Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Landgraaf

2 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

De beste manier om een geschikte mediator uit Landgraaf te kiezen

Het doorlopen van een mediationtraject is een uitstekende manier om conflicten op te lossen zonder dat hiervoor de hulp van de rechter nodig is. Het is een zeer toegankelijke manier van conflicthantering die een grote diversiteit aan praktische voordelen biedt. Het vinden van een geschikte mediator vormt voor veel rechtzoekenden vaak het grootste probleem. In iedere grotere plaats zijn relatief veel instanties die mediation aanbieden. Een plaats als Landgraaf vormt hier zeker geen uitzondering op. Doordat de juridische sector relatief gecompliceerd in elkaar steekt, is het vaak lastig om een beeld te krijgen over de dienstverlening van de mediator. Hierdoor kost het veel tijd en moeite om de verschillende mediators uit Landgraaf te vergelijken, wat uiteraard wel van groot belang is om een goede keuze te kunnen maken. Judex is ingesprongen in deze behoefte door een praktische vergelijker te ontwikkelen. Veel mensen zien dit als de beste manier om een geschikte mediator uit Landgraaf te kiezen.

Deze experts staan vandaag voor u klaar

Profielfoto Rob Hirsch
 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Zuid- en Midden Limburg
profielfoto Jeroen Ketelaars
 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Gouda, Maastricht

Overzicht in het grote aanbod van mediators uit Landgraaf

Mediation is een moderne vorm van conflicthantering waar steeds meer vraag naar is. Dit komt doordat deze juridische dienstverlening op een zeer praktische manier aansluit op het behoeftepatroon van veel mensen. Door het toepassen hiervan kan een conflict in veel gevallen op een snelle en vaak relatief eenvoudige wijze worden weggenomen, zonder dat het noodzakelijk is om de gang naar de rechter te maken. Uiteraard kunnen hierdoor veel kosten worden bespaard. De inzet van de betrokken zelf is hier wel van belang. De achterliggende gedachte van mediation is immers dat de strijdende partijen samen in overleg gaan om te overleggen over oplossingen die ertoe zullen leiden dat een conflict wordt weggenomen. De mediator zal als derde gesprekspartner aanschuiven bij dit overleg en zal hierbij diverse taken hebben. Deze persoon zal fungeren als gespreksleider, procesbewaker, bemiddelaar en uiteraard bijspringen als de betrokken zelf dreigen vast te lopen in de besluitvorming. Een mediator zal gedurende dit traject uiteraard volledig neutraal blijven en geen oordeel vormen. Dit is van belang omdat beide betrokken gezamenlijk gebruik maken van de diensten van een mediator. 

Hoewel mediation behoort tot de juridische dienstverlening, wordt dit traject op een andere manier doorlopen dan andere vormen van juridische ondersteuning. Naast het deels zelfstandige karakter van mediation is dit een traject dat vrijwel niet inhoudelijk op het conflict ingaat maar zich vooral richt op het vinden van oplossingen. Het is dus een zeer toekomstgerichte keuze. De bereidheid van de betrokkenen om gezamenlijk naar oplossingen te zoeken en uiteraard de beschikbare ruimte hiervoor zijn essentiële voorwaarden om mediation te kunnen toepassen. Als dit het geval is, zijn er diverse situaties waarbij deze keuze gemaakt kan worden. Hierbij kan gedacht worden aan arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen of conflicten met de overheid. Het toepassen van mediation is dan ook niet alleen voorbehouden aan partijen uit de juridische sector. Ook managers, leidinggevenden, adviseurs en bemiddelaars (die vaak met conflicten te maken hebben) kunnen de rol van mediator vervullen.

Er zijn diverse manieren waarop een mediationtraject kan worden doorlopen. Er kan zelfs gekozen worden voor een volledig online ondersteuning. Veel mensen geven echter de voorkeur aan een meer persoonlijkere vorm van mediation en kiezen ervoor om het traject te doorlopen aan de hand van een of meerdere afspraken op het kantoor van de mediator in Landgraaf. Voor de voortgang van het traject is het wel van belang om gebruik te maken van een mediator uit deze Limburgse plaats die gespecialiseerd is in het gebied waarin het conflict heeft plaatsgevonden en een werkwijze heeft dat aansluitend is op de wensen van de betrokkenen. Juist deze zaken zijn lastig vast te stellen gezien het gecompliceerde karakter van de juridische sector. In de praktijk komt het erop neer dat het voor rechtzoekenden veel tijd en moeite kost om het aanbod van mediators uit Landgraaf op een rijtje te zetten om op basis hiervan een overwogen keuze te maken. Judex zorgt echter op een eenvoudige manier voor het benodigde overzicht in het grote aanbod van mediators uit Landgraaf.

Altijd een passende oplossing

Online Scheiden

In goed overleg maakt u samen afspraken over de scheiding, hierbij ontvangt u onze juridische ondersteuning.

 • Gebruiksgemak
 • Snelle doorloop
 • Lage kosten
Mediation

Onder begeleiding van een mediator probeert u tot overeenstemming te komen over de aspecten van de scheiding.

 • Geschikt voor complexere zaken
 • Intensieve begeleiding
 • Ruimte voor emotie
Advocatuur

U wordt beiden bijgestaan door een eigen persoonlijke advocaat en communiceert niet meer direct met elkaar.

 • Dient eenzijdig belang
 • Hoger uurtarief

Het scheidingsproces in 4 stappen

icon-step-1
ADVIES
Laat u adviseren over de verschillende oplossingen.
icon-step-2
AFSPRAKEN
U wordt begeleid om samen werkbare afspraken te maken.
icon-step-3
AFRONDEN
Op basis van gemaakte afspraken stellen wij de dossierstukken op.
icon-step-4
AFHANDELEN
Wij regelen de procedure tot en met inschrijving gemeente.

De drie beloftes van Judex

 • ONTZORGING

  Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

 • PERSOONLIJK

  Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

 • KWALITEIT

  Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken

Vergelijker om een geschikte mediator uit Landgraaf te vinden

Judex houdt zich bezig met het begeleiden en ondersteunen van rechtzoekenden bij het maken van hun keuze. We bieden onder andere het benodigde inzicht door een vergelijker ter beschikking te stellen die gebruikt kan worden om een geschikte mediator uit landgraaf te vinden. Deze vergelijker kan worden gebruikt door de ondersteuningsbehoefte in de zoekfilters weer te geven. Op basis hiervan verschijnt een lijst met gegevens op het scherm van mediators uit Landgraaf die hieraan het beste een invulling kunnen geven. Op basis van deze lijst kan een overwogen keuze worden gemaakt en veel tijd en moeite aan uitzoekwerk worden bespaard. 

De mediators uit landgraaf die wij bij u onder de aandacht brengen, zijn allemaal aangesloten in ons netwerk en voldoen hiermee aan de strenge eisen die wij hieraan gesteld hebben. Om rechtzoekenden de kwaliteit van onze service te kunnen garanderen, hechten wij er veel waarde aan dat onze mediators MfN- of ADR gecertificeerd zijn. Daarnaast houden we streng toezicht op de werkwijze en bijbehorende prijsstelling van onze mediators. Als u op basis van de gegevens van onze vergelijker een keuze heeft kunnen maken voor een geschikte mediator uit Landgraaf, kunt u via onze site in contact treden met deze persoon, gegevens met uw mediator delen en voor de financiële afhandeling van het traject zorg dragen. 

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Landgraaf samenkomen.

Terug naar boven