Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Scheidingsmediation in Tilburg

6 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Vergelijker om een geschikte mediator uit Tilburg te kiezen voor hulp bij het scheiden

Bent u op zoek naar een mediator uit Tilburg voor hulp bij het scheiden? Dan kunt u het beste de vergelijker van Judex gebruiken om uw keuze te maken. Door de grote hoeveelheid mediators die in Tilburg actief zijn, lijkt het eenvoudig om deze keuze te maken maar het tegendeel is waar. Dit komt omdat de juridische sector niet erg transparant en flink versplinterd is. Hierdoor is het lastig om de benodigde inzichten te krijgen in factoren als de werkwijze en de prijsstelling van een specifieke mediator.

Deze experts staan vandaag voor u klaar


 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Breda, Arnhem
Profielfoto Pim van der Hagen
 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Someren en omgeving
Profielfoto Edwin Baeten
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Omgeving, Zaltbommel, Eindhoven, Houten

 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Den Bosch en omgeving

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Provincie Limburg, Oost-Brabant

Overzicht in het aanbod van in echtscheiding gespecialiseerde mediators uit Tilburg

Mediation is een moderne vorm van het doorlopen van een echtscheidingsprocedure waarbij de scheidende partners met behulp van een mediator zelf de afspraken formuleren die nodig zijn bij het vormgeven van rechtsgeldige echtscheidingsdocumenten. Doordat de ex-partners gezamenlijk gebruik maken van deze juridische steun en dit proces een groot zelfstandig karakter heeft, is dit financieel een zeer aantrekkelijke optie. Mediation is hiermee vaak veruit de meest voordelige optie van het doorlopen van een echtscheidingsprocedure. De scheidende partners kunnen gedurende het proces altijd gebruik maken van de vakkennis en de ervaring van de mediator op het moment dat er onduidelijkheden zijn of het overleg dreigt vast te lopen. Daarnaast zal de mediator het stel begeleiden bij het doorlopen van de juridische procedures omdat dit voor veel mensen een ingewikkeld proces is.

De bereidheid van beide partners om gezamenlijk het echtscheidingsproces te doorlopen is de belangrijkste voorwaarde om te kiezen voor mediation. Veel mensen maken graag deze keuze omdat dit een optie is die vaak weinig tot geen invloed heeft op de onderlinge relatie. Dit is vooral van belang als ouders van minderjarige kinderen van plan zijn om te scheiden. 

Er kunnen diverse keuzes gemaakt worden bij het gebruik van mediation. Als er gekozen wordt voor het online scheiden, hebben de ex-partners alle mogelijkheid om het proces in eigen tempo te doorlopen. Er kan ook gekozen worden om een mediationtraject te doorlopen op basis van het maken van een of meer afspraken op het kantoor van de mediator in Tilburg. Er is hierbij wel een grotere mate van afhankelijkheid van de mediator maar veel mensen voelen zich prettiger bij deze meer persoonlijke ondersteuning. Ongeacht de keuze die gemaakt wordt met betrekking tot de vorm van mediation is het wel van belang dat er gekozen wordt om samen te werken met een mediator die een aanbod heeft dat volledig aansluit op de wensen. Doordat de juridische sector zeer gecompliceerd in elkaar zit, is dit voor veel mensen lastig om te bepalen. De vergelijker die Judex heeft ontwikkeld zorgt voor de benodigde inzichten op dit gebied. Wij zorgen voor het overzicht in het aanbod van in echtscheiding gespecialiseerde mediators uit Tilburg.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Handige vergelijker om een geschikte mediator uit Tilburg te vinden voor hulp bij echtscheidingen

Judex is gespecialiseerd op juridisch gebied en heeft een handige vergelijker ontwikkeld om een geschikte mediator uit Tilburg te vinden voor hulp bij echtscheidingen. We hebben de vergelijker voorzien van zoekfilters die gebruikt kunnen worden om de specifieke wensen weer te geven. Op basis hiervan presenteren wij de mediators uit Tilburg de hiervoor het beste in aanmerking komen. Alle mediators die we onder uw aandacht brengen, zijn aangesloten bij ons netwerken voldoen aan onze gestelde criteria met betrekking tot factoren als vakkennis, service verlening en prijsstelling. Hiermee waarborgen we dat u een veilige keuze kunt maken.

Naast transparantie en kwaliteit zorgen we ook voor uw gemak bij het doorlopen van uw echtscheidingsprocedure. Als u op basis van onze vergelijker een keuze heeft gemaakt voor een mediator uit Tilburg kunt u via onze site direct met deze persoon in contact treden. Daarnaast bieden we online gemakken in vorm van een veilige digitale omgeving om uw mediator van data te voorzien en voor de financiële afhandeling van de procedure te verzorgen.

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Tilburg samenkomen.

Terug naar boven