fbpx
Ga naar content
9.5
Totale waardering: 5 van 5 sterren

Wij helpen jaarlijks zo’n 3000 echtparen om te scheiden. Tot volle tevredenheid van beide partijen.

Scheidingsmediation in Roosendaal

2 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Mediator Roosendaal voor hulp bij het scheiden

Als u besloten heeft om te gaan scheiden zijn er diverse trajecten waarvoor u kunt kiezen om de scheiding te doorlopen. Eén van de meest gekozen opties is mediation. Dit is een vorm van juridische hulpverlening die veel praktische voordelen heeft. Geïnspireerd door de populariteit van mediation hebben veel juridische dienstverleners ervoor gekozen om deze vorm van ondersteuning in hun pakket op te nemen. Dit maakt het de keuze voor een geschikte niet eenvoudiger op. Als u op zoek bent naar een mediator die werkzaam is in Roosendaal voor hulp bij het scheiden kunt u de vergelijker van Judex gebruiken. Wij bieden de inzichten die u nodig heeft om een overwogen keuze te maken.

Zoek een expert bij u in de buurt

Deze experts staan vandaag voor u klaar


 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Breda, Arnhem

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Provincie Zeeland en omgeving

Keuze tussen de grote hoeveelheid in scheiding gespecialiseerde mediators uit Roosendaal

Roosendaal is zeker niet de stad waar de meeste echtscheidingen worden uitgesproken maar desondanks zijn er wel veel in scheiding gespecialiseerde mediators in deze stad actief. Dit heeft voornamelijk te maken met de populariteit van deze vorm van juridische ondersteuning. Mediation is een mogelijkheid om een scheidingsprocedure te doorlopen waarbij de mediator het scheidende stel begeleiding biedt bij het maken van afspraken die van belang zijn bij het vormgeven van de rechtsgeldige echtscheidingsdocumenten. Deze vorm heeft een zeer zelfstandig karakter dat vrijwel volledig afhankelijk is van de bereidheid van de partners om gezamenlijk tot afspraken te komen. De mediator biedt uiteraard ondersteuning bij het doorlopen van het gehele proces en is op ieder moment beschikbaar voor eventuele vragen of onduidelijkheden. Daarnaast zal de mediator bijspringen als het proces dreigt vast te lopen.

De scheidende partners maken dus gezamenlijk gebruik van de diensten van de mediator. Deze persoon zal dus gedurende de gehele procedure volledig neutraal blijven en alleen een adviserende rol hebben. Mediation kent een aantal belangrijke praktische voordelen waarvan het financiële voordeel voor veel mensen uiteraard het belangrijkste is. Door het gezamenlijk gebruik van juridische dienstverlening kan er een forse besparing worden gemaakt op de inzet van juridische uren en uiteraard de bijbehorende kosten. Daarnaast hebben de scheidende partners veel invloed op het tempo van het doorlopen van het proces. Voor scheidende ouders is het van belang dat mediation vaak weinig tot geen invloed heeft op de onderlinge verhoudingen. In dat geval is dit een toekomstgerichte keuze.

Er zijn vele vormen waarvoor gekozen kan worden bij het doorlopen van een mediationtraject. Naast een volledige online begeleiding, behoort het doorlopen van het traject aan de hand van een of meer afspraken op het kantoor van de mediator in Roosendaal tot de mogelijkheden. Veel mensen geven de voorkeur aan deze optie omdat dit een meer persoonlijke vorm van begeleiding is. De specifieke ondersteuningsbehoefte speelt een grote rol bij de keuze tussen de grote hoeveelheid in scheiding gespecialiseerde mediators uit Roosendaal. Iedere mediator heeft immers een eigen werkwijze en bijbehorende prijsstelling. Het is niet eenvoudig om in dit opzicht een keuze te maken aangezien de juridische wereld een erg gecompliceerde structuur heeft. Deze sector is erg versplinterd en zeker niet transparant. Hierdoor ervaren rechtzoekenden het als groot struikelblok om aan de inzichten te komen om een overwogen keuze te kunnen maken.

Altijd een passende oplossing

Online Scheiden

In goed overleg maakt u samen afspraken over de scheiding, hierbij ontvangt u onze juridische ondersteuning.

 • Gebruiksgemak
 • Snelle doorloop
 • Lage kosten
Mediation

Onder begeleiding van een mediator probeert u tot overeenstemming te komen over de scheiding.

 • Complexere zaken
 • Intensieve begeleiding
 • Ruimte voor emotie
Advocatuur

U wordt beiden bijgestaan door een eigen persoonlijke advocaat en communiceert niet meer direct met elkaar.

 • Dient eenzijdig belang
 • Hoger uurtarief

Het scheidingsproces in 4 stappen

icon-step-1
ADVIES
Laat u adviseren over de verschillende oplossingen.
icon-step-2
AFSPRAKEN
U wordt begeleid om samen werkbare afspraken te maken.
icon-step-3
AFRONDEN
Op basis van gemaakte afspraken stellen wij de dossierstukken op.
icon-step-4
AFHANDELEN
Wij regelen de procedure tot en met inschrijving gemeente.

De drie beloftes van Judex

 • ONTZORGING

  Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

 • PERSOONLIJK

  Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

 • KWALITEIT

  Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken

Handige vergelijkingstool om een mediator uit Roosendaal te vinden voor hulp bij scheiding

Judex heeft als voornaamste doelstelling om rechtzoekenden van de inzichten te voorzien die nodig zijn om voor geschikte hulp te kunnen kiezen. We hebben hiervoor onder andere een handige vergelijkingstool om een mediator uit Roosendaal te vinden voor hulp bij scheiden. Door het invullen van de zoekfilters in deze tool kan op een eenvoudige manier een beeld worden gevormd welke mediators het beste geschikt zijn om aan specifieke wensen te voldoen. Door het zorgdragen voor een hoge kwaliteit van de expert profielen, het actief onderhouden van het rating systeem en een streng toezicht op de kwaliteit geleverde services, borgen wij dat u een veilige keuze kunt maken.

U kunt onze vergelijker gebruiken om te oriënteren in uw mogelijkheden, uw opties te vergelijken en een uiteindelijke keuze te maken voor een geschikte mediator uit Roosendaal. Als u uw keuze heeft gemaakt kunt u via onze website direct met deze persoon in contact komen en bieden we een veilige digitale omgeving aan die u kunt gebruiken om data met uw mediator te delen en om op financieel gebied alles te regelen.    

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Roosendaal samenkomen.

Terug naar boven