fbpx
Ga naar content
9.5
Totale waardering: 5 van 5 sterren

Wij helpen jaarlijks zo’n 3000 echtparen om te scheiden. Tot volle tevredenheid van beide partijen.

Mediators in Schijndel

4 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

De meest handige manier om een geschikte mediator uit Schijndel te vinden

 

Bent u op zoek naar een mediator die in Schijndel werkzaam is? Dan zult u misschien al ervaren hebben dat het nog niet zo eenvoudig is om een geschikte mediator te vinden uit deze Noord-Brabantse plaats. Het aanbod is geen probleem. Net als in iedere grotere plaats in Nederland zijn er zeer veel mediators actief in Schijndel. Het probleem is juist het gecompliceerde karakter van de juridische sector waar mediation onder valt. Hierdoor kost het voor veel mensen veel tijd en moeite om de keuze te kunnen maken voor geschikte ondersteuning, iets wat uiteraard helemaal niet aansluit op een wens om een conflict juist op een snelle en eenvoudige manier weg te nemen. De meest handige manier om een geschikte mediator uit Schijndel te vinden is door gebruik te maken van de vergelijker van Judex. Wij bieden transparantie, gemak en kwaliteit aan mensen die de intentie hebben om gebruik te maken van juridische ondersteuning.

Zoek een expert bij u in de buurt

Deze experts staan vandaag voor u klaar


 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Breda, Arnhem

 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Den Bosch en omgeving

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Utrecht en omgeving
Profielfoto van Chris van Gompel
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Eindhoven en omgeving

Waarom er sprake is van een groot aanbod van mediators uit Schijndel

Het feit dat er een groot aanbod is van mediators in een plaats als Schijndel heeft niets te maken met de plaats zelf maar meer met de aantrekkelijke karakteristieke eigenschappen van mediation. Dit is immers een moderne manier van conflicthantering dat zeer veel praktische voordelen biedt. Daarnaast is mediation zeer veelzijdig inzetbaar. Mediation kan immers toegepast worden in situaties als arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen of conflicten met de overheid. De achterliggende gedachte hierbij is dat de betrokkenen bij elkaar komen om in goed onderling overleg tot de oplossingen te komen die ertoe zullen leiden dat een conflict wordt weggenomen. Een mediator zal aansluiten bij dit overleg als neutrale derde gesprekspartner. Deze persoon zal niet alleen het proces bewaken maar ook bemiddelen als dit nodig mocht zijn. Uiteraard zal een mediator bijsturen als de partijen zelf dreigen vast te lopen in de besluitvorming. 

Mediation is dus op diverse gebieden onderscheidend ten opzichte van andere juridische vormen van dienstverlening. Het belangrijkste verschil is dat de betrokken zelf de oplossingen formuleren die toegepast kunnen worden om een conflict weg te nemen en er dus geen sprake is van een oordeel, afvaardiging of vertegenwoordiging. Tevens is mediation uniek omdat de betrokkenen gezamenlijk gebruik maken van de diensten van de mediator. Het is daarom van het grootste belang dat een mediator neutraal blijft gedurende het gehele project. Mediation is verder duidelijk onderscheidend door het toekomstgerichte karakter. Gedurende het traject zal niet of nauwelijks inhoudelijk op een conflict in worden gegaan en vrijwel uitsluitend gekeken worden naar oplossingen. In veel gevallen is het mogelijk om met behulp van mediation een conflict weg te nemen zonder dat de rechter hiervoor benaderd moet worden. Hierdoor kan een conflict niet alleen binnen een kort tijdsbestek worden opgelost maar is het uiteraard ook een financieel aantrekkelijke keuze. Mediation is in de meeste gevallen veruit de voordeligste vorm van juridische dienstverlening.

