fbpx
Ga naar content
9.5
Totale waardering: 5 van 5 sterren

Wij helpen jaarlijks zo’n 3000 echtparen om te scheiden. Tot volle tevredenheid van beide partijen.

Scheidingsmediation in Heerlen

2 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Mediator Heerlen voor ondersteuning bij het scheiden

Als u de juridische wereld een beetje kent, zal het weinig verbazing wekken dat er in Heerlen veel mediators actief zijn. Mediation is immers een alternatief dat zeer toegankelijk en daardoor voor veel mensen uitstekend toepasbaar is. Het percentage van scheidingsprocedures dat via deze weg wordt doorlopen is de laatste periode dan ook sterk gestegen. Dit oplopende percentage heeft uiteraard effect op het aantal juridische dienstverleners in dit gebied die mediation aanbieden. Er zijn een groot aantal juridische hulpverleners in Heerlen die mediation in hun pakket hebben opgenomen, wat het maken van een keuze voor een geschikte mediator uiteraard niet makkelijker maakt. Judex helpt om de argumenten voor u op een rijtje te zetten.

Deze experts staan vandaag voor u klaar

Profielfoto Rob Hirsch
 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Zuid- en Midden Limburg
profielfoto Jeroen Ketelaars
 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Gouda, Maastricht

Groot aanbod van mediators in Heerlen voor hulp bij echtscheidingen

Mediation is een aantrekkelijke vorm van het doorlopen van een echtscheidingsproces. Deze procedure is gebaseerd op een grote mate van zelfstandigheid. De achterliggende gedachte is dat scheidende partners zelf beslissingen nemen, keuzes maken en onderling tot afspraken komen die van belang zijn bij het vormgeven van rechtsgeldige echtscheidingsdocumenten. Een mediator biedt hierbij ondersteuning door middel van bemiddeling (met een neutraal karakter) en zal het stel begeleiden bij het doorlopen van juridische procedures. Dit is noodzakelijk omdat het in Nederland wettelijk is vastgelegd dat alleen een familierecht advocaat (in veel gevallen de mediator zelf) een verzoek tot echtscheiding bij de rechtbank mag indienen.

De toenemende populariteit van mediation kan worden verklaard door het benoemen van een aantal praktische voordelen van deze procedure. Het financiële aspect is hierbij het belangrijkste argument. Mediation is vaak de meest voordelige manier om een echtscheiding vorm te geven. Daarnaast wordt het als groot voordeel gezien dat het stel de procedure in eigen tempo kan doorlopen en desgewenst het proces binnen een kort tijdsbestek kan afronden. Tot slot is het voor veel mensen van belang dat mediation weinig invloed heeft op de onderlinge relationele verhoudingen.

De verhouding tussen vraag en aanbod op juridisch gebied is goed zichtbaar in een plaats als Heerlen. Het grote aanbod van mediators in Heerlen voor hulp bij echtscheidingen sluit volledig aan op de vraag naar mediation. Het ondoorzichtige karakter van de juridische sector is echter géén invulling van de wens van de rechtzoekende. Veel mensen die op zoek zijn naar juridische ondersteuning in vorm van mediation, ervaren het als lastig om een beeld te vormen over de combinatie van specialisatie, werkwijze en prijsstelling van het merendeel van de mediators. Judex biedt door het ontwikkelen van praktische vergelijkingstools inzichten op dit gebied.

Altijd een passende oplossing

Online Scheiden

In goed overleg maakt u samen afspraken over de scheiding, hierbij ontvangt u onze juridische ondersteuning.

 • Gebruiksgemak
 • Snelle doorloop
 • Lage kosten
Mediation

Onder begeleiding van een mediator probeert u tot overeenstemming te komen over de scheiding.

 • Complexere zaken
 • Intensieve begeleiding
 • Ruimte voor emotie
Advocatuur

U wordt beiden bijgestaan door een eigen persoonlijke advocaat en communiceert niet meer direct met elkaar.

 • Dient eenzijdig belang
 • Hoger uurtarief

Het scheidingsproces in 4 stappen

icon-step-1
ADVIES
Laat u adviseren over de verschillende oplossingen.
icon-step-2
AFSPRAKEN
U wordt begeleid om samen werkbare afspraken te maken.
icon-step-3
AFRONDEN
Op basis van gemaakte afspraken stellen wij de dossierstukken op.
icon-step-4
AFHANDELEN
Wij regelen de procedure tot en met inschrijving gemeente.

De drie beloftes van Judex

 • ONTZORGING

  Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

 • PERSOONLIJK

  Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

 • KWALITEIT

  Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken

Handige tool om geschikte mediator uit Heerlen te kiezen voor ondersteuning bij echtscheiding

Judex is gespecialiseerd op juridisch gebied en houdt zich voornamelijk bezig met het transparant en inzichtelijk maken van deze sector. U kunt bijvoorbeeld onze handige vergelijkingstool gebruiken om een geschikte mediator te kiezen voor ondersteuning bij echtscheiding. Door het invullen van de zoekfilters kunt u uw wensen specificeren, en presenteren wij de mediators die u het best kunnen voorzien in uw wensen. 

U kunt deze vergelijker volledig kosteloos en zonder verplichtingen gebruiken en maakt hiermee een veilige keuze. De mediators uit Heerlen die zich bij ons netwerk hebben aangesloten voldoen aan onze gestelde normen met betrekking tot vakkennis, prijsstelling en serviceverlening. Naast deze vergelijker bieden we andere praktische digitale gemakken waarvan u gebruik kunt maken bij het doorlopen van een echtscheidingsprocedure. U kunt ons platform gebruiken om in contact te komen met uw mediator en gebruik maken van onze veilige omgeving om documenten te delen of de financiële afhandeling van de procedure te verzorgen.

Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Heerlen samenkomen.

Terug naar boven