Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Helmond

6 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Mediator uit Helmond voor praktische hulp bij juridische conflicten

Mediation is een vorm van juridische hulpverlening waar steeds meer voor gekozen wordt bij het oplossen van juridische conflicten. Het is een financieel aantrekkelijke optie die veel praktische voordelen biedt. Steeds meer juridische dienstverleners hebben gekozen om mediation in hun aanbod op te nemen om in de toenemende vraag te kunnen voorzien. Dit maakt de keuze voor een geschikte mediator alleen maar lastiger zeker gezien het complexe karakter van de juridische wereld. Als u woonachtig bent in Helmond kunt u de vergelijker van Judex gebruiken om op een eenvoudige manier een overwogen keuze te maken. Wij bieden hiervoor de benodigde inzichten

Deze experts staan vandaag voor u klaar


 • Expertise:  Relationeel
 • Werkgebied: Omgeving land van Maas en Waal
Profielfoto Pim van der Hagen
 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Someren en omgeving

 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Den Bosch en omgeving

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Eindhoven, Den Bosch

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Tilburg, Weert
Profielfoto van Chris van Gompel
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Eindhoven en omgeving

Overzicht in het ruime aanbod van mediators die werkzaam zijn in Helmond

De toenemende populariteit van mediation is eenvoudig te verklaren. Voor veel mensen is de financiële kant van mediation al een beweegreden om voor deze optie te kiezen. Mediation is veruit de voordeligste vorm van juridische ondersteuning omdat de betrokkenen hiervan gezamenlijk gebruik maken. De achterliggende gedachte van mediation is immers dat de betrokken zelf in een open overlegstructuur tot oplossingen komen die er toe zullen leiden dat het conflict wordt weggenomen. De mediator heeft hierbij een bemiddelende rol en zal de strijdende partijen begeleiden bij het doorlopen van de juridische procedure. Een mediator heeft in dit proces een uitsluitend adviserende functie en zal in geen geval een oordeel vormen of partij trekken. Doordat er gezamenlijk gebruik wordt gemaakt van deze juridische diensten is er sprake van een grote besparing op de inzet van de juridische uren en de bijbehorende kosten. 

De bereidheid van de betrokkenen om in onderling overleg tot oplossingen van een conflict te komen en de beschikbare ruimte hiervoor zijn uiteraard de belangrijkste criteria om voor mediation te kunnen kiezen. Als dat het geval is, zijn er diverse manieren om dit traject te doorlopen. Er kan gekozen worden voor een volledig online ondersteuning maar ook voor een meer persoonlijke optie en het traject te doorlopen aan de hand van een of meerdere afspraken op het kantoor van de mediator in Helmond. De betrokkenen hebben vrijwel volledig zelf invloed op het tempo van het doorlopen van een mediationtraject. Tevens heeft mediation vaak niet of nauwelijks invloed op de onderling relaties en is daarmee dus een toekomstgerichte keuze. 

Mediation is veelzijdig inzetbaar. In veel gevallen is dit een prima toepassing bij situaties als arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen of conflicten met de overheid. Het is echter wel van belang om een keuze te maken voor een mediator die een aanbod heeft dat naadloos aansluit op de ondersteuningsbehoefte. Dit is in de praktijk vaak lastig vast te stellen. De juridische sector is erg versplinterd en totaal niet transparant. Dit is in heel Nederland het geval. Helmond vormt hier zeker geen uitzondering op. Judex heeft een vergelijker ontwikkeld waarmee op eenvoudige manier een overzicht kan worden verschaft in het ruime aanbod van mediators die werkzaam zijn in Helmond. Op basis hiervan kan er op een eenvoudige wijze een overwogen keuze gemaakt zonder veel tijd kwijt te zijn aan uitzoekwerk.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Vergelijkingstool om op een eenvoudige manier een mediator uit Helmond te selecteren

Judex houdt zich bezig met het informeren van rechtzoekenden en het bieden van waardevolle inzichten die als basis kunnen dienen bij het maken van een keuze tussen juridische hulpverleners. We hebben onder andere een vergelijkingstool ontwikkeld om op een eenvoudige manier een mediator uit Helmond te selecteren. Door het invullen van de zoekfilters kunnen de specifieke wensen worden weergegeven. Op basis hiervan brengen we de mediators uit Helmond onder uw aandacht die hieraan het beste kunnen voldoen. Al deze mediators voldoen aan onze strenge criteria met betrekking op vakkennis, serviceverlening en prijsstelling. Hiermee waarborgen we dat u een veilige en overwogen keuze kunt maken.

Judex biedt een combinatie van kwaliteit, transparantie en gemak op juridisch gebied. Dit laatste heeft ook betrekking op de mogelijkheden waarvan u gebruik kunt maken gedurende het doorlopen van het mediationtraject. Na het maken van uw keuze voor een geschikte mediator uit Helmond, kunt u via onze website direct in contact komen met deze persoon. Tevens bieden we een veilige online omgeving om data met uw mediator te delen of voor de financiële afhandeling van de procedure te verzorgen. 

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Helmond samenkomen.

Terug naar boven