Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Hengelo

4 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Hoe het beste een geschikte mediator uit Hengelo kiezen?

Als u op zoek bent naar een geschikte mediator uit Hengelo, zult u snel ontdekken dat dit niet zo eenvoudig is als u in eerste instantie misschien zou denken. Het grote aanbod van mediators die hun diensten aanbieden in Hengelo in combinatie met de gecompliceerde structuur van de juridische wereld maakt de keuze niet gemakkelijk. Judex geeft inzichten die van belang zijn bij de keuzevorming. Wij bieden praktische digitale hulp om het beste een geschikte mediator uit Hengelo te kiezen.

Deze experts staan vandaag voor u klaar


 • Expertise:  Relationeel
 • Werkgebied: Omgeving Apeldoorn, Harderwijk
profielfoto Irma Super
 • Expertise:  Relationeel
 • Werkgebied: Omgeving Deventer, Zwolle, Amersfoort

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Dalfsen, Amersfoort, Bunschoten

Groot aantal mediators actief in Hengelo

Het is eenvoudig te verklaren waarom er een groot aantal mediators actief zijn in Hengelo. Allereerst speelt de populariteit van mediation een belangrijke rol. Mediation is een vorm van conflictbemiddeling, dat gebaseerd is op een vorm van zelfstandigheid in besluitvorming. Een mediator heeft een bemiddelende rol in dit proces en zal diens ervaring en vakkennis inzetten om de partijen ondersteuning te bieden om samen tot oplossingen te komen die van belang zijn om het conflict weg te nemen. Hierbij zal de mediator uiteraard een neutrale rol innemen omdat beide partijen gezamenlijk gebruik maken van deze ondersteuning. Daarnaast zal de mediator een waardevolle ondersteuning en input leveren bij het doorlopen van juridische processen die voor veel buitenstaanders vaak een gecompliceerd karakter hebben.

Mediation kan toegepast worden in een groot aantal situaties waaronder arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen en conflicten met de overheid. Het financiële aspect speelt een belangrijke rol bij de keuze voor dit alternatief. Mediation is uiteraard financieel gezien meer aantrekkelijk dan andere vormen van juridische ondersteuning. Daarnaast kunnen de partijen zelf volledige invloed uitoefenen op het tempo dat het proces doorlopen wordt en heeft mediation vaak niet of nauwelijks invloed op de onderlinge relatie, iets wat van grote waarde kan zijn met het oog op de toekomst.

Zoals aangegeven zijn de toegenomen populariteit in combinatie met het vrij ondoorzichtige transparante karakter van de juridische sector de belangrijkste oorzaken dat veel mensen er erg veel moeite mee hebben om te bepalen hoe ze het beste een geschikte mediator uit Hengelo kunnen kiezen. Judex biedt inzicht en transparantie op juridisch gebied en helpt rechtzoekenden om een geschikte mediator uit Hengelo te vinden.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Handige vergelijker om een geschikte mediator uit Hengelo te kiezen

Judex heeft als specialist op juridisch gebied voor zichzelf als doelstelling geformuleerd om rechtzoekenden op de meest praktische manier te helpen bij het maken van overwogen keuzes door transparantie en inzichten op juridisch gebied te bieden. U kunt bijvoorbeeld onze handige vergelijker gebruiken om een geschikte mediator uit Hengelo te kiezen. Door het invullen van de zoekfilters in de tool kunt u uw keuze specificeren. Op basis hiervan kunt u een overwogen keuze maken voor een mediator uit Hengelo die een juiste invulling kan geven aan uw juridische wensen. 

Naast het gebruik van onze vergelijker om een geschikte mediator uit Hengelo te selecteren kunt u ons platform gebruiken om in contact te komen met deze persoon. Tevens bieden we een veilig platform om documenten met uw mediator te delen en voor de financiële afhandeling van de situatie zorg te dragen. Judex biedt een praktische combinatie van gemak, inzicht en kwaliteit. Alle mediators die bij ons netwerk zijn aangesloten voldoen aan onze waarden met betrekking tot vakkennis, prijsstelling en service verlening.

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex een ook platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Hengelo samenkomen.

Terug naar boven