Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Etten-Leur

1 Judex expert

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

De beste mediator uit Etten Leur voor ondersteuning bij juridische kwesties

Er zijn diverse manieren om juridische kwesties op te lossen waarvan mediation er één van is. Mediation is een zeer toegankelijke manier van conflicthantering en is in veel situaties toe te passen. De achterliggende gedachte hierbij is dat de betrokkenen samen om de tafel gaan om de oplossingen van de kwestie te formuleren. Door dit zelfstandige karakter is mediation een van de voordeligste vormen van juridische hulpverlening. Bent u op zoek naar de voor u beste mediator uit Etten Leur voor ondersteuning bij juridische kwesties? Dan kunt u hiervoor gebruik maken van de vergelijker van Judex. Op kunt u op een eenvoudige wijze een beeld krijgen welke mediator uit deze plaats de beste invulling kan geven aan uw wensen.

Deze experts staan vandaag voor u klaar


 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Breda, Arnhem

Overzicht in het aanbod van mediators uit Etten Leur

Mediation is een vorm van conflicthantering waarbij de betrokkenen in een open overlegstructuur gezamenlijk tot oplossingen komen. Een mediator biedt uiteraard een persoonlijke begeleiding in dit proces. Deze persoon bekleedt diverse functies in dit proces. Naast de bemiddelende en adviserende rol, zal de mediator de betrokkenen ook begeleiden bij het doorlopen van de juridische procedure. Doordat de strijdende partijen gezamenlijk gebruik maken van de diensten van de mediator, zal deze persoon op géén enkele wijze een oordeel vormen of de belangen van een van de betrokkenen behartigen. Mediation heeft dan ook een grote zelfstandig karakter in vergelijking met andere vormen van juridische dienstverlening waarbij er meer sprake is van vertegenwoordiging van belangen. Het grote voordeel hiervan ligt op financieel gebied. Mediation is vaak vele malen voordeliger dan andere vormen van juridische hulpverlening.

De bereidheid van de betrokkenen om gezamenlijk naar oplossingen van een conflict te zoeken en de beschikbare ruimte hiervoor, zijn de belangrijkste voorwaarden om te kunnen kiezen voor mediation. Als dit het geval is, kunnen de partijen het proces vrijwel volledig in eigen tempo doorlopen. Een ander voordeel van mediation is dat het doorlopen van het traject vrijwel geen invloed heeft op de onderlinge relaties en hiermee een toekomstgerichte keuze is. Met betrekking tot de ondersteuning kan er gekozen worden voor een online traject of de meer persoonlijke optie waarbij er gebruik kan worden gemaakt van mediation aan de hand van een of meerdere afspraken op het kantoor van de mediator in Etten Leur. 

Er kan bij veel situaties gekozen worden voor mediation. Hierbij kan gedacht worden aan arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen of conflicten met de overheid. Het is voor het meest voorspoedige verloop van de zaak wel van belang dat er gekozen wordt voor een mediator uit Etten Leur die een dienstverlening heeft die volledig aansluit op de begeleidingsbehoefte. Dit is vaak lastig vast te stellen aangezien de juridische sector erg versplinterd is en geen transparant karakter heeft. Hierdoor is het voor veel rechtzoekenden van vaak lastig om een beeld te vormen over de expertise, de werkwijze en de bijbehorende prijsstelling van een mediator. Judex biedt transparantie op dit gebied. U kunt onze online vergelijker gebruiken om op een snelle en eenvoudige manier overzicht te krijgen in het aanbod van mediators uit Etten Leur.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Online vergelijkingstool om een geschikte mediator uit Etten Leur te vinden

Judex is gespecialiseerd op juridisch gebied en houdt zich bezig met het transparanter maken van deze sector. Hierdoor wordt het voor rechtzoekenden veel eenvoudiger gemaakt om overwogen keuzes te maken. We hebben hiervoor onder andere een online vergelijkingstool ontwikkeld om een geschikte mediator uit Etten Leur te vinden. Deze gebruiksvriendelijke vergelijker is eenvoudig te gebruiken door de specifieke wensen met betrekking tot de ondersteuningsbehoefte weer te geven in de zoekfilters. Op basis hiervan verstrekken wij de gegevens van de mediators uit Etten Leur die het beste voor u in aanmerking komen.

De mediators die wij u aanbevelen zijn aangesloten bij te netwerk van Judex en voldoen aan onze eisen met betrekking tot werkwijze en prijsstelling. Uiteraard houden we hier streng toezicht op om u de kwaliteit van onze dienstverlening te borgen. Als u op basis van de gegevens uit onze vergelijker een keuze hebt kunnen maken voor een geschikte mediator uit Etten Leur, kunt u via onze site direct met deze persoon in contact treden. Tevens bieden we een veilige online omgeving om data met uw mediator te delen en om de financiële afhandeling van de procedure te verzorgen.

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Etten Leur samenkomen.

Terug naar boven