Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Uden

3 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

De meest praktische manier om een geschikte mediator uit Uden te kiezen

Mediation is een vorm van conflicthantering waar de laatste periode een toenemende vraag naar is. Uiteraard is dit ook zichtbaar in het aanbod van mediators. Niet alleen advocaten en juristen hebben ervoor gekozen om mediation in hun pakket op te nemen maar ook veel initiatieven uit het bedrijfsleven hebben zich op deze vorm van conflicthantering gericht. Dit behoort ook tot de mogelijkheden gezien de veelzijdige toepasbaarheid van mediation. Hoewel een mediator behoort tot aanbieders uit de juridische sector is mediation juist een oplossing dat veelvuldig wordt ingezet om een juridische procedure te voorkomen. In een plaats als Uden is er sprake van een ruim aanbod aan mediators. Gezien de gecompliceerde structuur van de juridische sector is het erg lastig om een keuze te maken voor de meest geschikte optie. De vergelijkingstool van Judex wordt door veel rechtzoekenden gezien als de meest praktische manier om een geschikte mediator uit Uden te kiezen.

Deze experts staan vandaag voor u klaar

Profielfoto Pim van der Hagen
 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Someren en omgeving
Profielfoto van Chris van Gompel
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Eindhoven en omgeving

Verklaring voor het ruime aanbod van Mediators in Uden

Er is eenvoudig een verklaring te geven voor het ruime aanbod van mediators in Uden. Mediation is immers een vorm van conflicthantering die niet alleen veel praktische voordelen biedt maar ook veelzijdig inzetbaar is. Het is een optie waarvoor gekozen kan worden in situaties als arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen of conflicten met de overheid. De gedachte achter de keuze voor mediation is dat de betrokkenen samen, met uiteraard de ondersteuning van een mediator, in overleg gaan om de best mogelijke oplossingen voor een conflict te formuleren. Mediation is in dit opzicht zeer onderscheidend ten opzichte van andere juridische ondersteuningsvormen. De mediator zal de strijdende partijen ondersteuning bieden maar niet vertegenwoordigen of afvaardigen. Deze persoon heeft dan ook een neutrale rol en zal op geen enkele manier een oordeel vormen. Daarnaast is mediation sterk onderscheidend doordat het een toekomstgerichte optie is waarbij er duidelijk meer gekeken wordt naar de oplossingen en niet de inhoudelijke kant van een conflict.
Mediation wordt veelvuldig ingezet om wat minder gecompliceerde conflicten op een relatief zelfstandige manier op te lossen zonder dat er verdere juridische stappen hiervoor nodig zijn. Veel rechters adviseren zelfs zeer regelmatig om een mediationtraject te doorlopen om niet tot een oordeel te hoeven komen. Uiteraard vindt hiermee een enorme besparing op de juridische uren plaats wat uiteraard ook een positief effect heeft op de bijkomende kosten. De bereidheid van de betrokken partijen en het vertrouwen in de goede afloop van het doorlopen van een mediationtraject zijn hiervoor de belangrijkste voorwaarden.
Er zijn verschillende mogelijkheden om een mediationtraject te doorlopen. Er kan gekozen worden voor een ondersteuning op afstand waarbij er uitsluitend gebruik wordt gemaakt van de digitale communicatiemogelijkheden maar veel rechtzoekenden prefereren een meer persoonlijke vorm van het doorlopen van een mediationtraject aan de hand van een of meer afspraken op het kantoor van een mediator in Uden. Het is voor een soepele voortgang van een mediationtraject wel van belang dat er gekozen wordt voor een Udense mediator die een specialisatie en werkwijze heeft dat een perfecte aansluiting biedt op de ontstane situatie. Veel rechtzoekenden juist ervaren het als erg lastig dit om vast te stellen. De juridische sector heeft immers een gecompliceerde structuur en heeft geen transparant karakter. Judex biedt op een zeer praktische manier de inzichten waar rechtzoekenden naar op zoek zijn.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Vergelijkingstool om eenvoudig de meest geschikte mediator uit Uden te kiezen

Judex houdt zich bezig met het verstrekken van praktische informatie aan rechtzoekenden om deze groep mensen te ondersteunen bij het maken van hun keuze als ze op zoek zijn naar juridische hulp. Voor deze doelstelling hebben we onder andere een vergelijkingstool ontwikkeld die gebruikt kan worden om op een eenvoudige manier de meest geschikte mediator te kiezen. Deze vergelijker hebben we voorzien van zoekfilters om een specifieke zoek behoefte kenbaar te maken. Op basis hiervan zetten wij de gegevens van mediators uit Uden op een rijtje die hiervoor het beste in aanmerking komen. Door het gebruik maken van onze vergelijkingstool, kan snel en eenvoudig een overzicht worden gecreëerd dat als basis kan dienen voor een overwogen keuze.
Alle mediators die wij aanbevelen zijn aangesloten in ons netwerk en voldoen dan ook aan onze strenge criteria met betrekking tot MfN (Mediatorsfederatie Nederland) certificering, werkwijze en prijsstelling. Hierdoor kunnen we de kwaliteit van ons aanbod garanderen en kunt u een veilige keuze maken. Als u met behulp van onze vergelijkingstool uw keuze heeft kunnen maken voor een geschikte mediator uit Uden, kunt u direct via ons platform met deze persoon in contact komen. Tevens bieden we een veilige digitale omgeving om data met uw mediator te delen en de financiële kant van het mediationtraject te verzorgen.
U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Uden samenkomen.

Terug naar boven