Er zijn diverse situaties waarbij er gekozen kan worden voor mediation. In situaties als arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen of conflicten met de overheid kan er voor deze optie gekozen worden mits de betrokken bereid zijn om in onderling overleg het conflict weg te nemen en hier uiteraard wel de ruimte voor is. Er zijn diverse manieren om gebruik te maken van de diensten van een mediation. Er kan zelfs gekozen worden om volledig gebruik te maken van de digitale communicatiemogelijkheden. Veel mensen geven echter de voorkeur aan een meer persoonlijke optie, waarbij het traject wordt doorlopen aan de hand van een of meer afspraken op het kantoor van de mediator in Schijndel. Uiteraard is het voor de voortgang van het mediationtraject wel van belang dat er gekozen wordt voor een mediator uit deze Noord-Brabantse plaats die voldoende kennis heeft van het gebied waarin het conflict zich heeft afgespeeld. Daarnaast is het van belang dat diens werkwijze aansluit op de wensen van de betrokken. Om dit op een eenvoudige manier te kunnen bepalen, heeft Judex een handige vergelijkingstool ontwikkeld.

Altijd een passende oplossing

Online Scheiden

In goed overleg maakt u samen afspraken over de scheiding, hierbij ontvangt u onze juridische ondersteuning.

 • Gebruiksgemak
 • Snelle doorloop
 • Lage kosten
Mediation

Onder begeleiding van een mediator probeert u tot overeenstemming te komen over de scheiding.

 • Complexere zaken
 • Intensieve begeleiding
 • Ruimte voor emotie
Advocatuur

U wordt beiden bijgestaan door een eigen persoonlijke advocaat en communiceert niet meer direct met elkaar.

 • Dient eenzijdig belang
 • Hoger uurtarief

Het scheidingsproces in 4 stappen

icon-step-1
ADVIES
Laat u adviseren over de verschillende oplossingen.
icon-step-2
AFSPRAKEN
U wordt begeleid om samen werkbare afspraken te maken.
icon-step-3
AFRONDEN
Op basis van gemaakte afspraken stellen wij de dossierstukken op.
icon-step-4
AFHANDELEN
Wij regelen de procedure tot en met inschrijving gemeente.

De drie beloftes van Judex

 • ONTZORGING

  Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

 • PERSOONLIJK

  Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

 • KWALITEIT

  Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken

Gebruiksvriendelijke vergelijker om een geschikte mediator uit Schijndel te kunnen kiezen

Judex is gespecialiseerd op juridisch gebied en houdt zich bezig met het bieden van praktische informatie aan mensen die de intentie hebben om gebruik te maken van juridische dienstverlening. We hebben hiervoor onder andere een gebruiksvriendelijke vergelijker ontwikkeld om een geschikte mediator uit Schijndel te kunnen kiezen. U kunt hierbij de zoekfilters invullen om uw specifieke wensen weer te geven. Op basis hiervan verschijnt er een lijst met gegevens van mediators uit Schijndel die hier het beste een invulling aan kunnen geven. Op basis van deze lijst kan op een eenvoudige manier een goede keuze gemaakt worden voor een mediator. 

Uiteraard vinden we het belangrijk om u de kwaliteit van onze dienstverlening aan u te kunnen garanderen. De mediators uit Schijndel die we u aanbevelen zijn dan ook aangesloten bij ons netwerk en voldoen hiermee aan de strenge voorwaarden die wij hieraan gesteld hebben. We vinden het bijvoorbeeld van het grootste belang dat onze mediators MfN- of ADR gecertificeerd zijn om de kwaliteit van de dienstverlening aan u te kunnen borgen. Tevens houden we toezicht op de prijsstelling die hierbij gehanteerd wordt. Het vak van mediator is immers een vrij beroep waardoor iedereen zich als zodanig kan profileren zonder hiervoor de geschikte diploma’s of andere bewijzen van vaardigheden te moeten overleggen. Als u op basis van onze vergelijker een keuze heeft kunnen maken voor een mediator uit Schijndel, kunt u via onze website op een eenvoudige manier met deze persoon in contact komen, documenten delen en voor de financiële afhandeling van het traject zorg dragen.

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Schijndel samenkomen.

Terug naar boven