fbpx
Ga naar content
9.5
Totale waardering: 5 van 5 sterren

Wij helpen jaarlijks zo’n 3000 echtparen om te scheiden. Tot volle tevredenheid van beide partijen.

Scheidingsmediation in Leeuwarden

1 Judex expert

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Vergelijker om geschikte mediator uit Leeuwarden te vinden  voor hulp bij het scheiden

 

Er zijn een groot aantal mediators in Leeuwarden en omgeving actief die hun ondersteuning aanbieden bij het doorlopen van echtscheidingsprocessen. Voor veel scheidende stellen is het echter lastig om te bepalen welke optie de beste is. Judex biedt een passende oplossing voor dit dilemma. Wij hebben een vergelijker ontwikkeld die gebruikt kan worden om een geschikte mediator uit Leeuwarden te vinden voor hulp bij het scheiden. Wij zorgen voor inzicht en transparantie op juridisch gebied.

Deze experts staan vandaag voor u klaar

Profielfoto Esther van Gestel
 • Expertise:  Relationeel
 • Werkgebied: Provincie Friesland, kop van Noord-Holland

Overzicht in het ruime aanbod van mediators in Leeuwarden voor hulp bij scheiding

Een stad als Leeuwarden staat absoluut niet in het rijtje van plaatsen in Nederland waar de meeste echtscheidingen worden uitgesproken. Het tegendeel is zelfs waar. Ongeveer 10% van de volwassenen in de hoofdstad van de provincie is gescheiden en hiermee ligt deze stad iets onder het gemiddelde in Nederland. Desondanks zijn er veel mediators in Leeuwarden die hun hulp bij een scheiding aanbieden. Dit is om te voldoen aan de grote vraag naar mediation. Veel stellen die besloten hebben om te scheiden, kiezen voor mediation om het proces te doorlopen. 

De toenemende populariteit voor mediation bij scheidingen is eenvoudig te verklaren. Mediation biedt veel praktische voordelen waarvan de financiële kant voor veel mensen uiteraard het belangrijkste is. De scheidende partners maken samen gebruik van de diensten van een mediator waardoor er een grote besparing plaatsvindt op de inzet van juridische uren. Dit heeft uiteraard een positief effect op het kostenplaatje hiervan. Mediation is in veel gevallen de voordeligste vorm van het doorlopen van een echtscheidingsprocedure. Een ander voordeel is het zelfstandige karakter van mediation. De achterliggende gedachte is dat het scheidende stel zelf tot de afspraken komt die van belang zijn voor het ontbinden van een huwelijk. Hierdoor kunnen zij vrijwel volledig het tempo van het doorlopen van de procedure zelf bepalen en kan het proces desgewenst binnen een relatief kort tijdsbestek worden doorlopen. Uiteraard kan het stel hierbij altijd terugvallen op de vakkennis en ervaring van de mediator bij vragen, onduidelijkheden of als ze vast dreigen te lopen in het proces. Tevens zal de mediator het stel begeleiden bij het doorlopen van alle juridische procedures.

Het mediationtraject kan op diverse manieren worden doorlopen. Een online begeleiding heeft het meest zelfstandige karakter terwijl het doorlopen van het traject aan de hand van een of meer afspraken op het kantoor van de mediator in Leeuwarden een meer persoonlijke vorm van mediation is. Ongeacht de keuze die gemaakt wordt, is het van belang dat er gekozen wordt om samen te werken met een mediator die een aanbod heeft dat aansluit op de begeleidingsbehoefte. Aangezien dit nu juist voor veel mensen lastig is om te bepalen, heeft Judex een vergelijker beschikbaar gesteld waarmee op een eenvoudige wijze een overzicht kan worden verschaft in het ruime aanbod van mediators in Leeuwarden voor hulp bij scheiding.

Altijd een passende oplossing

Online Scheiden

In goed overleg maakt u samen afspraken over de scheiding, hierbij ontvangt u onze juridische ondersteuning.

 • Gebruiksgemak
 • Snelle doorloop
 • Lage kosten
Mediation

Onder begeleiding van een mediator probeert u tot overeenstemming te komen over de aspecten van de scheiding.

 • Geschikt voor complexere zaken
 • Intensieve begeleiding
 • Ruimte voor emotie
Advocatuur

U wordt beiden bijgestaan door een eigen persoonlijke advocaat en communiceert niet meer direct met elkaar.

 • Dient eenzijdig belang
 • Hoger uurtarief

Het scheidingsproces in 4 stappen

icon-step-1
ADVIES
Laat u adviseren over de verschillende oplossingen.
icon-step-2
AFSPRAKEN
U wordt begeleid om samen werkbare afspraken te maken.
icon-step-3
AFRONDEN
Op basis van gemaakte afspraken stellen wij de dossierstukken op.
icon-step-4
AFHANDELEN
Wij regelen de procedure tot en met inschrijving gemeente.

De drie beloftes van Judex

 • ONTZORGING

  Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

 • PERSOONLIJK

  Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

 • KWALITEIT

  Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken

Handige vergelijkingstool om een mediator uit Leeuwarden te kiezen voor hulp bij echtscheiding 

Judex heeft als specialist op juridisch gebied een handige vergelijkingstool ontwikkeld die gebruikt kan worden om mediator uit Leeuwarden te kiezen voor hulp bij echtscheiding. Hiermee bieden we de rechtzoekenden de benodigde inzichten en transparantie. Op basis van de wensen die in de zoekfilters worden weergegeven, presenteren we de mediators uit Leeuwarden die hiervoor het beste in aanmerking komen. Op basis van deze gegevens kan er op een eenvoudige manier een overwogen keuze worden gemaakt voor een geschikte in echtscheiding gespecialiseerde mediator uit Leeuwarden. 

Alle mediators uit Leeuwarden die we onder uw aandacht brengen, zijn bij ons netwerk aangesloten en voldoen aan onze criteria met betrekking tot vakkennis, dienstverlening en prijsstelling. Hiermee bieden we u een combinatie van transparantie, kwaliteit en gemak. Dit laatste heeft ook betrekking op het feit dat u via onze website direct met de mediator uit Leeuwarden waarop uw keuze is gevallen in contact kunt komen. Tevens bieden we een veilige online omgeving waarvan u gebruik kunt maken om data met uw mediator te delen en voor de financiële afhandeling van de echtscheiding.

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Leeuwarden samenkomen. 

Terug naar boven