Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Roermond

4 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

De beste manier om een mediator uit Roermond te kiezen voor juridische hulp

Als u op zoek bent naar een geschikte mediator uit Roermond voor juridische hulp zult u er snel achter komen dat het lastig is om een overwogen keuze te maken, ondanks dat er een groot aanbod is van mediators in deze plaats. Veel rechtzoekenden ervaren vooral het gecompliceerde karakter van de juridische wereld als groot struikelblok. Het wordt als lastig ervaren om een beeld te krijgen over de werkwijze en de prijsstelling van een specifieke mediator. Judex heeft een praktische vergelijker ontwikkeld waarmee op een eenvoudige wijze de inzichten kunnen worden verschaft die van belang zijn bij het maken van een overwogen keuze. Onze vergelijkingstool wordt door velen zeer gewaardeerd en gezien als de beste manier om een geschikte mediator te kiezen.

Deze experts staan vandaag voor u klaar

Profielfoto Rob Hirsch
 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Zuid- en Midden Limburg
Profielfoto Pim van der Hagen
 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Someren en omgeving
profielfoto Jeroen Ketelaars
 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Gouda, Maastricht

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Tilburg, Weert

Overzicht tussen het aanbod van mediators die werkzaam zijn in Roermond

Het grote aanbod van mediators die werkzaam zijn in Roermond is een reactie op de sterk stijgende vraag naar deze vorm van juridische ondersteuning. Mediation is immers een moderne vorm van juridische hulp dat voor veel mensen zeer toegankelijk is. In de praktijk is mediation nét dat denkbeeldige steuntje in de rug dat strijdende partijen soms nodig hebben om samen een oplossing voor een conflict te vinden. De achterliggende gedachte van mediation is dan ook dat deze betrokkenen zelf tot afspraken komen die ertoe leiden dat een conflict wordt weggenomen. Hierbij kunnen ze uiteraard gebruik maken van de vakkennis en ervaring van een mediator.

Een mediator vervult een neutrale rol in een mediationtraject. Dit is noodzakelijk omdat de strijdende partijen gezamenlijk gebruik maken van deze vorm van juridische ondersteuning. Een mediator heeft een bemiddelende functie en zal de betrokkenen helpen bij de besluitvorming. Daarnaast kunnen zij altijd bij een mediator terecht als er vragen of onduidelijkheden zijn ontstaan of als het overleg dreigt vast te lopen. Het grote voordeel van het gezamenlijk gebruik van de mediator ligt op financieel gebied. Doordat er sprake is van een besparing op de inzet van de juridische uren is het bijbehorende kostenplaatje veel lager. Daarnaast heeft mediation het grote voordeel dat het traject volledig in eigen tempo kan worden doorlopen. Mediation heeft weinig tot geen invloed op de onderlinge relaties en is dus een toekomstgerichte keuze. 

Mediation is een keuze die gemaakt kan worden in zeer veel situaties. Het is een toepassing waarvoor gekozen kan worden in geval van arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen of conflicten met de overheid. Het traject kan zowel op afstand als aan de hand van een of meer afspraken op het kantoor van de mediator in Roermond worden doorlopen. Door deze veelzijdigheid aan keuzemogelijkheden is het wel van belang dat er gekozen wordt voor een mediator die een aanbod heeft dat aansluit op de ondersteuningsbehoefte. Om dit te bepalen kan het beste de online vergelijkingstool van Judex worden gebruikt. Wij zorgen voor de benodigde inzichten op juridisch gebied zodat u een overzicht kunt creëren tussen het aanbod van mediators die werkzaam zijn in Roermond.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Handige vergelijkingstool om een mediator uit Roermond te kiezen

Judex heeft als voornaamste doelstelling om rechtzoekenden te informeren en te ondersteunen bij het maken van een keuze voor juridische ondersteuning. We hebben hiervoor onder andere een handige vergelijkingstool ontwikkeld om een mediator uit Roermond te kiezen. Door het gebruik va deze vergelijker, kan er op een eenvoudige manier de inzichten worden verkregen die nodig zijn om een beeld te vormen welke mediator uit Roermond het meest geschikt is. Hiermee kan dus veel tijd worden bespaard. 

Door middel van het invullen van de zoekfilters kunnen de specifieke wensen worden weergegeven. Op basis hiervan presenteren wij de mediators uit Roermond die hiervoor in aanmerking komen. Alle mediators die we bij u onder de aandacht brengen zijn aangesloten bij het netwerk van Judex en voldoen dan ook aan onze hoge criteria met betrekking op vakkennis, werkwijze en prijsstelling. Hiermee zorgen we dan ook voor een combinatie van transparantie, kwaliteit en gemak bij het gebruik van juridische dienstverlening. Als u op basis van de gegevens uit onze vergelijker uw keuze heeft gemaakt voor een mediator uit Roermond, kunt u direct via onze website met deze persoon in contact komen. Daarnaast bieden we een veilige online omgeving om data met deze persoon te delen en de financiële afhandeling van de procedure te verzorgen.

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Roermond samenkomen.

Terug naar boven