Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Best

5 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Vergelijkingstool om een geschikte mediator uit Best te vinden

Mediation is een vorm van conflicthantering waar steeds meer interesse in is. Het is een alternatief om conflicten weg te nemen die veel praktische voordelen biedt en veelzijdig inzetbaar is. Uiteraard heeft de toenemende interesse ertoe geleid dat veel advocaten, juristen en andere professionele initiatieven ervoor gekozen hebben om mediation in hun dienstenpakket op te nemen. Dit is een beeld dat in Nederland zichtbaar is en ook kleinere plaatsen zoals Best vormen hier geen uitzondering op. Het is voor rechtzoekenden dan ook geen probleem om een mediator te vinden maar wel om een beeld te vormen welke mediator het meest geschikt is. De juridische sector heeft immers een gecompliceerde structuur en is niet erg transparant. Judex biedt rechtzoekenden het benodigde inzicht. U kunt onze handige vergelijkingstool gebruiken om de meest geschikte mediator te vinden die in een plaats als Best werkzaam is. Wij zetten de geschikte mediators uit deze plaats voor u op een rijtje.

Deze experts staan vandaag voor u klaar


 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Breda, Arnhem
Profielfoto Pim van der Hagen
 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Someren en omgeving

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Eindhoven, Den Bosch
Profielfoto van Chris van Gompel
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Eindhoven en omgeving

Overzicht in het grote aanbod van mediators uit Best

De achterliggende gedachte van mediation is erg verschillend ten opzichte van andere juridische vormen van ondersteuning. Hoewel mediation in de juridische sector valt, is er geen sprake van vertegenwoordiging of afvaardiging. Mediation heeft juist als doelstelling om een juridische procedure (en het maken van de bijbehorende kosten) te voorkomen. De betrokken partijen zullen hiervoor samen komen om in een open overlegstructuur de situatie te bespreken. Het streven hierbij is om de beste oplossing te formuleren om het geschil weg te kunnen nemen. Een mediator biedt de nodige ondersteuning gedurende dit proces. Hij of zij zal niet alleen fungeren als gespreksleider maar ook als neutrale bemiddelaar. Tevens zal de mediator ingrijpen als de betrokken partijen dreigen vast te lopen in de besluitvorming. Doordat er gezamenlijk gebruik gemaakt wordt van deze vorm van juridische hulpverlening en juridische vervolgstappen in veel gevallen overbodig zijn, is mediation een financieel aantrekkelijke optie. Veel rechters adviseren dan ook zeer regelmatig om een mediationtraject te doorlopen om niet tot een oordeel te hoeven komen.

Een ander belangrijk verschil tussen mediation en overige juridische ondersteuning is dat de eerstgenoemde vorm erg oplossingsgericht is en niet of nauwelijks op de inhoudelijke kant van het conflict in gaat. Het is dus een toekomstgerichte keuze. De bereidheid van de betrokkenen om met elkaar te zoeken naar oplossingen, en uiteraard de beschikbare ruimte hiervoor, zijn de belangrijkste voorwaarden om mediation toe te kunnen passen. Als dit het geval is, zijn er zeer veel situaties die geschikt zijn voor deze keuze. Denk hierbij aan arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen of conflicten met de overheid. Mediation is dan ook niet alleen voorbehouden aan de juridische sector maar ook veel partijen uit het bedrijfsleven zoals managers, leidinggevenden, adviseurs en bemiddelaars die vaak met conflicten te maken hebben, kunnen de rol van mediator vervullen.

Hoewel er een groot aantal mediators hun diensten aanbieden, ervaren veel rechtzoekenden het als erg lastig om een geschikte mediator te vinden. De juridische sector is immers dusdanig lastig te doorgronden dat het moeilijk is om een beeld te vormen over de specialisatie, de werkwijze en de bijbehorende prijsstelling van een mediator uit een plaats als Best. In de praktijk kost het veel tijd en moeite om hier het benodigde inzicht te krijgen die als basis kan dienen voor een overwogen keuze. Door de vergelijker van Judex te gebruiken kunt u zichzelf veel overlast besparen. Wij zorgen voor overzicht en zetten alle voor u geschikte mediators uit Best op een rijtje.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Digitale vergelijkingstool om een geschikte mediator uit Best te selecteren

Judex houdt zich bezig met het informeren en bieden van inzicht voor rechtzoekenden. Onze doelstelling is om zowel transparantie, gemak als kwaliteit te bieden als u van hulp uit de juridische sector gebruik wilt maken. Transparantie bieden we door een vergelijker beschikbaar te stellen. We hebben deze vergelijker voorzien van zoekfilters waarmee uw specifieke wensen kunt weergeven. Op basis hiervan bieden we een overzicht, in vorm van gegevens van mediators uit best die u het beste kunnen ondersteunen bij het doorlopen van een mediationproces.

Kwaliteit bieden we door het onderhouden van ons rating systeem en het stellen van eisen aan de mediators die willen aansluiten in ons netwerk De mediators uit Best die wij u aanbevelen, zijn MfN- en ADR gecertificeerde mediators. Daarnaast stellen we voorwaarden aan de werkwijze en prijsstelling van onze mediators om u de kwaliteit van ons aanbod te garanderen. Als u een keuze heeft kunnen maken voor een geschikte mediator uit Best, kunt u via ons platform met deze persoon in contact komen. We bieden ander gemak door een digitale omgeving ter beschikking te stellen die gebruikt kan worden om gegevens met uw mediator te delen en voor de financiële afhandeling van het mediationtraject te zorgen.

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Best samenkomen.

Terug naar boven