Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Enschede

4 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Mediator Enschede kiezen voor passende juridische hulp

Er zijn zeer veel juridische dienstverleners die mediation in hun aanbod hebben opgenomen. Hiermee wordt op een uitstekende manier ingespeeld op een toenemende vraag op dit gebied. Door het niet erg transparante karakter en de versplinterde structuur van de juridische sector is het voor veel mensen erg lastig om een geschikte aanbieder te selecteren. Als u op zoek bent naar een geschikte mediator die werkzaam is in Enschede voor passende juridische hulp kunt u het beste de vergelijker van Judex gebruiken. Wij bieden de inzichten die u nodig heeft om een overwogen keuze te maken.

Deze experts staan vandaag voor u klaar


 • Expertise:  Relationeel
 • Werkgebied: Omgeving Apeldoorn, Harderwijk
profielfoto Irma Super
 • Expertise:  Relationeel
 • Werkgebied: Omgeving Deventer, Zwolle, Amersfoort

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Dalfsen, Amersfoort, Bunschoten

Keuze tussen het grote aantal mediators uit Enschede

Mediation is een zeer toegankelijke vorm van conflicthantering waarbij de betrokken partijen in een open overlegstructuur proberen om zelf tot oplossingen te komen. Een mediator biedt begeleiding in dit proces en treedt op als bemiddelaar. Daarnaast kunnen de betrokken partijen gebruik maken van de vakkennis en ervaring van de mediator bij het doorlopen van de juridische processen. Dit is van grote waarde aangezien de juridische wereld voor veel mensen een complex gebied is.

Er zijn diverse situaties waarbij mediation toepasbaar is. Deze vorm van conflicthantering kan ingezet worden bij onder andere arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen of conflicten met de overheid. De bereidheid van de betrokken partijen om in onderling overleg tot oplossingen te komen bij een impasse, mits er beschikbare ruimte hierin is, is de belangrijkste voorwaarde voor mediation. Als dit het geval is kan er een keuze gemaakt worden voor een fysieke begeleiding of hulp op afstand zoals bij het online scheiden het geval zou zijn. Daarnaast is het van belang dat er gekozen wordt voor een juridische hulpverlener die een aanbod heeft dat past bij de hulpbehoefte. Vooral dit laatste vormt in de praktijk nog regelmatig een struikelblok.     

Enschede is de grootste stad uit de provincie Overijssel en telt ongeveer telt 159.000 inwoners. Uiteraard zijn er in dit gebied ook een groot aantal mediators actief. Het is dan ook absoluut geen probleem om beschikbare mediators te vinden maar wel om een keuze te maken tussen het grote aantal mediators uit Enschede. Vooral het ingewikkelde karakter van de juridische sector is hiervan de oorzaak. Judex biedt u de noodzakelijke marktinzichten om een overwogen keuze te maken.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Handige vergelijkingstool om geschikte mediator uit Enschede te selecteren

Judex houdt zich bezig met het verstrekken van praktische informatie over de juridische sector en is een plek waar vraag en aanbod samenkomen voor een rechtzoekende en dienstverlenende mediators. Om de juiste match te vormen, hebben we een handige vergelijkingstool ontwikkeld om een geschikte mediator uit Enschede te selecteren. Aan de hand van diverse zoekfilters kunt u uw wensen kenbaar te maken. Op basis hiervan zetten wij de mediators uit Enschede op een rijtje die in uw behoefte kunnen voorzien. Wij bieden u dus zeer waardevolle inzichten die u kunt gebruiken bij het maken van uw keuze. Dit zal een veilige keuze zijn aangezien alle mediator die in ons netwerk zijn aangesloten voldoen aan onze criteria met betrekking tot expertise, prijsstelling en serviceverlening.

Judex zorgt voor een combinatie van transparantie, kwaliteit en gemak bij het kiezen van een geschikte mediator uit Enschede. Wij zorgen voor een hoge kwaliteit van de expert profielen, het actieve onderhoud van ons rating systeem (zodat de informatie die wij u leveren altijd actueel is) en houden toezicht op de kwaliteit van de geleverde services. Daarnaast bieden we u digitaal gemak tijdens het doorlopen van de echtscheidingsprocedure door het beschikbaar stellen van een veilige omgeving voor het delen van documenten en het afhandelen van de financiële kant van de procedure.

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Enschede samenkomen.   

Terug naar boven