De advocaat

Artikelen

 • Hoe vind ik een goede advocaat?

  Een goede advocaat moet niet alleen over genoeg kennis en ervaring beschikking om u te kunnen adviseren over uw juridische probleem, maar hij of zij moet bij voorkeur ook een persoonlijke klik met u hebben.

  Lees meer
 • Wat doet een advocaat?

  Een advocaat adviseert, bemiddelt, onderhandelt en procedeert over juridische zaken. Hij of zij behartigt uw juridische belangen en zal in veel gevallen namens u contacten onderhouden met de tegenpartij.

  Lees meer
 • Moet ik verplicht een advocaat inschakelen?

  Het antwoord op de vraag of u verplicht een advocaat moet inschakelen hangt met name af van het soort zaak waarover u wilt of moet procederen. In veel eenvoudige zaken met een beperkt financieel belang is het inschakelen van een advocaat niet verplicht...

  Lees meer
 • Wat kost een advocaat?

  Een advocaat is net als een accountant of een belastingadviseur een ondernemer die zelf mag bepalen hoeveel hij voor zijn diensten betaald wil krijgen. De meeste advocaten werken op basis van een uurtarief dat varieert van grofweg 100 euro tot soms wel 600 euro exclusief btw.

  Lees meer
 • Ik heb een geschil met mijn advocaat. Wat kan ik doen?

  Als u ontevreden bent over uw advocaat, dan is het verstandig om hem dit zo spoedig mogelijk schriftelijk (of per e-mail) te melden. Voor elk probleem geldt in feite dat het in eerste instantie de bedoeling is om te proberen met uw advocaat samen tot een oplossing te komen.

  Lees meer

Op zoek naar een advocaat die bij uw situatie past?

VRAAG GRATIS ADVIES Advies aanvragen

Hier zijn wij trots op:

 • Judex krijgt 4 van de 5 sterren op service gebied!
 • Er zijn meer dan 948 vragen gesteld dit jaar
Advies aanvragen

Hoe werkt gratis vragen naar advies?

 1. 1 U stuurt uw vraag op naar Judex.nl
 2. 2 Wij matchen uw vraag met een van onze experts
 3. 3 Een expert beantwoord binnen 24 uur uw vraag