Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Venlo

2 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Mediator uit Venlo voor ondersteuning bij het oplossen van een impasse

Mediation is een vorm van juridische ondersteuning waar in zeer veel situaties gebruik van kan worden gemaakt. U kunt hierbij denken aan arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen of conflicten met de overheid. Voor de voortgang van het proces is het echter wel van belang dat er gekozen wordt een mediator die een aanbod heeft dat met betrekking tot specialisatie en werkwijze past bij de ondersteuningsbehoefte. Dit is door het complexe karakter van de juridische wereld voor veel mensen erg lastig vast te stellen. Als u in Venlo of omgeving een mediator zoekt, kunt u hiervoor de vergelijker van Judex gebruiken. Hiermee verschaft u uzelf op een eenvoudige manier de inzichten die nodig zijn om een geschikte keuze te maken voor een Mediator uit Venlo voor ondersteuning bij het oplossen van een impasse.

Deze experts staan vandaag voor u klaar

Profielfoto Rob Hirsch
 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Zuid- en Midden Limburg
Profielfoto Pim van der Hagen
 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Someren en omgeving

Ruim aanbod van mediators in Venlo

Over het hele land genomen is er sprake van een flinke toename van mediators. Hiermee wordt een antwoord gegeven op de sterk stijgende behoefte aan deze vorm van juridische ondersteuning. Dit is ook het geval in Venlo. Een groot aantal juridische dienstverleners uit Venlo hebben er recentelijk voor gekozen om mediation in hun dienstenpakket op te nemen. Mediation is een moderne vorm van conflicthantering. Deze procedure is voor veel mensen een zeer toegankelijke optie. De achterliggende gedachte van mediation is dat de betrokkenen zelf tot oplossingen komen om een conflict weg te nemen. De mediator biedt hierin uiteraard de noodzakelijke ondersteuning en begeleiding bij het doorlopen van het proces. Deze persoon is een soort van gespreksleider die de open overlegstructuur zal bewaken. Tevens kunnen de betrokkenen altijd bij de mediator terecht bij vragen of onduidelijkheden. 

Doordat mediation een groot zelfstandig karakter heeft, is het van groot belang dat de betrokkenen voor de volle 100% bereid zijn om samen in goed overleg tot oplossingen te komen. Uiteraard moet hier dan ook wel de ruimte voor zijn. Dit zelfstandige karakter heeft een positief effect op de prijsstelling van de procedure. Door de keuze te maken voor mediation is er sprake van een aanzienlijke besparing op de inzet van de juridische uren en uiteraard op het kostenplaatje hiervan. Mediation is dan ook vaak veruit de meest voordeligste juridische optie.

Er zijn diverse manieren om een mediationtraject te doorlopen. Er kan gekozen worden voor een online ondersteuning met als grote voordeel dat de betrokkenen vrijwel volledig het tempo van het proces kunnen bepalen maar ook voor het meer persoonlijke alternatief en gebruik te maken van mediation aan de hand van een of meer afspraken op het kantoor van de mediator in Venlo. Veel rechtzoekenden ervaren dat juist het maken van de keuze voor een geschikte mediator de lastigste stap is van het gehele proces. Het ruime aanbod van mediators in Venlo maakt deze stap nog gecompliceerder doordat de juridische wereld voor veel mensen erg gecompliceerd in elkaar steekt. Judex heeft een vergelijker ontwikkeld die gebruikt kan worden bij het maken van een overwogen keuze.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Vergelijkingstool om een geschikte mediator uit Venlo te kiezen

De voornaamste doelstelling van Judex is om rechtzoekenden op de meest praktische manier te ondersteunen bij het maken van hun keuze. Hiervoor hebben we onder andere een gebruiksvriendelijke vergelijkingstool ontwikkeld om een geschikte mediator uit Venlo te kiezen. We hebben deze vergelijker voorzien van diverse zoekfilters. Deze kunnen ingevuld worden om specifieke wensen weer te geven. Op basis hiervan presenteren we de gegevens van de mediators uit Venlo die hiervoor het beste in aanmerking komen. Deze gegevens hebben betrekking op factoren als expertise, werkwijze en prijsstelling en zullen zeker als basis kunnen dienen voor het maken voor een overwogen keuze.

De mediators die wij onder uw aandacht brengen zijn allemaal aangesloten bij het netwerk van Judex. Alle bij Judex aangesloten juridische dienstverleners voldoen aan onze criteria die betrekking hebben op factoren serviceverlening en prijsstelling. Hiermee borgen we dat u een veilige keuze maakt. Naast kwaliteit en transparantie bieden we ook gemak bij het doorlopen van een juridische procedure. U kunt bijvoorbeeld direct in contact komen met de mediator uit Venlo waarmee u wilt samenwerken. Daarnaast bieden we een veilige online omgeving om op een eenvoudige wijze data met deze persoon te delen of voor de financiële afhandeling van de procedure te verzorgen.

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Venlo samenkomen.

Terug naar boven