fbpx
Ga naar content
9.5
Totale waardering: 5 van 5 sterren

Wij helpen jaarlijks zo’n 3000 echtparen om te scheiden. Tot volle tevredenheid van beide partijen.

Mediator in Groningen

Mediators in Groningen

1 Judex expert

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Mediator Groningen voor ondersteuning in juridische situaties

Er zijn situaties die niet op te lossen zijn zonder juridische hulp in te schakelen. In veel gevallen is mediation een uitstekend alternatief. Het is echter niet eenvoudig om een mediator te selecteren die een specifieke ondersteuning kan bieden. Dit heeft geen betrekking op de beschikbaarheid maar wel op het gebrek aan transparantie in de juridische sector. Als u in Groningen of omgeving op zoek bent naar een mediator voor ondersteuning in juridische situaties kunt u onze handige vergelijker gebruiken. Wij bieden transparantie in de juridische sector.

Deze experts staan vandaag voor u klaar

Inzicht in de diensten van mediators in Groningen

Mediation is een toegankelijke vorm van conflicthantering waa, in verschillende situaties voor gekozen kan worden. Veel mensen associëren mediation met echtscheidingen maar het is ook een optie die veel toegepast wordt bij arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken of conflicten met de overheid. Mediation is een vorm waarbij de strijdende partijen zelf in goed overleg tot oplossingen komen. De mediator heeft hierbij een belangrijke bemiddelende rol en zal als gespreksleider de overlegstructuur bewaken. Het grote voordeel hiervan is dat de partijen vaak op een relatief eenvoudige manier afspraken kunnen maken die van belang zijn voor de toekomst. De mediator neemt de impasse weg, hierdoor kunnen worden situaties opgelost waar de partijen zelf niet uit zouden kunnen komen.

De belangrijkste voorwaarde van mediation is dat beide partners bereid zijn om samen tot oplossingen te komen en dat hier ruimte voor is. Het grote voordeel van mediation is dat men gezamenlijk gebruik maakt van juridische ondersteuning. Deze keuze heeft een positief effect op de kosten die in deze situatie gemaakt moeten worden. De kosten voor mediation zijn vele malen lager dan een eventuele keuze om afzonderlijk gebruik te maken van juridische ondersteuning. Daarbij is er soms een beperkte inzet van een mediator nodig om tot oplossingen te komen en kunnen de partijen op de vakkennis en ervaring van deze persoon terugvallen bij eventuele onduidelijkheden en bij het doorlopen van de soms onbekende juridische route.

Het onbekende juridische gebied speelt ook een rol bij het maken van een keuze voor een geschikte mediator uit een plaats als Groningen. In een hoofdstad met meer dan 200.000 inwoners is het dan ook niet verwonderlijk dat veel mediators hier hun diensten aanbieden. Voor rechtzoekenden is het echter een probleem om een goede keuze te maken uit het grote aanbod door een gemis aan inzicht in de specifieke diensten van mediators in Groningen. De juridische sector is niet transparant en erg versplinterd. Judex biedt in deze situatie de noodzakelijke markt gerelateerde inzichten. 

Altijd een passende oplossing

Online Scheiden

In goed overleg maakt u samen afspraken over de scheiding, hierbij ontvangt u onze juridische ondersteuning.

 • Gebruiksgemak
 • Snelle doorloop
 • Lage kosten
Mediation

Onder begeleiding van een mediator probeert u tot overeenstemming te komen over de scheiding.

 • Complexere zaken
 • Intensieve begeleiding
 • Ruimte voor emotie
Advocatuur

U wordt beiden bijgestaan door een eigen persoonlijke advocaat en communiceert niet meer direct met elkaar.

 • Dient eenzijdig belang
 • Hoger uurtarief

Het scheidingsproces in 4 stappen

icon-step-1
ADVIES
Laat u adviseren over de verschillende oplossingen.
icon-step-2
AFSPRAKEN
U wordt begeleid om samen werkbare afspraken te maken.
icon-step-3
AFRONDEN
Op basis van gemaakte afspraken stellen wij de dossierstukken op.
icon-step-4
AFHANDELEN
Wij regelen de procedure tot en met inschrijving gemeente.

De drie beloftes van Judex

 • ONTZORGING

  Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

 • PERSOONLIJK

  Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

 • KWALITEIT

  Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken

Mediator uit Groningen selecteren voor juridische hulp

Judex is een organisatie die zich bezighoudt met het bieden van juridische hulp voor rechtzoekenden. We zien het als voornaamste taak om mensen die onbekend zijn in de juridische wereld van de noodzakelijke inzichten te voorzien. Informatie die ze nodig hebben om gebruik te maken van de diensten die in deze sector worden aangeboden. We hebben onder andere een vergelijker ontwikkeld die gebruikt kan worden om een keuze te maken voor een geschikte mediator uit Groningen. We hebben hierin een aantal zoekfilters verwerkt die gebruikt kunnen worden om wensen kenbaar te maken. Op basis hiervan verschijnen er mediators uit Groningen op uw scherm die kunnen voldoen aan uw wensen. U maakt hiermee niet alleen een overwogen maar ook een veilige keuze. Alle mediators uit ons netwerk voldoen aan onze criteria met betrekking tot vakkennis, prijsstelling en serviceverlening.

Judex ontzorgt rechtzoekenden gedurende de gehele procedure. U kunt ons platform ook gebruiken om direct met de Groningse mediator van uw keuze in contact te komen, deze persoon van de benodigde documenten te voorzien en te zorgen voor de financiële afhandeling van het proces. U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. 

Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Groningen samenkomen. 

Terug naar boven