Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Heerenveen

1 Judex expert

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Hulpmiddel om de meest geschikte mediator uit Heerenveen te kiezen

Mediation is een zeer toegankelijke vorm van juridische ondersteuning. Dit staat in schril contrast met de juridische sector zelf. Hoewel steeds meer mensen kiezen om gebruik te maken van mediation, wordt de juridische sector er niet transparanter op. Het tegendeel lijkt eerder het geval. De juridische wereld is sterk versplinterd en zeker niet transparant. Hierdoor is het voor de rechtzoekenden vaak een hele opgave om een geschikte mediator te kiezen. Als u in Heerenveen of omgeving een mediator zoekt, kunt u hiervoor de vergelijker van Judex gebruiken. Wij bieden de benodigde inzichten die als basis kunnen dienen om een keuze te maken uit het grote aanbod van mediators in Heerenveen.

Deze experts staan vandaag voor u klaar

Profielfoto Esther van Gestel
 • Expertise:  Relationeel
 • Werkgebied: Provincie Friesland, kop van Noord-Holland

Keuze maken uit het grote aanbod van mediators uit Heerenveen

Om aan de sterk stijgende vraag te voldoen, hebben veel juridische bijstandsverleners uit Heerenveen ervoor gekozen om mediation in hun pakket op te nemen. Dit lijkt een gunstige ontwikkeling voor rechtzoekenden maar dat is zeker niet het geval. De juridische sector zit immers zeer gecompliceerd in elkaar en is voor de gemiddelde buitenstaander lastig te doorgronden. Het is echter wel van belang om een keuze te maken voor een mediator die een aanbod heeft dat bij de specifieke ondersteuningsbehoefte past om een mediationtraject soepel te kunnen doorlopen. 

Eén van de grote voordelen van mediation is immers de veelzijdige toepasbaarheid. In veel voorkomende situaties als arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen of conflicten met de overheid kan mediation een goede keuze zijn. De achterliggende gedachte bij dit traject is dat de betrokkenen samen op zoek gaan naar oplossingen voor de impasse die is ontstaan. De mediator zorgt hierbij voor ondersteuning en begeleiding. Uiteraard zal deze persoon altijd neutraal blijven aangezien beide betrokkenen van de ervaring en vakmanschap van de mediator gebruik maken. De mediator heeft dus een adviserende rol en zal geen oordeel vellen. Het andere grote voordeel van mediation ligt dan ook op financieel gebied. De kosten voor het doorlopen van een mediationtraject liggen, in bijna iedere situatie, een stuk lager dan de kosten voor andere juridische vormen van ondersteuning.

In veel gevallen zal mediation weinig tot geen invloed hebben op de onderlinge relatie. Het is daarom een toekomstgerichte keuze. Doordat mediation een zeer zelfstandig karakter heeft, kan het proces in ieder gewenst tempo worden doorlopen. Dit kan op afstand als er gekozen wordt voor een online begeleiding maar ook op een meer persoonlijkere manier, door middel van het maken van één of meer afspraken bij de mediator op kantoor in Heerenveen voor het doorlopen van het traject. Welke keuzes met betrekking tot de vorm en intensiteit van de ondersteuning ook worden gemaakt, het belangrijkste is om een Heerenveense mediator te kiezen die een aanbod heeft dat hierop aansluit. Judex heeft hiervoor een gebruiksvriendelijke vergelijker ontwikkeld. Hiermee kan op eenvoudige wijze een keuze worden gemaakt uit het grote aanbod van mediators uit Heerenveen.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Vergelijker om een mediator uit Heerenveen te kiezen die een passend aanbod heeft bij de ondersteuningsbehoefte

Judex houdt zich bezig met het bieden van inzichten en het informeren van rechtzoekenden zodat deze personen van de juiste informatie voorzien worden die van belang is bij het kiezen voor juridische hulpverlening. We hebben onder andere een vergelijker ter beschikking gesteld om een mediator uit Heerenveen te kiezen die een passend aanbod heeft bij een specifieke ondersteuningsbehoefte. Op deze manier kan er op eenvoudige wijze een weg gevonden worden door de juridische wereld. Door het invullen van de zoekfilters kunnen de wensen worden weergegeven. Op basis hiervan verschijnen de gegevens van de mediators die het beste in aanmerking komen op het scherm. Dit zijn allemaal mediators uit ons netwerk die dus voldoen aan onze criteria met betrekking tot vakkennis, serviceverlening en bijbehorende prijsstelling. Op basis hiervan kan dus een veilige- en overwogen keuze gemaakt worden.

Judex zorgt voor de noodzakelijke transparantie, kwaliteit en gemak voor rechtzoekenden die op zoek zijn naar juridische ondersteuning. Het is uiteraard mogelijk om via onze site direct in contact te treden met de mediator uit Heerenveen waarop de keuze gevallen is. Tevens bieden we een veilige digitale omgeving om van belang zijnde documenten met deze persoon te delen en voor de financiële afhandeling van de situatie te zorgen. 

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Heerenveen samenkomen. 

Terug naar boven