fbpx
Ga naar content
9.5
Totale waardering: 5 van 5 sterren

Wij helpen jaarlijks zo’n 3000 echtparen om te scheiden. Tot volle tevredenheid van beide partijen.

Mediators in Roosendaal

2 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

De beste manier om een geschikte mediator uit Roosendaal te kiezen

Mediation is een zeer toegankelijke manier van conflicthantering waar tegenwoordig veel voor gekozen wordt. Steeds meer juridische dienstverleners hebben dan ook mediation in hun pakket opgenomen om aan de toenemende vraag hierin te kunnen voldoen. Rechtzoekenden ervaren het echter als groot probleem om een geschikte mediator te vinden. De juridische sector is immers zeer complex en het is voor een buitenstaander daarom erg lastig om een overzicht te krijgen in de mogelijkheden die geboden worden. Als u op zoek bent naar een mediator die in Roosendaal of omgeving werkzaam is, kunt u de vergelijker van Judex gebruiken om uw keuze te maken. Veel mensen ervaren dit als de beste manier om een geschikte mediator te kiezen.

Zoek een expert bij u in de buurt

Deze experts staan vandaag voor u klaar


 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Breda, Arnhem

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Provincie Zeeland en omgeving

Overzicht in het ruime aanbod van mediators in Roosendaal

Mediation is een vorm van het doorlopen van een juridische procedure waarbij de betrokkenen zelf tot oplossingen en afspraken komen die ertoe leiden dat het geschil uit de wereld wordt geholpen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een open overlegstructuur. De mediator heeft een bemiddelende rol in dit proces. Deze persoon helpt bij het vormgeven van de afspraken maar ook bij het doorlopen van de bijbehorende juridische procedures. Doordat er gezamenlijk gebruik wordt gemaakt van deze juridische dienstverlener, zal de mediator geen partij trekken of de belangen behartigen van één van de betrokkenen. Een mediator zal volledig neutraal zijn en enkel door middel van advisering ervoor zorgen dat een procedure soepel doorlopen wordt. Mediation vraagt dus enige mate van zelfstandigheid bij het doorlopen van dit proces.  

De belangrijkste voorwaarde voor mediation is dat er een bereidheid is van de partijen om samen naar oplossingen te zoeken en dat hier ook daadwerkelijk ruimte voor is. Als dit het geval is, kan mediation de meest voordelige optie zijn om een geschil weg te nemen. Daarnaast heeft mediation als grote voordeel dat de partijen de procedure in eigen tempo kunnen doorlopen. Mediation is inzetbaar in veel situaties. Deze optie is onder andere geschikt bij arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen of conflicten met de overheid.

Het is voor de soepele voortgang van het proces wel van belang dat er voor een mediator wordt gekozen die een aanbod heeft dat volledig aansluit op de ondersteuningsbehoefte. Dit vormt voor veel mensen juist het voornaamste struikelblok. Doordat de juridische sector geen transparant karakter heeft, is het lastig om een goed beeld te krijgen welke mediator het beste geschikt is voor ondersteuning in een specifieke situatie. Dit is in heel Nederland het geval, Roosendaal is geen uitzondering hierop. Ook in deze plaats kan er een keuze gemaakt worden uit een ruim aanbod van mediators. Judex heeft echter een vergelijker ontwikkeld waarmee u het benodigde overzicht kunt krijgen in het ruime aanbod van mediators in Roosendaal. 

Altijd een passende oplossing

Online Scheiden

In goed overleg maakt u samen afspraken over de scheiding, hierbij ontvangt u onze juridische ondersteuning.

 • Gebruiksgemak
 • Snelle doorloop
 • Lage kosten
Mediation

Onder begeleiding van een mediator probeert u tot overeenstemming te komen over de scheiding.

 • Complexere zaken
 • Intensieve begeleiding
 • Ruimte voor emotie
Advocatuur

U wordt beiden bijgestaan door een eigen persoonlijke advocaat en communiceert niet meer direct met elkaar.

 • Dient eenzijdig belang
 • Hoger uurtarief

Het scheidingsproces in 4 stappen

icon-step-1
ADVIES
Laat u adviseren over de verschillende oplossingen.
icon-step-2
AFSPRAKEN
U wordt begeleid om samen werkbare afspraken te maken.
icon-step-3
AFRONDEN
Op basis van gemaakte afspraken stellen wij de dossierstukken op.
icon-step-4
AFHANDELEN
Wij regelen de procedure tot en met inschrijving gemeente.

De drie beloftes van Judex

 • ONTZORGING

  Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

 • PERSOONLIJK

  Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

 • KWALITEIT

  Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken

Vergelijkingstool om een geschikte mediator uit Roosendaal selecteren

Judex is specialist op juridisch gebied en houdt zich bezig met het verstrekken van informatie aan mensen die de intentie hebben om gebruik te maken van juridische hulpverlening. We streven ernaar om informatie te verzorgen dat als basis kan dienen voor een overwogen keuze. Hiervoor stellen we onder andere een vergelijkingstool beschikbaar die gebruikt kan worden om een geschikte mediator uit Roosendaal te selecteren. Op basis van de begeleidingsbehoefte die wordt aangegeven in de zoekfilters verschijnt er een lijst met informatie over de mediators uit Roosendaal die aan de specifieke wensen kunnen voldoen op het scherm. Deze mediators zijn allemaal aangesloten bij het netwerk van Judex en voldoen aan onze strenge criteria met betrekking tot dienstverlening en prijsstelling. Hiermee borgen we dat u een veilige keuze maakt. Uiteraard kunt u via onze website direct met deze mediator in contact komen.          

Ook gedurende het doorlopen van het mediationtraject kan er gebruik worden gemaakt van de digitale gemakken die wij aanbieden op onze website. We stellen onder andere een veilige digitale omgeving beschikbaar die gebruikt kan worden voor het delen van data en het verzorgen van de financiële afhandeling van het traject. Judex zorgt dus voor gemak, kwaliteit en transparantie op juridisch gebied.

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Roosendaal samenkomen. 

Terug naar boven