fbpx
Ga naar content

Succesvol bezwaar tegen weigering bouwvergunning

Mevrouw Van Beek wenst haar woonhuis te vergroten door het aanbouwen van een achtergevel. Voor deze verbouwing is een bouwvergunning vereist. Zij vraagt bij de gemeente van haar woonplaats een bouwvergunning aan voor het plaatsen van deze achtergevel aan de achterkant van haar woonhuis.

Tot haar grote schrik ontvangt zij op 10 januari 2009 een brief van de gemeente waarin wordt vermeld dat de gevraagde bouwvergunning wordt geweigerd omdat haar bouwplan niet past binnen de bouwvoorschriften van het bestemmingsplan van de gemeente.

Gedemotiveerd heeft ze de brief van de gemeente terzijde gelegd en de verbouwingsplannen uit haar hoofd gezet. Na een paar dagen leest zij de brief nog eens door. Onderaan de brief staat vermeld dat zij tegen de beslissing van de gemeente bezwaar kan instellen.

Mevrouw van Beek begrijpt hieruit dat zij misschien toch nog iets kan doen en belt haar advocaat. Na bestudering van de stukken komt de advocaat erachter dat de gemeente van een verkeerde berekening is uitgegaan voor wat betreft de lengte van de aanbouw.

Deze advocaat dient namens mevrouw van Beek op 27 januari 2009 bij de gemeente een bezwaarschrift in waarin hij duidelijk aangeeft dat de aanbouw van de achtergevel wel binnen de bouwvoorschriften van het bestemmingsplan ligt.

De gemeente erkent de foutieve berekening in haar eerdere besluit en verklaart het bezwaarschrift gegrond. De gevraagde bouwvergunning wordt alsnog verleend en mevrouw van Beek kan de achtergevel aanbouwen.

Ook interessant voor u:

Terug naar boven