Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Groningen

1 Judex expert

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Mediator Groningen voor ondersteuning in juridische situaties

Er zijn situaties die niet op te lossen zijn zonder juridische hulp in te schakelen. In veel gevallen is mediation een uitstekend alternatief. Het is echter niet eenvoudig om een mediator te selecteren die een specifieke ondersteuning kan bieden. Dit heeft geen betrekking op de beschikbaarheid maar wel op het gebrek aan transparantie in de juridische sector. Als u in Groningen of omgeving op zoek bent naar een mediator voor ondersteuning in juridische situaties kunt u onze handige vergelijker gebruiken. Wij bieden transparantie in de juridische sector.

Deze experts staan vandaag voor u klaar


 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Groningen en omgeving

Inzicht in de diensten van mediators in Groningen

Mediation is een toegankelijke vorm van conflicthantering waa, in verschillende situaties voor gekozen kan worden. Veel mensen associëren mediation met echtscheidingen maar het is ook een optie die veel toegepast wordt bij arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken of conflicten met de overheid. Mediation is een vorm waarbij de strijdende partijen zelf in goed overleg tot oplossingen komen. De mediator heeft hierbij een belangrijke bemiddelende rol en zal als gespreksleider de overlegstructuur bewaken. Het grote voordeel hiervan is dat de partijen vaak op een relatief eenvoudige manier afspraken kunnen maken die van belang zijn voor de toekomst. De mediator neemt de impasse weg, hierdoor kunnen worden situaties opgelost waar de partijen zelf niet uit zouden kunnen komen.

De belangrijkste voorwaarde van mediation is dat beide partners bereid zijn om samen tot oplossingen te komen en dat hier ruimte voor is. Het grote voordeel van mediation is dat men gezamenlijk gebruik maakt van juridische ondersteuning. Deze keuze heeft een positief effect op de kosten die in deze situatie gemaakt moeten worden. De kosten voor mediation zijn vele malen lager dan een eventuele keuze om afzonderlijk gebruik te maken van juridische ondersteuning. Daarbij is er soms een beperkte inzet van een mediator nodig om tot oplossingen te komen en kunnen de partijen op de vakkennis en ervaring van deze persoon terugvallen bij eventuele onduidelijkheden en bij het doorlopen van de soms onbekende juridische route.

Het onbekende juridische gebied speelt ook een rol bij het maken van een keuze voor een geschikte mediator uit een plaats als Groningen. In een hoofdstad met meer dan 200.000 inwoners is het dan ook niet verwonderlijk dat veel mediators hier hun diensten aanbieden. Voor rechtzoekenden is het echter een probleem om een goede keuze te maken uit het grote aanbod door een gemis aan inzicht in de specifieke diensten van mediators in Groningen. De juridische sector is niet transparant en erg versplinterd. Judex biedt in deze situatie de noodzakelijke markt gerelateerde inzichten. 

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Mediator uit Groningen selecteren voor juridische hulp

Judex is een organisatie die zich bezighoudt met het bieden van juridische hulp voor rechtzoekenden. We zien het als voornaamste taak om mensen die onbekend zijn in de juridische wereld van de noodzakelijke inzichten te voorzien. Informatie die ze nodig hebben om gebruik te maken van de diensten die in deze sector worden aangeboden. We hebben onder andere een vergelijker ontwikkeld die gebruikt kan worden om een keuze te maken voor een geschikte mediator uit Groningen. We hebben hierin een aantal zoekfilters verwerkt die gebruikt kunnen worden om wensen kenbaar te maken. Op basis hiervan verschijnen er mediators uit Groningen op uw scherm die kunnen voldoen aan uw wensen. U maakt hiermee niet alleen een overwogen maar ook een veilige keuze. Alle mediators uit ons netwerk voldoen aan onze criteria met betrekking tot vakkennis, prijsstelling en serviceverlening.

Judex ontzorgt rechtzoekenden gedurende de gehele procedure. U kunt ons platform ook gebruiken om direct met de Groningse mediator van uw keuze in contact te komen, deze persoon van de benodigde documenten te voorzien en te zorgen voor de financiële afhandeling van het proces. U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. 

Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Groningen samenkomen. 

Terug naar boven