Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Schijndel

5 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

De meest handige manier om een geschikte mediator uit Schijndel te vinden

 

Bent u op zoek naar een mediator die in Schijndel werkzaam is? Dan zult u misschien al ervaren hebben dat het nog niet zo eenvoudig is om een geschikte mediator te vinden uit deze Noord-Brabantse plaats. Het aanbod is geen probleem. Net als in iedere grotere plaats in Nederland zijn er zeer veel mediators actief in Schijndel. Het probleem is juist het gecompliceerde karakter van de juridische sector waar mediation onder valt. Hierdoor kost het voor veel mensen veel tijd en moeite om de keuze te kunnen maken voor geschikte ondersteuning, iets wat uiteraard helemaal niet aansluit op een wens om een conflict juist op een snelle en eenvoudige manier weg te nemen. De meest handige manier om een geschikte mediator uit Schijndel te vinden is door gebruik te maken van de vergelijker van Judex. Wij bieden transparantie, gemak en kwaliteit aan mensen die de intentie hebben om gebruik te maken van juridische ondersteuning.

Deze experts staan vandaag voor u klaar


 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Breda, Arnhem
Profielfoto Edwin Baeten
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Omgeving, Zaltbommel, Eindhoven, Houten

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Eindhoven, Den Bosch
Profielfoto van Chris van Gompel
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Eindhoven en omgeving

Waarom er sprake is van een groot aanbod van mediators uit Schijndel

Het feit dat er een groot aanbod is van mediators in een plaats als Schijndel heeft niets te maken met de plaats zelf maar meer met de aantrekkelijke karakteristieke eigenschappen van mediation. Dit is immers een moderne manier van conflicthantering dat zeer veel praktische voordelen biedt. Daarnaast is mediation zeer veelzijdig inzetbaar. Mediation kan immers toegepast worden in situaties als arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen of conflicten met de overheid. De achterliggende gedachte hierbij is dat de betrokkenen bij elkaar komen om in goed onderling overleg tot de oplossingen te komen die ertoe zullen leiden dat een conflict wordt weggenomen. Een mediator zal aansluiten bij dit overleg als neutrale derde gesprekspartner. Deze persoon zal niet alleen het proces bewaken maar ook bemiddelen als dit nodig mocht zijn. Uiteraard zal een mediator bijsturen als de partijen zelf dreigen vast te lopen in de besluitvorming. 

Mediation is dus op diverse gebieden onderscheidend ten opzichte van andere juridische vormen van dienstverlening. Het belangrijkste verschil is dat de betrokken zelf de oplossingen formuleren die toegepast kunnen worden om een conflict weg te nemen en er dus geen sprake is van een oordeel, afvaardiging of vertegenwoordiging. Tevens is mediation uniek omdat de betrokkenen gezamenlijk gebruik maken van de diensten van de mediator. Het is daarom van het grootste belang dat een mediator neutraal blijft gedurende het gehele project. Mediation is verder duidelijk onderscheidend door het toekomstgerichte karakter. Gedurende het traject zal niet of nauwelijks inhoudelijk op een conflict in worden gegaan en vrijwel uitsluitend gekeken worden naar oplossingen. In veel gevallen is het mogelijk om met behulp van mediation een conflict weg te nemen zonder dat de rechter hiervoor benaderd moet worden. Hierdoor kan een conflict niet alleen binnen een kort tijdsbestek worden opgelost maar is het uiteraard ook een financieel aantrekkelijke keuze. Mediation is in de meeste gevallen veruit de voordeligste vorm van juridische dienstverlening.

Er zijn diverse situaties waarbij er gekozen kan worden voor mediation. In situaties als arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen of conflicten met de overheid kan er voor deze optie gekozen worden mits de betrokken bereid zijn om in onderling overleg het conflict weg te nemen en hier uiteraard wel de ruimte voor is. Er zijn diverse manieren om gebruik te maken van de diensten van een mediation. Er kan zelfs gekozen worden om volledig gebruik te maken van de digitale communicatiemogelijkheden. Veel mensen geven echter de voorkeur aan een meer persoonlijke optie, waarbij het traject wordt doorlopen aan de hand van een of meer afspraken op het kantoor van de mediator in Schijndel. Uiteraard is het voor de voortgang van het mediationtraject wel van belang dat er gekozen wordt voor een mediator uit deze Noord-Brabantse plaats die voldoende kennis heeft van het gebied waarin het conflict zich heeft afgespeeld. Daarnaast is het van belang dat diens werkwijze aansluit op de wensen van de betrokken. Om dit op een eenvoudige manier te kunnen bepalen, heeft Judex een handige vergelijkingstool ontwikkeld.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Gebruiksvriendelijke vergelijker om een geschikte mediator uit Schijndel te kunnen kiezen

Judex is gespecialiseerd op juridisch gebied en houdt zich bezig met het bieden van praktische informatie aan mensen die de intentie hebben om gebruik te maken van juridische dienstverlening. We hebben hiervoor onder andere een gebruiksvriendelijke vergelijker ontwikkeld om een geschikte mediator uit Schijndel te kunnen kiezen. U kunt hierbij de zoekfilters invullen om uw specifieke wensen weer te geven. Op basis hiervan verschijnt er een lijst met gegevens van mediators uit Schijndel die hier het beste een invulling aan kunnen geven. Op basis van deze lijst kan op een eenvoudige manier een goede keuze gemaakt worden voor een mediator. 

Uiteraard vinden we het belangrijk om u de kwaliteit van onze dienstverlening aan u te kunnen garanderen. De mediators uit Schijndel die we u aanbevelen zijn dan ook aangesloten bij ons netwerk en voldoen hiermee aan de strenge voorwaarden die wij hieraan gesteld hebben. We vinden het bijvoorbeeld van het grootste belang dat onze mediators MfN- of ADR gecertificeerd zijn om de kwaliteit van de dienstverlening aan u te kunnen borgen. Tevens houden we toezicht op de prijsstelling die hierbij gehanteerd wordt. Het vak van mediator is immers een vrij beroep waardoor iedereen zich als zodanig kan profileren zonder hiervoor de geschikte diploma’s of andere bewijzen van vaardigheden te moeten overleggen. Als u op basis van onze vergelijker een keuze heeft kunnen maken voor een mediator uit Schijndel, kunt u via onze website op een eenvoudige manier met deze persoon in contact komen, documenten delen en voor de financiële afhandeling van het traject zorg dragen.

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Schijndel samenkomen.

Terug naar boven