fbpx
Ga naar content
9.5
Totale waardering: 5 van 5 sterren

Wij helpen jaarlijks zo’n 3000 echtparen om te scheiden. Tot volle tevredenheid van beide partijen.

Scheidingsmediation in Den Helder

6 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Vergelijker om een mediator uit Den Helder te kiezen voor hulp bij het scheiden

Als u besloten heeft om te gaan scheiden en u bent bereid om samen met uw partner het scheidingstraject te doorlopen, kan mediation een uitstekende optie zijn. Mediation is een vorm van scheiden waarbij u samen met uw partner tot afspraken komt die de basis vormen van de benodigde echtscheidingsdocumenten. Er is sprake van een ruim aanbod aan mediators die u kunnen begeleiden bij het doorlopen van het traject. Als u op zoek bent naar een mediator uit Den Helder kunt u de vergelijker van Judex gebruiken om een overwogen keuze te maken. Wij bieden op een eenvoudige manier de inzichten die u nodig heeft om de meest geschikte mediator te kiezen.

Deze experts staan vandaag voor u klaar


 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Alkmaar, Haarlem

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Alkmaar en omgeving

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Alkmaar, Harlingen en Utrecht
Nog geen beoordeling

Harm van Vechgel

Mediator


 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Amsterdam, Amersfoort

Overzicht tussen het aanbod van echtscheidingsmediators uit Den Helder

Mediation is een veelzijdige vorm van het doorlopen van een echtscheiding, waar steeds vaker voor gekozen wordt. Het is voordelig traject dat voor een groot deel in eigen tempo kan worden doorlopen. Veel juridische dienstverleners uit Den Helder hebben mediation in hun pakket opgenomen om aan een invulling te kunnen geven aan de stijgende vraag naar mediation. Hierdoor hebben scheidende partners veel keuzemogelijkheden met welke mediator ze willen samenwerken en op welke manier ze het traject willen doorlopen. Het gecompliceerde karakter van de juridische sector maakt het echter lastig om een goede keuze te maken. Het creëren van een beeld over de werkwijze en de prijsstelling van een mediator vormt vaak het grootste struikelblok voor scheidende partners. De juridische wereld is immers erg versplinterd en absoluut niet transparant. 

De achterliggende gedachte van mediation is dat de scheidende partners gezamenlijk om de tafel gaan en in een open overlegstructuur de afspraken maken die van belang zijn om een huwelijk af te ronden. De mediator biedt hierbij de benodigde ondersteuning. Deze persoon zal de rol vervullen van de neutrale gespreksleider en bemiddelaar. Daarnaast kan het scheidende stel uiteraard altijd bij de mediator terecht bij vragen of onduidelijkheden en als ze dreigen vast te lopen in de besluitvorming. Een mediator zal tevens het stel begeleiden bij het doorlopen van de juridische procedures. Ook dit is van groot belang omdat dit een voor veel mensen onbekende weg. 

Doordat het scheidende stel gezamenlijk gebruik maakt van de diensten van de mediator en hierbij sprake is van een besparing op de juridische uren, is mediation vaak de voordeligste vorm van scheiden. De kosten voor mediation zijn afhankelijk van de intensiteit in combinatie  met de vorm van ondersteuning. Er kan gekozen worden om een echtscheidingstraject vrijwel volledig zelfstandig te doorlopen en pas gebruik te maken van de ondersteuning van de echtscheidingsmediator als het verzoek tot echtscheiding bij de rechtbank moet worden ingediend maar ook in een eerdere stadium als het stel de benodigde afspraken moeten maken. Daarnaast is er de mogelijkheid om gebruik te maken van een volledige (locatie-onafhankelijke) online ondersteuning maar ook voor het doorlopen van het mediationtraject op basis van een of meer afspraken op het kantoor van de echtscheidingsmediator in Den Helder. Zoals u zult begrijpen is het selecteren van een geschikte mediator uit Den Helder van essentieel belang om het traject op een zo soepel mogelijke manier te doorlopen. Hiervoor kunt u het beste de vergelijkingstool van Judex gebruiken. Hiermee kunt u op een eenvoudige manier overzicht creëren tussen het aanbod van echtscheidingsmediators uit Den Helder.

Altijd een passende oplossing

Online Scheiden

In goed overleg maakt u samen afspraken over de scheiding, hierbij ontvangt u onze juridische ondersteuning.

 • Gebruiksgemak
 • Snelle doorloop
 • Lage kosten
Mediation

Onder begeleiding van een mediator probeert u tot overeenstemming te komen over de scheiding.

 • Complexere zaken
 • Intensieve begeleiding
 • Ruimte voor emotie
Advocatuur

U wordt beiden bijgestaan door een eigen persoonlijke advocaat en communiceert niet meer direct met elkaar.

 • Dient eenzijdig belang
 • Hoger uurtarief

Het scheidingsproces in 4 stappen

icon-step-1
ADVIES
Laat u adviseren over de verschillende oplossingen.
icon-step-2
AFSPRAKEN
U wordt begeleid om samen werkbare afspraken te maken.
icon-step-3
AFRONDEN
Op basis van gemaakte afspraken stellen wij de dossierstukken op.
icon-step-4
AFHANDELEN
Wij regelen de procedure tot en met inschrijving gemeente.

De drie beloftes van Judex

 • ONTZORGING

  Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

 • PERSOONLIJK

  Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

 • KWALITEIT

  Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken

Vergelijker om een geschikte mediator te vinden uit Den Helder voor hulp bij een scheiding

Judex houdt zich bezig met het bieden van inzichten en transparantie op juridisch gebied om onder andere scheidende stellen te helpen bij het maken van de keuze voor de meest geschikte juridische hulp. We hebben hiervoor onder andere een zeer gebruiksvriendelijke vergelijker ontwikkeld om een geschikte mediator te vinden uit Den Helder die het beste aanbod heeft om hulp te bieden bij een scheiding. Omdat deze hulpbehoefte voor iedereen anders is, hebben we zoekfilters in de vergelijker verwerkt die gebruikt kunnen worden om specifieke wensen weer te geven. Op basis hiervan delen wij de gegevens van de mediators uit Den Helder die de beste invulling kunnen geven op de specifieke wensen.

De echtscheidingsmediators die we u aanbevelen, zijn aangesloten in het netwerk van Judex. Deze juridische hulpverleners voldoen dan ook aan onze criteria met betrekking tot werkwijze en bijbehorende prijsstelling. Uiteraard houden we hier toezicht op om de kwaliteit van onze service te borgen. Judex staat immers in voor transparantie, kwaliteit en gemak op juridisch gebied. Op het moment dat u op basis van de gegevens uit onze vergelijker een keuze heeft kunnen maken voor een geschikte echtscheidingsmediator uit Den Helder, kunt u via ons platform direct met deze persoon in contact komen, data delen en voor de financiële afhandeling van de echtscheiding zorg dragen.

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Den Helder samenkomen.

Terug naar boven