fbpx
Ga naar content

Procederen tegen de overheid: Tips & Tricks

De termijn voor het indienen van een bezwaar- of beroepschrift is in het algemeen 6 weken. Houd deze termijn scherp in de gaten. Als u 1 dag te laat bent, wordt uw bezwaar- of beroepschrift niet meer in behandeling genomen.

Als u door tijdsgebrek bijna niet meer in staat bent om op tijd een bezwaar- of beroepschrift in te stellen, dan kunt u gebruik maken van een voorlopig of ‘pro forma' bezwaar of beroep. U dient dan een zeer beknopt bezwaar- of beroepschrift in met het verzoek om dit document later te mogen aanvullen.

Lees verder

U mag een bezwaar- of beroepschrift ook per gewone post of per fax indienen. Maar de beste manier om later aan te kunnen tonen dat u tijdig uw bezwaar- of beroepschrift heeft ingediend, is een verzending per aangetekende post.

In een bezwaar- of beroepsprocedure mag u uiterlijk tot 10 dagen voorafgaand aan de mondelinge behandeling (zitting) nieuwe stukken indienen. Bij een spoedprocedure mag dit uiterlijk tot 1 dag voorafgaand aan de zitting.

Als u het griffierecht van de rechtbank niet tijdig betaald, zal uw bezwaar of beroep niet-ontvankelijk verklaard worden. Uw zaak wordt dan niet verder in behandeling genomen.

Maak kennis met onze scheidingsexperts

De drie beloftes van Judex

  • ONTZORGING

    Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

  • PERSOONLIJK

    Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

  • KWALITEIT

    Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken
Terug naar boven