Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Oisterwijk

3 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

De meest praktische manier om een geschikte mediator uit Oisterwijk te vinden

Het vinden van een mediator die werkzaam is in een grotere plaats als Oisterwijk lijkt erg eenvoudig maar uit de praktijk blijkt dat het tegendeel waar is. Dit heeft zeker niet te maken met het aanbod van mediators in Oisterwijk, er zijn immers veel advocaten, juristen en andere professionele initiatieven die deze vorm van conflicthantering aanbieden. Het probleem zit in het feit dat de juridische sector niet erg transparant is en een erg gecompliceerde structuur heeft. Het zelfstandig uitzoeken van de mogelijkheden om gebruik te maken van mediation zal dan ook veel tijd in beslag nemen en veel moeite kosten. Judex heeft hiervoor echter een vergelijker ontwikkeld waarmee u snel en eenvoudig de benodigde inzichten kunt krijgen. Veel rechtzoekenden ervaren dit als de meest praktische manier om een geschikte mediator uit Oisterwijk te vinden.

Deze experts staan vandaag voor u klaar


 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Breda, Arnhem
Profielfoto van Chris van Gompel
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Eindhoven en omgeving

Waarom het belangrijk is om een goed overzicht te hebben in het aanbod van mediators uit Oisterwijk

Het is eenvoudig om uit te leggen waarom het belangrijk is om een goed overzicht te hebben in het aanbod van mediators uit Oisterwijk. Mediation is een vorm van conflicthantering dat zeer veelzijdig inzetbaar is. Het is een optie waarvoor gekozen kan worden in situaties als arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen of conflicten met de overheid. Daarnaast zijn er diverse manieren waarop een mediationtraject kan worden doorlopen. Er zijn zelfs mogelijkheden om volledig op afstand gebruik te maken van de diensten van een mediator door het gebruik maken van de moderne digitale communicatiemogelijkheden. Veel mensen geven echter de voorkeur aan een traject met een meer persoonlijk karakter door middel van het maken van een of meerdere afspraken op het kantoor van de mediator in Oisterwijk. Voor de voortgang van het traject is het echter wel van belang om goed inzicht te hebben in de specialisatie, de werkwijze en uiteraard de prijsstelling van de mediator uit Oisterwijk waarvoor gekozen wordt. Als dit niet overeenkomt met de situatie en de wensen van de betrokken, zal dit tot een stagnatie in het proces kunnen leiden en kan het traject toch onnodig meer gaan kosten.

Juist de financiële kant is de sterke onderscheidende waarde van mediation ten opzichte van andere vormen van juridische dienstverlening. Mediation is immers een vorm van conflicthantering waarbij de betrokkenen gezamenlijk gebruik maken van de diensten van de mediator. Sterker nog: mediation heeft een zeer zelfstandig karakter waarbij de betrokkenen uiteindelijk zelf de oplossingen formuleren die ertoe zullen leiden dat een conflict wordt weggenomen. Door het toepassen van mediation kan een conflict zelfs binnen een kort tijdsbestek worden opgelost zonder dat er verdere juridische stappen nodig zijn. Mediation is hierdoor dus de meest voordelige vorm van juridische hulpverlening waarbij ook nog kosten kunnen worden bespaard. Het is immers een vorm van conflicthantering dat precies de ondersteuning biedt dat nodig is om een conflict weg te nemen.

Uiteraard zijn de bereidheid van de betrokkenen om samen in gesprek te gaan over de mogelijke oplossingen voor een conflict en de beschikbare ruimte hiervoor de belangrijkste voorwaarden om mediation te kunnen toepassen. Als dit het geval is, kan mediation de methode zijn om een conflict weg te nemen zonder dat dit van grote invloed hoeft te zijn op de onderlinge verhoudingen. Zoals aangegeven is het hiervoor wel van belang dat er gebruik wordt gemaakt van de diensten van een geschikte mediator uit Oisterwijk. Juist het bepalen hiervan wordt door veel rechtzoekenden als grootste struikelblok ervaren. Judex is ingesprongen in de behoefte van veel rechtzoekenden aan transparantie, kwaliteit en gemak door een vergelijker te ontwikkelen waarmee op een snelle en eenvoudige wijze een goed overzicht kan worden gecreëerd welke mediators uit Oisterwijk het beste gecontacteerd kunnen worden voor ondersteuning in een bepaalde situatie.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Vergelijker om de meest geschikte mediator uit Oisterwijk te vinden

Judex heeft het informeren en het bieden van inzichten aan rechtzoekenden als belangrijkste doelstelling geformuleerd. Hiervoor hebben wij een online vergelijker ontwikkeld die gebruikt kan worden om de meest geschikte mediator uit Oisterwijk te vinden. Uiteraard is deze keuze per situatie verschillend. Om deze situatie te schetsen, hebben we diverse zoekfilters in de vergelijker geïntegreerd. Hierin kunnen de wensen worden weergegeven. Op basis hiervan verschijnt een lijst van mediators uit Oisterwijk op het scherm die het beste een invulling kunnen geven aan een ondersteuningsbehoefte. Op basis hiervan kan snel en eenvoudig een gefundeerde keuze worden gemaakt.

De mediators uit Oisterwijk die wij u aanbevelen, zijn uiteraard aangesloten in ons netwerk. We hebben deze keuze gemaakt om u de kwaliteit van onze service te kunnen garanderen. Onze mediators zijn bijvoorbeeld allemaal MfN- of ADR gecertificeerd. Daarnaast houden we toezicht op de werkwijze en bijbehorende prijsstelling van de mediators. Op het moment dat u met behulp van onze vergelijker een keuze heeft kunnen maken voor een mediator uit Oisterwijk, kunt u uiteraard via onze website met deze persoon in contact komen. Tevens bieden we een veilige omgeving om data met deze persoon te delen en voor de financiële afhandeling van het traject te zorgen.

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Oisterwijk samenkomen.

Terug naar boven