Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Scheidingsmediation in Roermond

4 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Vergelijker om een geschikte mediator uit Roermond te vinden voor hulp bij het scheiden

Bent u op zoek naar een geschikte mediator uit Roermond voor hulp bij het scheiden? Dan kunt u stuk voor stuk het aanbod van de mediators uit deze plaats proberen te achterhalen, maar dit zal veel tijd en energie kosten. Er is niet alleen sprake van een groot aanbod van mediators uit Roermond maar ook van een complex karakter van de juridische sector. Veel rechtzoekenden ervaren het als groot struikelblok om een beeld te krijgen in de werkwijze en de prijsstelling van echtscheidingsmediators. Dit belemmert hen uiteraard in het maken van een overwogen keuze. Judex is hierop ingesprongen door een vergelijker te ontwikkelen waarmee op een eenvoudige wijze de nodige inzichten verkregen kunnen worden die nodig zijn om een overwogen keuze te maken voor een mediator uit Roermond die het beste een invulling kan geven aan de specifieke wensen.

Deze experts staan vandaag voor u klaar

Profielfoto Rob Hirsch
 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Zuid- en Midden Limburg
Profielfoto Pim van der Hagen
 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Someren en omgeving
profielfoto Jeroen Ketelaars
 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Gouda, Maastricht

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Tilburg, Weert

Ruim aanbod van in echtscheiding gespecialiseerde mediators uit Roermond

Mediation is een manier om een echtscheidingsprocedure te doorlopen dat veel praktische voordelen kent. De procedure is erop gericht dat de scheidende partners gezamenlijk afspraken maken die van belang zijn bij de ontbinding van een huwelijk. Uiteraard staat de mediator hen hierin bij. Deze persoon zal de scheidende partners niet alleen begeleiden bij het doorlopen van de procedure maar ook de ervaringsdeskundige zijn als het stel vragen of onduidelijkheden heeft en op het moment dat ze dreigen vast te lopen in het onderhandelingsproces. Doordat de ex-partners gezamenlijk gebruik maken van de ondersteuning, zal de mediator altijd neutraal blijven en geen oordeel vormen. Deze grote mate van zelfstandigheid heeft het grote voordeel dat het kostenplaatje van deze vorm van scheiden niet zo hoog is als bij andere vormen van juridische ondersteuning. 

Een ander groot voordeel van mediation is dat het traject in eigen tempo kan worden doorlopen. Dit kan aan de hand van een of meerdere afspraken op het kantoor van de mediator in Roermond maar dit kan ook volledig op afstand als er gebruik wordt gemaakt van de veelzijdige online mogelijkheden. Deze laatste optie is uiteraard volledig locatie onafhankelijk omdat een fysieke aanwezigheid op geen enkel moment in het echtscheidingsproces vereist is.

De bereidheid van beide partners is de belangrijkste voorwaarde om te kunnen kiezen voor echtscheidingsmediation. De keuze voor een geschikte mediator is echter wel bepalend voor de voortgang van het traject. Het aanbod van de juridische hulp moet naadloos aansluiten op de ondersteuningsbehoefte. Als dat niet het geval is, kunnen de kosten voor het scheiden alsnog hoog oplopen. De keuze voor een geschikte mediator uit Roermond is echter niet eenvoudig. Er is niet alleen een ruim aanbod van in echtscheiding gespecialiseerde mediators uit Roermond maar ook het complexe karakter van de juridische sector werkt niet mee. Judex heeft echter een gebruiksvriendelijke vergelijker ontwikkeld om rechtzoekenden inzicht te bieden in de juridische sector.  

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Handige vergelijkingstool om geschikte echtscheidingsmediator te vinden in Roermond

Judex is gespecialiseerd op juridisch gebied en houdt zich bezig met het bieden van kwaliteit, transparantie en gemak aan rechtzoekenden. Hiervoor hebben we onder andere een handige vergelijkingstool ontwikkeld die gebruikt kan worden om een geschikte echtscheidingsmediator te vinden in Roermond. Er kan op een eenvoudige manier inzichten worden verkregen met behulp van de vergelijker door de specifieke wensen weer te geven in de zoekfilters. Op basis hiervan presenteren wij de gegevens van de echtscheidingsmediators uit Roermond die het beste een invulling kunnen geven aan deze wensen. 

De mediators die we u aanbevelen, zij allemaal aangesloten bij het netwerk van Judex. En voldoen aan onze criteria met betrekking tot werkwijze, vakkennis en prijsstelling. Uiteraard houden we hier toezicht op om de kwaliteit van onze service te waarborgen. Op deze manier maakt u een veilige en overwogen keuze voor juridische hulp. Op het moment dat u een keuze heeft gemaakt met welke mediator uit Roermond u wilt gaan samenwerken, kunt u via deze website met deze persoon in contact treden. Daarnaast bieden wij een veilige digitale omgeving om met data met deze persoon te delen en voor de financiële afhandeling van de echtscheiding zorg te dragen.

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Roermond samenkomen.

Terug naar boven