fbpx
Ga naar content

Incassoprocedure bij de rechtbank: Tips & Tricks

Als u van een schuldeiser (of via zijn incassobureau of deurwaarder) een aanmaning of sommatie ontvangt waarin gemeld wordt dat op korte termijn een incassoprocedure wordt gestart, vraag uzelf dan af of u het zover wilt laten komen. Een gerechtelijke procedure leidt vaak tot hoge kosten en als u in het ongelijk gesteld wordt, moet…

Lees verder

Als u namens een schuldeiser een dagvaarding ontvangt, wacht dan niet te lang af. Neem snel contact op met een deurwaarder of advocaat en overweeg om uitstel te vragen. Als u niet reageert, kan dat tot gevolg hebben dat u met extra hoge kosten wordt geconfronteerd.

Het heeft geen zin de rechtbank te verzoeken om een betalingsregeling. De rechter spreekt in principe alleen een oordeel uit over de vraag of u een bepaald bedrag verschuldigd bent of niet.

Het is een misverstand om te denken dat uw goede wil een rol speelt bij een gerechtelijke incassoprocedure. Het feit dat u misschien wel wilt betalen, maar het simpelweg niet kunt, maakt voor de rechter niets uit. U wordt ook in die situatie veroordeeld om de verschuldigde bedragen te betalen.

Maak kennis met onze scheidingsexperts

De drie beloftes van Judex

  • ONTZORGING

    Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

  • PERSOONLIJK

    Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

  • KWALITEIT

    Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken
Terug naar boven