Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Scheidingsmediation in Venlo

1 Judex expert

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Mediator uit Venlo voor ondersteuning bij het scheiden

Gezien de populariteit van mediation zal het weinig mensen verbazen dat er in een grotere plaats als Venlo veel mediators actief zijn. Een groot aantal stellen dat besloten heeft om te gaan scheiden maakt gebruik van mediation om een scheidingstraject te doorlopen. Dit is in het hele land het geval. Een plaats als Venlo vormt hier zeker geen uitzondering op. Een groot aantal juridische hulpverleners heeft mediation in het dienstenpakket opgenomen, wat het maken van een keuze voor een geschikte mediator uiteraard niet makkelijker maakt. Judex helpt om de argumenten voor u op een rijtje te zetten.

Deze experts staan vandaag voor u klaar


 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Provincie Limburg, Oost-Brabant

Groot aanbod in mediators in Venlo voor hulp bij echtscheidingen

Mediation is een aantrekkelijke vorm van het doorlopen van een echtscheidingsproces. Deze procedure is gebaseerd op een grote mate van zelfstandigheid. De achterliggende gedachte is dat scheidende partners zelf beslissingen nemen, keuzes maken en onderling tot afspraken komen die van belang zijn bij het vormgeven van rechtsgeldige echtscheidingsdocumenten. Een mediator biedt hierbij ondersteuning door middel van neutrale bemiddeling en zal het stel begeleiden bij het doorlopen van juridische procedures. Dit is noodzakelijk omdat het in Nederland wettelijk is vastgelegd dat alleen een familierecht advocaat een verzoek tot echtscheiding bij de rechtbank mag indienen.     

De toenemende populariteit van mediation kan worden verklaard door het benoemen van een aantal praktische voordelen van deze procedure. Het financiële aspect is hierbij het belangrijkste argument. Mediation is vaak de meest voordelige manier om een echtscheiding vorm te geven. Daarnaast wordt het als groot voordeel gezien dat het stel de procedure in eigen tempo kan doorlopen en desgewenst het proces binnen een kort tijdsbestek kan afronden. Tot slot is het voor veel mensen van belang dat mediation doorgaans weinig invloed heeft op de onderlinge relationele verhoudingen.

De verhouding tussen vraag en aanbod op juridisch gebied is goed zichtbaar in een plaats als Venlo. Het grote aanbod van mediators in Venlo voor het bieden van hulp bij echtscheidingen sluit volledig aan op de vraag naar mediation. Het ondoorzichtige karakter van de juridische sector is echter géén invulling van de wens van de rechtzoekende. Veel mensen die op zoek zijn naar juridische ondersteuning in vorm van mediation, ervaren het als lastig om een beeld te vormen over de combinatie van specialisatie, werkwijze en prijsstelling van het merendeel van de mediators. Judex biedt door het ontwikkelen van praktische vergelijkingstools inzichten op dit gebied.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Handige tool om geschikte mediator uit Venlo te kiezen voor ondersteuning bij echtscheiding

Judex is gespecialiseerd op juridisch gebied en houdt zich voornamelijk bezig met het transparant en inzichtelijk maken van deze sector. U kunt bijvoorbeeld onze handige vergelijkingstool gebruiken om een geschikte mediator te kiezen voor ondersteuning bij echtscheiding. Door het invullen van de zoekfilters kunt u uw wensen specificeren. Hiermee activeert u een algoritme en zorgt u ervoor dat er een reeks van mediators uit Venlo op uw scherm verschijnen, die kunnen voorzien in uw wensen. 

U kunt deze vergelijker volledig kosteloos en zonder verplichtingen gebruiken. U maakt hiermee een veilige keuze aangezien de mediators uit Venlo die zich bij ons netwerk hebben aangesloten voldoen aan onze gestelde normen met betrekking tot vakkennis, prijsstelling en serviceverlening. Naast deze vergelijker bieden we andere praktische digitale gemakken waarvan u gebruik kunt maken bij het doorlopen van een echtscheidingsprocedure. U kunt ons platform gebruiken om in contact te komen met uw mediator en gebruik maken van onze veilige omgeving om documenten te delen of de financiële afhandeling van de procedure te verzorgen.

Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex een ook platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Venlo samenkomen.

Terug naar boven