fbpx
Ga naar content
9.5
Totale waardering: 5 van 5 sterren

Wij helpen jaarlijks zo’n 3000 echtparen om te scheiden. Tot volle tevredenheid van beide partijen.

Mediators in Best

4 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Vergelijkingstool om een geschikte mediator uit Best te vinden

Mediation is een vorm van conflicthantering waar steeds meer interesse in is. Het is een alternatief om conflicten weg te nemen die veel praktische voordelen biedt en veelzijdig inzetbaar is. Uiteraard heeft de toenemende interesse ertoe geleid dat veel advocaten, juristen en andere professionele initiatieven ervoor gekozen hebben om mediation in hun dienstenpakket op te nemen. Dit is een beeld dat in Nederland zichtbaar is en ook kleinere plaatsen zoals Best vormen hier geen uitzondering op. Het is voor rechtzoekenden dan ook geen probleem om een mediator te vinden maar wel om een beeld te vormen welke mediator het meest geschikt is. De juridische sector heeft immers een gecompliceerde structuur en is niet erg transparant. Judex biedt rechtzoekenden het benodigde inzicht. U kunt onze handige vergelijkingstool gebruiken om de meest geschikte mediator te vinden die in een plaats als Best werkzaam is. Wij zetten de geschikte mediators uit deze plaats voor u op een rijtje.

Deze experts staan vandaag voor u klaar


 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Breda, Arnhem
Profielfoto Edwin Baeten
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Omgeving, Zaltbommel, Eindhoven

 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Den Bosch en omgeving
Profielfoto van Chris van Gompel
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Eindhoven en omgeving

Overzicht in het grote aanbod van mediators uit Best

De achterliggende gedachte van mediation is erg verschillend ten opzichte van andere juridische vormen van ondersteuning. Hoewel mediation in de juridische sector valt, is er geen sprake van vertegenwoordiging of afvaardiging. Mediation heeft juist als doelstelling om een juridische procedure (en het maken van de bijbehorende kosten) te voorkomen. De betrokken partijen zullen hiervoor samen komen om in een open overlegstructuur de situatie te bespreken. Het streven hierbij is om de beste oplossing te formuleren om het geschil weg te kunnen nemen. Een mediator biedt de nodige ondersteuning gedurende dit proces. Hij of zij zal niet alleen fungeren als gespreksleider maar ook als neutrale bemiddelaar. Tevens zal de mediator ingrijpen als de betrokken partijen dreigen vast te lopen in de besluitvorming. Doordat er gezamenlijk gebruik gemaakt wordt van deze vorm van juridische hulpverlening en juridische vervolgstappen in veel gevallen overbodig zijn, is mediation een financieel aantrekkelijke optie. Veel rechters adviseren dan ook zeer regelmatig om een mediationtraject te doorlopen om niet tot een oordeel te hoeven komen.

Een ander belangrijk verschil tussen mediation en overige juridische ondersteuning is dat de eerstgenoemde vorm erg oplossingsgericht is en niet of nauwelijks op de inhoudelijke kant van het conflict in gaat. Het is dus een toekomstgerichte keuze. De bereidheid van de betrokkenen om met elkaar te zoeken naar oplossingen, en uiteraard de beschikbare ruimte hiervoor, zijn de belangrijkste voorwaarden om mediation toe te kunnen passen. Als dit het geval is, zijn er zeer veel situaties die geschikt zijn voor deze keuze. Denk hierbij aan arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen of conflicten met de overheid. Mediation is dan ook niet alleen voorbehouden aan de juridische sector maar ook veel partijen uit het bedrijfsleven zoals managers, leidinggevenden, adviseurs en bemiddelaars die vaak met conflicten te maken hebben, kunnen de rol van mediator vervullen.

Hoewel er een groot aantal mediators hun diensten aanbieden, ervaren veel rechtzoekenden het als erg lastig om een geschikte mediator te vinden. De juridische sector is immers dusdanig lastig te doorgronden dat het moeilijk is om een beeld te vormen over de specialisatie, de werkwijze en de bijbehorende prijsstelling van een mediator uit een plaats als Best. In de praktijk kost het veel tijd en moeite om hier het benodigde inzicht te krijgen die als basis kan dienen voor een overwogen keuze. Door de vergelijker van Judex te gebruiken kunt u zichzelf veel overlast besparen. Wij zorgen voor overzicht en zetten alle voor u geschikte mediators uit Best op een rijtje.

Altijd een passende oplossing

Online Scheiden

In goed overleg maakt u samen afspraken over de scheiding, hierbij ontvangt u onze juridische ondersteuning.

 • Gebruiksgemak
 • Snelle doorloop
 • Lage kosten
Mediation

Onder begeleiding van een mediator probeert u tot overeenstemming te komen over de scheiding.

 • Complexere zaken
 • Intensieve begeleiding
 • Ruimte voor emotie
Advocatuur

U wordt beiden bijgestaan door een eigen persoonlijke advocaat en communiceert niet meer direct met elkaar.

 • Dient eenzijdig belang
 • Hoger uurtarief

Het scheidingsproces in 4 stappen

icon-step-1
ADVIES
Laat u adviseren over de verschillende oplossingen.
icon-step-2
AFSPRAKEN
U wordt begeleid om samen werkbare afspraken te maken.
icon-step-3
AFRONDEN
Op basis van gemaakte afspraken stellen wij de dossierstukken op.
icon-step-4
AFHANDELEN
Wij regelen de procedure tot en met inschrijving gemeente.

De drie beloftes van Judex

 • ONTZORGING

  Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

 • PERSOONLIJK

  Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

 • KWALITEIT

  Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken

Digitale vergelijkingstool om een geschikte mediator uit Best te selecteren

Judex houdt zich bezig met het informeren en bieden van inzicht voor rechtzoekenden. Onze doelstelling is om zowel transparantie, gemak als kwaliteit te bieden als u van hulp uit de juridische sector gebruik wilt maken. Transparantie bieden we door een vergelijker beschikbaar te stellen. We hebben deze vergelijker voorzien van zoekfilters waarmee uw specifieke wensen kunt weergeven. Op basis hiervan bieden we een overzicht, in vorm van gegevens van mediators uit best die u het beste kunnen ondersteunen bij het doorlopen van een mediationproces.

Kwaliteit bieden we door het onderhouden van ons rating systeem en het stellen van eisen aan de mediators die willen aansluiten in ons netwerk De mediators uit Best die wij u aanbevelen, zijn MfN- en ADR gecertificeerde mediators. Daarnaast stellen we voorwaarden aan de werkwijze en prijsstelling van onze mediators om u de kwaliteit van ons aanbod te garanderen. Als u een keuze heeft kunnen maken voor een geschikte mediator uit Best, kunt u via ons platform met deze persoon in contact komen. We bieden ander gemak door een digitale omgeving ter beschikking te stellen die gebruikt kan worden om gegevens met uw mediator te delen en voor de financiële afhandeling van het mediationtraject te zorgen.

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Best samenkomen.

Terug naar boven