Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Boxtel

3 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Geschikte mediator uit Boxtel vinden voor ondersteuning bij het oplossen van conflicten

Bent u op zoek naar een geschikte mediator uit Boxtel voor ondersteuning bij het oplossen van conflicten? Dan wacht u een flinke uitdaging. Hoewel er veel mediator zijn die hun diensten in Boxtel aanbieden, ervaren veel rechtzoekenden het als bijzonder lastig om een goede keuze tussen het beschikbare aanbod te maken. Dit komt omdat de juridische sector voor veel mensen erg lastig te doorgronden is. De meest eenvoudige manier om een geschikte mediator die werkzaam is in Boxtel is door gebruik te maken van de praktische vergelijkingstool van Judex. Wij zorgen voor het benodigde overzicht tussen het aanbod van de diverse mediators uit deze Noord-Brabantse plaats.

Deze experts staan vandaag voor u klaar

Profielfoto Edwin Baeten
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Omgeving, Zaltbommel, Eindhoven, Houten
Profielfoto van Chris van Gompel
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Eindhoven en omgeving

Overzicht in het aanbod van mediators die werkzaam zijn in Boxtel

Het is eenvoudig te verklaren waar het aanbod van mediators in Boxtel groot is. In tegenstelling tot wat veel mensen wellicht in eerste instantie zouden denken, heeft dit niets met deze plaats zelf te maken. Boxtel loopt immers op dit vlak volledig in lijn met andere grotere plaatsen in Nederland. De veelzijdige toepasbaarheid van mediation als vorm van conflicthantering is wel de reden. De meeste mensen realiseren mediation aan echtscheidingen. Dit is voor een deel zeker het geval. Mediation kan immers ingezet worden om een echtscheidingsprocedure in goed overleg tussen de partners te doorlopen. Er zijn echter ook andere situaties te benoemen waarbij mediation kan worden toegepast zoals arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken of conflicten met de overheid. De achterliggende gedachte bij het vormgeven van het traject is voor een groot deel vergelijkbaar met het traject dat doorlopen wordt bij echtscheidingen. Ook nu worden de betrokken partijen bij elkaar gebracht om gezamenlijk in goed overleg te zoeken naar oplossingen die ertoe zullen leiden dat het conflict wordt weggenomen.
Mediation valt onder de juridische sector maar is een vorm die juist sterk verschilt van andere juridische vormen. Het voornaamste verschil is uiteraard het gezamenlijk gebruik van de diensten van de mediator. Daarnaast biedt een mediator ondersteuning bij het doorlopen van het traject en zal niet oordelen zoals bij andere juridische vormen het geval is. Er is bij mediation dan ook geen sprake van afvaardiging of vertegenwoordiging. Dit biedt uiteraard diverse voordelen. Mediation is veruit het voordeligste juridische traject waarvoor gekozen kan worden. Daarnaast is dit traject erop gericht om de gang naar de rechter te voorkomen waarmee uiteraard ook zeer veel kosten kunnen worden bespaard. Een ander groot voordeel van mediation is dat de betrokkenen voor een groot deel zelf invloed kunnen uitoefenen op het tempo waarop een traject kan worden doorlopen. In de praktijk komt het erop neer dat een conflict binnen een kort tijdsbestek kan worden weggenomen.
De bereidheid van de betrokkenen om samen in een open overlegstructuur naar oplossingen te zoeken die een conflict wegnemen, in combinatie met de beschikbare ruimte hiervoor, zijn essentiële eisen om mediation toe te kunnen passen. Als dit het geval is, kunnen er een aantal keuzes gemaakt worden met betrekking tot het doorlopen van het traject. De veelzijdige digitale communicatiemiddelen maken het immers mogelijk om volledig op afstand gebruik te maken van de ondersteuning van een mediator. Veel rechtzoekenden geven echter de voorkeur aan een meer persoonlijke vorm door het traject te doorlopen aan de hand van een of meerdere afspraken op het kantoor van de mediator in Boxtel. Voor de soepele voortgang van het traject is het wel erg belangrijk dat er gebruik wordt gemaakt van de diensten van een mediator uit deze Noord-Brabantse plaats die gespecialiseerd is in het vakgebied waarin een conflict heeft plaatsgevonden en een werkwijze heeft die aansluit op de wensen van de betrokkenen. Juist dit is voor veel buitenstaanders lastig vast te stellen omdat de juridische sector niet erg transparant is en een gecompliceerde structuur heeft. Judex is ingesprongen op een behoefte aan transparantie, gemak en kwaliteit door een vergelijkingstool beschikbaar te stellen die gebruikt kan worden om op een eenvoudige manier overzicht te creëren in het aanbod van mediators die werkzaam zijn in Boxtel.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Online vergelijkingstool om een geschikte mediator uit Boxtel te vinden

Judex houdt zich bezig met het informeren en bieden van praktische inzichten aan mensen die de intentie hebben om van juridische dienstverlening gebruik te maken. We bieden deze mensen onder andere aan om gebruik te maken van onze online vergelijkingstool die gebruikt kan worden om een geschikte mediator uit Boxtel te vinden. Deze tool hebben we voorzien van zoekfilters om specifieke wensen kenbaar te kunnen maken. Op basis hiervan verschijnt er een handig overzicht op het scherm van mediators uit Boxtel die het beste een invulling hieraan kunnen geven. Op basis van dit overzicht kan snel en eenvoudig een overwogen keuze worden gemaakt.
Om u de kwaliteit van onze service te kunnen garanderen, bevelen we u uitsluitend de mediators aan die aangesloten zijn in ons netwerk. Dit doen we bewust omdat het vak mediator een vrij beroep is en iedereen zich als zodanig mag profileren zonder de verplichting te hebben om diploma’s of andere bewijzen van vaardigheden aan te moeten kunnen tonen. De mediators die bij ons zijn aangesloten hebben een erkende vakopleiding succesvol afgerond en zijn dan ook MfN- of ADR gecertificeerd. Daarnaast houden we toezicht op de werkwijze en prijsstelling van onze mediators om u een veilige keuze te kunnen garanderen. Als u op basis van onze vergelijker uw keuze heeft kunnen maken voor een mediator uit Boxtel, kunt u eenvoudig via onze website met deze persoon in contact komen, documenten naar uw mediator versturen en voor de financiële afhandeling van het traject zorgdragen.
U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Boxtel samenkomen.

Terug naar boven