Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Maastricht

1 Judex expert

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Vergelijkingstool om een geschikte mediator uit Maastricht te kiezen

Het zoeken naar een mediator die werkzaam is in Maastricht lijkt, gezien de grote hoeveelheid beschikbare mediators in deze stad, erg eenvoudig maar het tegendeel is waar. De juridische sector heeft immers een zeer gecompliceerd karakter waardoor het voor rechtzoekenden vaak erg lastig is om inzichten te krijgen in de werkwijze en de prijsstelling van een specifieke Maastrichtse mediator. Judex heeft echter een gebruiksvriendelijke vergelijkingstool ontwikkeld om een geschikte mediator uit deze plaats te kiezen.

Deze experts staan vandaag voor u klaar

profielfoto Jeroen Ketelaars
 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Gouda, Maastricht

Overzicht in het ruime aanbod van de Maastrichtse mediators

Het feit dat er veel mediators in een stad als Maastricht werkzaam zijn, is eenvoudig te verklaren. Mediation is een steeds populairder wordende vorm van het oplossen van een juridisch geschil. Dit komt doordat deze vorm op diverse manieren ingevuld kan worden. Mediation heeft immers een grote mate van zelfstandigheid. Dit is ook de reden dat mediation een financieel aantrekkelijke optie is die vaak vele malen voordeliger is dan andere opties. De achterliggende gedachte van mediation is dat de betrokkenen zelf tot oplossingen komen die ervoor zorgen dat het conflict wordt opgelost. De mediatior vervult hierbij de belangrijke ondersteunende rol. Deze persoon bewaakt de open overlegstructuur van het proces en adviseert op de momenten dat dit nodig is. Uiteraard zal de mediator ook de betrokkenen begeleiden bij het doorlopen van de bijbehorende juridische procedures omdat dit vaak een ingewikkelde weg is die moet worden afgelegd.

Doordat de strijdende partijen in geval van mediation gezamenlijk gebruik maken van dezelfde juridische ondersteuning zal de mediator gedurende dit proces neutraal blijven en in geen enkel geval een oordeel vormen. Het is dan ook van belang dat beide partijen de bereidheid hebben om samen tot een oplossing van de impasse te willen komen en er ook ruimte is om hierover te onderhandelen.  

Mediation is veelzijdig toepasbaar. Er kan gekozen worden voor mediation in geval van arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen of conflicten met de overheid. Het traject kan op diverse manieren doorlopen worden. Naast een volledig online optie kan er de keuze worden gemaakt om gebruik te maken van mediation aan de hand van één of meer afspraken op het kantoor van een Maastrichtse mediator. Het is praktisch dan wel van groot belang om een keuze te maken voor een geschikte mediator die werkzaam is in Maastricht of omgeving, iets wat gezien het ingewikkelde karakter van de juridische sector zeker niet eenvoudig is. Judex heeft hiervoor een vergelijker ontwikkeld die gebruikt kan worden om overzicht in het ruime aanbod van de mediators uit Maastricht.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Handige vergelijker om een geschikte mediator uit Maastricht te kiezen

Judex is gespecialiseerd op juridisch gebied en heeft een vergelijker ontwikkeld om een geschikte mediator uit Maastricht te kiezen. Dit is een zeer praktische tool aangezien u hiermee alle benodigde gegevens op een eenvoudige manier op een rijtje kunt zetten. Door het invullen van de zoekfilters kunt u specifieke wensen kenbaar maken. Aan de hand hiervan verschijnen de gegevens van de mediators uit Maastricht, die hieraan voldoen, op het scherm. Alle mediators uit ons netwerk die we bij u onder de aandacht brengen, voldoen aan onze voorwaarden met betrekking tot vakkennis, serviceverlening en prijsstelling. U maakt hierdoor een veilige en overwogen keuze.

Judex biedt de benodigde kwaliteit, transparantie en gemak op juridisch gebied. Dit laatste heeft ook betrekking op de mogelijkheden als u op basis van onze vergelijker een keuze voor een geschikte mediator uit Maastricht heeft kunnen maken. U kunt immers via onze site direct met deze persoon in contact komen. Daarnaast kunt u gebruik maken van onze veilige digitale omgeving om deze persoon data te versturen en voor de financiële afhandeling van de procedure te zorgen.

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Maastricht samenkomen.

Terug naar boven