Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Kerkrade

2 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Vergelijker om eenvoudig een geschikte mediator uit Kerkrade te vinden

Mediation is een vorm van conflicthantering die steeds meer toegepast wordt om conflicten weg te nemen. Er zijn dan ook veel advocaten, juristen en andere bedrijfsmatige initiatieven die mediation in hun dienstenpakket hebben opgenomen om aan de toenemende vraag te voldoen. In plaatsen als Kerkrade is het aanbod dan ook groot wat het zoeken naar een geschikte mediator juist lastig maakt aangezien de juridische sector voor veel mensen lastig te doorgronden is. Judex heeft hiervoor een vergelijker ontwikkeld waarmee op een eenvoudige manier het overzicht tussen het ruime aanbod van mediators in Kerkrade gecreëerd kan worden en uiteraard veel tijd kan worden bespaard.

Deze experts staan vandaag voor u klaar

Profielfoto Rob Hirsch
 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Zuid- en Midden Limburg
profielfoto Jeroen Ketelaars
 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Gouda, Maastricht

Overzicht tussen het ruime aanbod aan mediators die werkzaam zijn in Kerkrade

Het lijkt in eerste instantie misschien heel praktisch dat er een groot aanbod is van mediators in Kerkrade maar in de praktijk is het tegendeel het geval. Het is voor een mediationtraject van groot belang dat een mediator voldoende kennis heeft van de omstandigheden waarin een conflict is ontstaan en een werkwijze heeft die aansluit op de wensen van de betrokkenen. We benoemen dit expliciet omdat hier veel variabelen in zijn. Veel mensen denken bij de diensten van een mediator immers in eerste instantie aan begeleiding in een echtscheidingsproces of juist om een huwelijk te redden. Mediation kan echter ook een goed alternatief zijn om arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, of conflicten met de overheid weg te nemen. Hoewel mediation gezien wordt als een vorm van juridische vorm van dienstverlening zijn er veel verschillen waar te nemen ten opzichte van andere opties op dit gebied. Mediation is in veel gevallen immers een traject dat ingezet wordt om een juridische procedure te voorkomen (iets wat wettelijk gezien in geval van echtscheidingen uiteraard niet mogelijk is). Niet alleen advocaten en juristen kunnen begeleiding bieden in een mediationtraject maar ook managers, leidinggevenden, adviseurs en bemiddelaars (die vaak met conflicten te maken hebben) kunnen de rol van mediator vervullen.

Mediation heeft voor een deel een zelfstandig karakter. De achterliggende gedachte hierbij is immers dat de betrokkenen samen op zoek gaan naar de meest geschikte oplossingen om een conflict weg te nemen. Hiervoor wordt een open overlegstructuur gevormd waarbij een mediator zal aanschuiven als derde gesprekspartner. De mediator zal de benodigde begeleiding bieden gedurende het proces. Deze persoon zal uiteraard als procesbewaker fungeren maar ook als neutrale bemiddelaar om te voorkomen dat de betrokkenen zelf vast lopen in de besluitvorming. Hiermee wordt precies de ondersteuning geboden die er soms nodig is om een conflict op te kunnen lossen. Uiteraard zal een mediator gedurende het traject volledig neutraal zijn en geen oordeel vormen of de belangen van een van de betrokkenen behartigen. Dit kan uiteraard niet omdat beide strijdende partijen gebruik maken van dezelfde mediator om een conflict op te lossen. 

Het belangrijkste voordeel van mediation is te vinden op financieel gebied. Alleen al door het gezamenlijk gebruik van de diensten van een mediator worden er veel kosten bespaard maar met het voorkomen van een juridische procedure worden de financiële gevolgen nog veel meer binnen de perken gehouden. Bij het doorlopen van een mediationtraject is het wel van belang dat er gebruik wordt gemaakt van de diensten van een mediator uit Kerkrade die een zo goed mogelijke invulling kan geven aan de wensen van de betrokkenen. Juist dit wordt door veel rechtzoekenden als het voornaamste struikelblok gezien. Dit heeft niet alleen betrekking op het aantal mediators die in deze Limburgse plaats hun diensten aanbieden maar meer op de complexe structuur van de juridische sector. Hierdoor kost het zeer veel tijd om een beeld te krijgen van de specialisatie, de werkwijze en de prijsstelling van een mediator uit Kerkrade. Het vergelijken van de opties kost hierdoor zeer veel tijd en moeite. Judex heeft voor deze doelstelling een handige vergelijker ontwikkeld die gebruikt kan worden om het aanbod van de verschillende mediators op een eenvoudige manier op een rijtje te zetten.

Altijd een passende oplossing

Online Scheiden

In goed overleg maakt u samen afspraken over de scheiding, hierbij ontvangt u onze juridische ondersteuning.

 • Gebruiksgemak
 • Snelle doorloop
 • Lage kosten
Mediation

Onder begeleiding van een mediator probeert u tot overeenstemming te komen over de aspecten van de scheiding.

 • Geschikt voor complexere zaken
 • Intensieve begeleiding
 • Ruimte voor emotie
Advocatuur

U wordt beiden bijgestaan door een eigen persoonlijke advocaat en communiceert niet meer direct met elkaar.

 • Dient eenzijdig belang
 • Hoger uurtarief

Het scheidingsproces in 4 stappen

icon-step-1
ADVIES
Laat u adviseren over de verschillende oplossingen.
icon-step-2
AFSPRAKEN
U wordt begeleid om samen werkbare afspraken te maken.
icon-step-3
AFRONDEN
Op basis van gemaakte afspraken stellen wij de dossierstukken op.
icon-step-4
AFHANDELEN
Wij regelen de procedure tot en met inschrijving gemeente.

De drie beloftes van Judex

 • ONTZORGING

  Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

 • PERSOONLIJK

  Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

 • KWALITEIT

  Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken

Vergelijkingstool om een geschikte mediator uit Kerkrade te vinden

Judex houdt zich bezig met het informeren en bieden van inzichten aan mensen die de intentie hebben om gebruik te maken van juridische diensten. We bieden transparantie in de lastig te doorgronden juridische sector door een vergelijkingstool ter beschikking te stellen die gebruikt kan worden om een geschikte mediator uit Kerkrade te vinden. Door het invullen van de zoekfilters kunnen de specifieke wensen worden weergegeven. Op basis hiervan verschijnt een lijst op het scherm met gegevens van mediators uit Kerkrade die hier het beste een invulling aan kunnen geven. Op basis hiervan kan op een eenvoudige wijze een gefundeerde keuze worden gemaakt.

De mediators uit Kerkrade die wij onder uw aandacht brengen zijn aangesloten in ons netwerk en voldoen hiermee volledig aan de voorwaarden die wij hieraan gesteld hebben. We vinden het van groot belang dat de mediators MfN- of ADR gecertificeerd zijn omdat het vak een vrij beroep is en iedereen zich als mediator zou mogen profileren zonder hiervoor de bewijzen van vaardigheden te moeten overleggen. Daarnaast houden we uiteraard toezicht op de werkwijze en prijsstelling van onze mediators om u de kwaliteit van onze vergelijker te garanderen. Als u op basis van onze vergelijker een keuze heeft kunnen maken voor een mediator uit Kerkrade, kunt u via onze website op een eenvoudige manier met deze persoon in contact komen, documenten delen en voor de financiële afhandeling van het traject zorg dragen.

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Kerkrade samenkomen.

Terug naar boven