Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Veghel

4 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

De meest geschikte mediator uit Veghel om conflicten weg te nemen

Bent u op zoek naar de meest geschikte mediator uit Veghel om conflicten weg te nemen? U hoeft uzelf hierin maar een beetje te oriënteren om te ontdekken dat er veel aanbod van mediators is in Veghel. Dit heeft te maken met de sterk toenemende interesse in mediation maar ook met de veelzijdige toepasbaarheid van deze vorm van conflicthantering. Het probleem is echter dat de juridische sector een zeer gecompliceerde structuur heeft waardoor het voor rechtzoekenden lastig is om een overzicht te creëren tussen het grote aanbod van beschikbare mediators. Judex heeft hiervoor een vergelijker ontwikkeld die uitstekende gebruikt kan worden als u een mediator zoekt die werkzaam is in Veghel.

Deze experts staan vandaag voor u klaar

Profielfoto Pim van der Hagen
 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Someren en omgeving

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Eindhoven, Den Bosch
Profielfoto van Chris van Gompel
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Eindhoven en omgeving

Overzicht tussen het grote aanbod van mediators die werkzaam zijn in Veghel

Mediation is een vorm van conflicthantering waarbij het de achterliggende gedachte is dat de betrokken partijen samen op zoek gaan naar de beste oplossing om een conflict weg te nemen. Hiervoor wordt een open overlegstructuur gecreëerd waarbij de mediator zal aanschuiven als derde partij. Deze mediator zal als neutrale bemiddelaar de overlegstructuur bewaken en de partijen de nodige ondersteuning bieden bij het formuleren van oplossingen. Uiteraard zal deze persoon ook bijspringen als de betrokkenen dreigen vast te lopen in dit proces. Het door de strijdende partijen gezamenlijk gebruik maken van deze hulpverlening onderstreept de unieke karakteristieke eigenschappen van mediation ten opzichte van andere vormen van juridische ondersteuning. Een mediator zal in het proces dan ook een neutrale rol vervullen en uiteraard op geen enkele manier een oordeel vormen. Daarnaast zal er gedurende het traject ook niet of nauwelijks naar de inhoudelijke kant van de kwestie gekeken en worden maar vrijwel alleen naar de oplossingen.
In veel gevallen kan mediation een keuze zijn die gemaakt kan worden om een juridische procedure te voorkomen. Veel rechters adviseren zelfs om deze stap te zetten om niet tot een oordeel te hoeven komen. Met de keuze voor mediation kan dan ook veel kosten worden voorkomen. Mediation is uiteraard een veel voordeligere optie omdat beide partijen hiervan samen gebruik maken. Uiteraard zijn de bereidheid van beide betrokkenen om voor deze vorm te kiezen en de beschikbare ruimte hiervoor wel twee belangrijke voorwaarden om mediation te kunnen toepassen.
Mediation is veelzijdig inzetbaar. Het is een optie waarvoor gekozen kan worden in situaties als arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen of conflicten met de overheid. Daarnaast kunnen er een keuzes worden gemaakt met betrekking tot de praktische invulling van het doorlopen van het traject. Er kan gekozen worden voor een volledige begeleiding op afstand maar ook voor een meer persoonlijkere vorm aan de hand van een of meer afspraken op het kantoor van de mediator in Veghel. Het is echter wel belangrijk om gebruik te maken van de diensten van een mediator die volledig aansluit op de ontstane situatie en de wensen van de betrokkenen. Veel rechtzoekenden ervaren het echter als bijzonder lastig om dit vast te stellen. De gecompliceerde juridische sector (waar mediation onder valt) is voor veel mensen lastig te doorgronden. In de praktijk kost het veel tijd om de geschikte opties op een rijtje te zetten. Judex zorgt voor het benodigde overzicht tussen het grote aanbod van mediators die werkzaam zijn in Veghel.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Handige online vergelijker om een goede mediator uit Veghel te vinden

Judex is gespecialiseerd op juridisch gebied en houdt zich bezig met het verstrekken van informatie aan mensen die de intentie hebben om gebruik te maken van juridische ondersteuning. We hebben hiervoor onder andere een handige online vergelijker ter beschikking gesteld die rechtzoekenden kunnen gebruiken om snel en eenvoudig een goede mediator uit Veghel te vinden. Hierin hebben we een aantal zoekfilters geïntegreerd waarmee de specifieke wensen kenbaar gemaakt kunnen worden. Op basis hiervan verschijnen de gegevens van mediators uit Veghel op het scherm die het beste een invulling hierin kunnen geven.
Alle mediators die wij u aanbevelen zijn aangesloten in ons netwerk. Hieraan hebben we strenge voorwaarden gesteld die betrekking hebben op MfN (Mediatorsfederatie Nederland) certificering, werkwijze en prijsstelling. Uiteraard houden we hier streng toezicht op om de kwaliteit van ons aanbod aan u te kunnen garanderen. Naast deze kwaliteit en de eerder beschreven transparantie bieden we u gemak bij het doorlopen van een mediationtraject. Als u op basis van onze vergelijker een geschikte mediator uit Veghel gevonden heeft, kunt u via onze website direct met deze persoon in contact komen. Daarnaast hebben we een beveiligde online omgeving voor u beschikbaar waarvan u gebruik kunt maken om data met uw mediator te delen en voor de financiële afhandeling van het traject te zorgen.
U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Veghel samenkomen.

Terug naar boven