Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Almere

4 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

De beste manier om een mediator uit Almere te kiezen voor juridische hulpverlening

Mediation is een vorm van juridische hulpverlening waar steeds meer mensen gebruik van maken. Er zijn dan ook een groot aantal juridische hulpverleners die mediation in hun dienstenpakket hebben opgenomen. In een plaats als Almere is er een ruim aanbod aan mediators. Door de gecompliceerde structuur van de juridische wereld is het echter lastig om een goede keuze uit het grote aanbod te maken. Met behulp van de vergelijker van Judex kunt u een overwogen keuze maken. Veel rechtzoekenden zien dit als de beste manier om een mediator uit Almere te kiezen bij een behoefte aan juridische hulpverlening.

Deze experts staan vandaag voor u klaar


 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Omgeving Apeldoorn, Harderwijk

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Utrecht, Lelystad, Amsterdam

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Diemen, Almere

Waarom er een groot aanbod is van Mediators in Almere

Almere is één van de grotere steden in Nederland waarin niet lang geleden de 200.000 inwoner welkom is geheten. In deze gemeente zijn veel mediators actief. Dit is het logische gevolg van een sterk toenemende vraag naar deze vorm van juridische hulpverlening. Mediation is breed toepasbaar als vorm juridische conflicthantering. Het is een uitstekende vorm om bijvoorbeeld arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen of conflicten met de overheid weg te nemen. De achterliggende gedachte hierbij is dat de partijen samen rond de tafel gaan om tot oplossingen te komen. Een mediator heeft hierbij een bemiddelende rol. Daarnaast zal deze persoon begeleiding bieden bij het doorlopen van de voor veel mensen ingewikkelde juridische procedures.

Er kan gekozen worden voor mediation als de strijdende partijen bereid zijn om in goed overleg tot oplossingen te komen en hier ook ruimte voor is. De juridische ondersteuning kan op diverse manieren geboden worden, zo kunnen keuzes gemaakt worden met betrekking tot de intensiteit van de ondersteuning en de vorm. Er kan gebruik worden gemaakt van de diensten van de mediator op diens kantoor in Almere maar eventueel ook gekozen worden voor een online vorm. Omdat er gezamenlijk gebruik wordt gemaakt van juridische ondersteuning is deze vorm een voordelige optie. Daarnaast heeft mediation het belangrijke voordeel dat de partijen de procedure voor een groot deel in eigen tempo kunnen doorlopen.

Het is wel van belang om te kiezen voor een mediator wiens aanbod aansluit op de wensen, alleen dan kan een mediationtraject op de meest efficiënte wijze doorlopen worden. Veel rechtzoekenden vinden het erg lastig om een gefundeerde keuze voor een geschikte mediator uit Almere te maken. De juridische wereld is immers niet transparant en erg versplinterd. Hierdoor kunnen rechtzoekenden moeilijk aan de informatie komen waarnaar ze op zoek zijn. Judex heeft echter een vergelijker ontwikkeld die gebruikt kan worden om snel en eenvoudig een overwogen keuze te maken tussen de beschikbare mediators uit Almere.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Vergelijker om eenvoudig een geschikte mediator uit Almere te selecteren

Judex houdt zich bezig met het verstrekken van informatie voor de mensen die de intentie hebben om gebruik te maken van juridische ondersteuning. U kunt onder andere onze vergelijker gebruiken om eenvoudig een geschikte mediator uit Almere te selecteren. Door het invullen van de zoekfilters kunt u uw wensen weergeven. Op basis hiervan verschijnen een reeks van mediators uit Almere op uw scherm die aan uw wensen kunnen voldoen.

Alle mediators uit ons netwerk voldoen aan onze strenge criteria met betrekking tot vakkennis, dienstverlening en bijbehorende prijsstelling. U maakt dus een veilige keuze als u op basis van onze vergelijker een beslissing neemt met welke mediator uit Almere u wilt samenwerken om een conflict weg te nemen. U kunt uiteraard ons platform gebruiken om met deze mediator in contact te komen. Tevens kunt u gebruik maken van de andere digitale gemakken die we aanbieden zoals onze veilige omgeving om documenten naar uw mediator te versturen en om de financiële afhandeling te verzorgen.

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex een ook platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Almere samenkomen.

Terug naar boven