaties te benoemen waarin mediation kan worden toegepast. Hierbij kan gedacht worden aan arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen of conflicten met de overheid. Daarnaast zijn er veel keuzes te maken met betrekking tot de werkwijze van een mediator. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden om volledig op afstand een mediationtraject te doorlopen waarbij het contact tussen de betrokkenen en de mediator zal geschieden met behulp van de digitale communicatiemogelijkheden maar er kan uiteraard ook gekozen worden voor een meer persoonlijke invulling van het traject door een of meerdere afspraken met de mediator op diens kantoor in Valkenswaard te maken. De grote keuzemogelijkheden om een mediationtraject te doorlopen, geeft de toegankelijkheid aan van deze moderne vorm van conflicthantering. Mediation is dan ook een juridische vorm waarvoor steeds meer gekozen wordt.

Hoewel mediation wel onder de juridische sector valt, heeft deze vorm van conflicthantering juist als voornaamste doelstelling om de gang naar de rechter te voorkomen. De achterliggende gedachte van mediation is dat de betrokkenen bij elkaar worden gebracht en de mogelijkheid wordt geboden om in onderling overleg tot de oplossingen te komen die ertoe zullen leiden dat een conflict wordt weggenomen. Een mediator biedt hierbij uiteraard de noodzakelijke ondersteuning door als derde gesprekspartner bij het overleg aan te schuiven. Deze persoon heeft meerdere taken en zal als procesbewaker bemiddelen tussen de partijen. De mediator zal hierbij uiteraard volledig neutraal blijven en niet oordelen. Dit is immers van groot belang aangezien beide partijen gebruik maken van mediation. De bereidheid van beide partijen om samen in onderling overleg naar oplossingen voor een geschil te zoeken en uiteraard de beschikbare ruimte hiervoor zijn dan ook belangrijke voorwaarden om mediation toe te kunnen passen.

Het grootste voordeel van mediation ligt uiteraard op financieel gebied. Door het gezamenlijk gebruik van de diensten van een mediator worden er uiteraard veel kosten bespaard. Daarnaast biedt het voorkomen van een rechtsgang uiteraard ook een belangrijk financieel voordeel. Veel mensen vinden het erg prettig dat ze veel invloed kunnen uitoefenen op de voortgang van het traject. Hierdoor is het mogelijk om een conflict binnen een relatief kort termijn op te lossen. Voorwaarde hierbij is uiteraard wel dat er gebruik wordt gemaakt van een mediator uit Valkenswaard die gespecialiseerd is op het gebied waarin het conflict zich heeft afgespeeld en een werkwijze heeft die aansluit op de wensen van de betrokkenen. Doordat de juridische sector voor veel mensen lastig te doorgronden is, ervaren veel rechtzoekenden het als bijzonder lastig om de meest geschikte mediator uit Valkenswaard te vinden. Judex heeft hiervoor een vergelijker ontwikkeld waarmee op een eenvoudige manier de gegevens van in aanmerking komende mediators uit Valkenswaard op een rijtje kunnen worden gezet.

Altijd een passende oplossing

Online Scheiden

In goed overleg maakt u samen afspraken over de scheiding, hierbij ontvangt u onze juridische ondersteuning.

 • Gebruiksgemak
 • Snelle doorloop
 • Lage kosten
Mediation

Onder begeleiding van een mediator probeert u tot overeenstemming te komen over de scheiding.

 • Complexere zaken
 • Intensieve begeleiding
 • Ruimte voor emotie
Advocatuur

U wordt beiden bijgestaan door een eigen persoonlijke advocaat en communiceert niet meer direct met elkaar.

 • Dient eenzijdig belang
 • Hoger uurtarief

Het scheidingsproces in 4 stappen

icon-step-1
ADVIES
Laat u adviseren over de verschillende oplossingen.
icon-step-2
AFSPRAKEN
U wordt begeleid om samen werkbare afspraken te maken.
icon-step-3
AFRONDEN
Op basis van gemaakte afspraken stellen wij de dossierstukken op.
icon-step-4
AFHANDELEN
Wij regelen de procedure tot en met inschrijving gemeente.

De drie beloftes van Judex

 • ONTZORGING

  Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

 • PERSOONLIJK

  Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

 • KWALITEIT

  Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken

Vergelijkingstool om een keuze te kunnen maken voor een passende mediator uit Valkenswaard

Judex houdt zich bezig met het informeren en het bieden van inzichten aan mensen die de intentie hebben om van juridische dienstverlening gebruik te maken. We hebben hiervoor onder andere een vergelijkingstool ontwikkeld die gebruikt kan worden om een overwogen keuze te kunnen maken voor een passende mediator uit Valkenswaard. Aangezien dit een keuze is die voor een groot deel zal afhangen aan de ontstane situatie hebben we een aantal zoekfilters in de vergelijkingstool verwerkt die gebruikt kunnen worden om de wensen kenbaar te maken. Op basis hiervan verschijnt een lijst op uw scherm met gegevens van mediators uit Valkenswaard die hier het beste een invulling aan kunnen geven. Op basis hiervan kan er op een eenvoudige manier een overwogen keuze gemaakt worden.

De mediators die wij onder uw aandacht brengen, zijn aangesloten in ons netwerk en voldoen hiermee aan onze strenge voorwaarden die we hieraan gesteld hebben. Om de kwaliteit van onze service aan u te kunnen garanderen vinden we het immers zeer belangrijk dat onze mediators hiervoor een gedegen opleiding hebben gevolgd en dus MfN- of ADR erkend zijn. Daarnaast houden we uiteraard toezicht op de werkwijze en de prijsstelling van de mediators. Als u op basis van onze vergelijker een keuze heeft kunnen maken voor een geschikte mediator uit Valkenswaard, kunt u via onze website met deze persoon in contact komen. Daarnaast kunt u gebruik maken van onze digitale omgeving om documenten met deze persoon te delen en voor de financiële afhandeling van het mediationtraject zorg te dragen.
U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Valkenswaard samenkomen.

Terug naar boven