fbpx
Ga naar content
9.5
Totale waardering: 5 van 5 sterren

Wij helpen jaarlijks zo’n 3000 echtparen om te scheiden. Tot volle tevredenheid van beide partijen.

Scheidingsmediation in Maastricht

2 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Geschikte mediator uit Maastricht kiezen voor hulp bij het scheiden

Mediation is een veel gekozen vorm voor het doorlopen van een echtscheidingsprocedure. Deze juridische ondersteuning is zeer toegankelijk en biedt veel praktische voordelen. Er zijn veel juridische aanbieders die ervoor gekozen hebben om mediation in hun pakket op te nemen om aan de grote vraag te voldoen. Dit maakt het juist lastiger om een keuze te maken, zeker gezien het gecompliceerde karakter van de juridische sector. Als u op zoek bent naar een geschikte mediator uit Maastricht voor hulp bij het scheiden kunt u hiervoor het beste de vergelijker van Judex gebruiken. Wij maken het kiezen voor u eenvoudig door u van alle belangrijke informatie te voorzien die u hierbij nodig heeft.

Deze experts staan vandaag voor u klaar

Profielfoto Rob Hirsch
 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Zuid- en Midden Limburg
profielfoto Jeroen Ketelaars
 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Gouda, Maastricht

Ruim aanbod van in scheiding gespecialiseerde mediators in Maastricht

Net als in vrijwel alle andere grote steden, is er in Maastricht sprake van een ruim aanbod aan mediators die in het echtscheidingsproces zijn gespecialiseerd. Dit is zeker niet het gevolg van het aantal scheidingen dat in de registers van de burgerlijke stand worden ingeschreven, dat aantal ligt in Maastricht relatief laag. Het is met name de interesse in mediation dat hieraan ten grondslag ligt. Mediation is immers een steeds populairder wordende vorm van echtscheiding doordat het een groot aantal praktische voordelen biedt.

De achterliggende gedachte van mediation is dat de scheidende partners samen tot afspraken komen die van belang zijn bij het vormgeven van de rechtsgeldige echtscheidingsdocumenten. Een mediator biedt uiteraard ondersteuning in dit proces door als neutrale gespreksleider op te treden. Deze persoon zal het scheidend stel begeleiden bij het doorlopen van het echtscheidingsproces maar ook beschikbaar zijn voor vragen en onduidelijkheden. Mediation heeft dus een zeer zelfstandig karakter. Dit, en uiteraard het feit dat de scheidende partners gezamenlijk gebruik maken van dezelfde juridische dienst, heeft een positieve invloed op de kosten hiervan. Mediation is vaak de meest voordelige manier van het doorlopen van een echtscheidingsprocedure.

Vooral voor scheidende ouders heeft mediation als belangrijk voordeel dat het een traject is dat weinig tot geen invloed heeft op de onderlinge verhoudingen. Het is hiermee een toekomstgerichte keuze. Tot slot is het een traject dat een scheidend stel voor een groot deel in eigen tempo kan doorlopen. Dit is zeker het geval als er gekozen wordt voor een volledig online ondersteuning. Desondanks geven veel ex-partners er de voorkeur aan voor de meer persoonlijke manier om gebruik te maken van mediation, namelijk aan de hand van een of meer afspraken op het kantoor van de mediator in Maastricht. De belangrijkste voorwaarde hiervoor is wel dat er een keuze wordt gemaakt voor een Maastrichtse mediator die een aanbod heeft dat volledig aansluit op de ondersteuningsbehoefte. Door het gecompliceerde karakter van de juridische sector is dit juist lastig vast te stellen. De juridische wereld is immers erg versplinterd en niet erg transparant. Judex biedt echter de nodige inzichten die nodig zijn om een overwogen keuze te maken voor een in scheiding gespecialiseerde mediator uit Maastricht.

Altijd een passende oplossing

Online Scheiden

In goed overleg maakt u samen afspraken over de scheiding, hierbij ontvangt u onze juridische ondersteuning.

 • Gebruiksgemak
 • Snelle doorloop
 • Lage kosten
Mediation

Onder begeleiding van een mediator probeert u tot overeenstemming te komen over de scheiding.

 • Complexere zaken
 • Intensieve begeleiding
 • Ruimte voor emotie
Advocatuur

U wordt beiden bijgestaan door een eigen persoonlijke advocaat en communiceert niet meer direct met elkaar.

 • Dient eenzijdig belang
 • Hoger uurtarief

Het scheidingsproces in 4 stappen

icon-step-1
ADVIES
Laat u adviseren over de verschillende oplossingen.
icon-step-2
AFSPRAKEN
U wordt begeleid om samen werkbare afspraken te maken.
icon-step-3
AFRONDEN
Op basis van gemaakte afspraken stellen wij de dossierstukken op.
icon-step-4
AFHANDELEN
Wij regelen de procedure tot en met inschrijving gemeente.

De drie beloftes van Judex

 • ONTZORGING

  Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

 • PERSOONLIJK

  Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

 • KWALITEIT

  Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken

Handige vergelijkingstool om een keuze te maken voor een geschikte mediator uit Maastricht bij echtscheiding

Judex houdt zich bezig met het informeren en bieden van inzichten aan mensen die de intentie hebben om gebruik te maken van juridische ondersteuning. We hebben onder andere een handige vergelijkingstool ontwikkeld om een keuze te maken voor een geschikte mediator uit Maastricht bij echtscheiding. Hiermee bieden we rechtzoekenden op een eenvoudige manier de benodigde transparantie op juridisch gebied. Door het invullen van de zoekfilters kunnen de wensen worden gespecificeerd. Op basis daarvan presenteren wij de gegevens van de mediators uit Maastricht die hiervoor in aanmerking komen. 

Alle mediators die wij onder de aandacht brengen, zijn aangesloten bij ons netwerk en voldoen aan onze gestelde criteria met betrekking tot werkwijze en prijsstelling. Hiermee borgen we de kwaliteit van onze diensten. Daarnaast bieden we ook gemak. Naast deze vergelijker kunnen rechtzoekenden gebruik maken van andere online gemakken van ons platform. Het is mogelijk om via de website van Judex direct in contact te komen met de mediator uit Maastricht waarop de keuze gevallen is. We stellen ook een veilige digitale omgeving beschikbaar om data met de mediator te delen en voor de financiële afhandeling van de procedure te zorgen.

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Maastricht samenkomen.  

Terug naar boven