Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Beek

2 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Vergelijkingstool om een geschikte mediator uit Beek te vinden voor ondersteuning om een conflict weg te nemen

Bent u op zoek naar een geschikte mediator die werkzaam is in Beek voor ondersteuning om een conflict weg te nemen? Dan kunt u hiervoor het beste de vergelijkingstool van Judex gebruiken. Wij zorgen voor de transparantie, kwaliteit en het gemak waar veel rechtzoekenden behoefte aan hebben. De juridische sector heeft immers een erg gecompliceerde structuur waardoor het vergelijken van het aanbod van mediators niet eenvoudig is. Daarnaast kunt u door het gebruik van onze vergelijkingstool veel tijd besparen omdat er (net als in alle andere grotere plaatsen in Nederland) sprake is van een groot aanbod van mediators in Beek.

Deze experts staan vandaag voor u klaar

Profielfoto Rob Hirsch
 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Zuid- en Midden Limburg
profielfoto Jeroen Ketelaars
 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Gouda, Maastricht

Waarom er sprake is van een groot aanbod van mediators in Beek

Het zal u wellicht verbazen als we aangeven dat er in een plaats als Beek sprake is van een groot aanbod aan mediators. Beek is immers een rustige plaats in de provincie Limburg met een inwonersaantal van ongeveer 8500 inwoners. Het feit dat er relatief veel mediators werkzaam zijn in deze plaats (en ook in grotere omliggende plaatsen als Stein en Geleen) heeft te maken met de diversiteit van mediation en de sterk toegenomen vraag naar deze vorm van juridische conflicthantering. Veel mensen associëren mediation met huwelijksproblemen (lees: echtscheidingen) maar het begrip is veel breder dan dat. Het is een traject dat ook doorlopen kan worden in het geval van arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken of conflicten met de overheid. Ook de toegenomen interesse in mediation is eenvoudig te verklaren. Deze vorm van conflicthantering sluit immers perfect aan op de huidige wensen van veel mensen op dit gebied. Het is immers een optie waarmee een conflict binnen een kort tijdsbestek kan worden weggenomen, een traject dat zelfs op afstand kan worden doorlopen (online mediation) en een financieel aantrekkelijke optie.
De voornaamste doelstelling van mediation is om een conflict weg te nemen, zonder dat er hiervoor de hulp hoeft te worden ingeschakeld van een rechter. Uiteraard worden hiermee veel kosten bespaard. De werkwijze van mediation ligt hiermee volledig in lijn. De betrokkenen maken immers gezamenlijk gebruik van de diensten van een mediator waardoor er ook een aanzienlijke besparing plaatsvindt van de inzet van deze juridische uren. De achterliggende gedachte van mediation is dat de betrokkenen samen in overleg gaan om de ontstane situatie te bespreken en uiteindelijk zelf de best mogelijke oplossingen voor een conflict te formuleren. Een mediator biedt in dit traject een waardevolle ondersteuning. Deze persoon zal aansluiten bij deze overleg sessies en als procesbewaker en bemiddelaar optreden. Uiteraard zal de mediator bijspringen als de betrokkenen zelf dreigen vast te lopen in het traject en als ervaringsdeskundige optreden als de betrokkenen vragen of onduidelijkheden hebben bij het doorlopen van een mediationtraject. Doordat de betrokkenen samen gebruik maken van de diensten van dezelfde mediator, zal deze persoon uiteraard volledig neutraal blijven in dit traject. Er is bij mediation dus geen sprake van beoordeling, vertegenwoordiging of afvaardiging zoals bij andere juridische vormen wel het geval is. Daarnaast zal er ook niet of nauwelijks inhoudelijk op het conflict worden ingegaan maar juist voornamelijk op het vinden van oplossingen.
De bereidheid van de betrokkenen om samen de ontstane situatie te bespreken en de ruimte om over oplossingen na te denken, zijn essentiële voorwaarden om een mediationtraject te kunnen doorlopen. Als dit het geval is, kunnen er diverse keuzes worden gemaakt met betrekking tot de intensiteit van de ondersteuning van de mediator en de wijze waarop een mediationtraject wordt aangeboden. Naast de eerder genoemde online mogelijkheden is het nog altijd zeker mogelijk om een mediationtraject te doorlopen aan de hand van een of meerdere afspraken op het kantoor van de mediator in Beek. Het is voor de soepele voortgang van het mediationtraject wel van belang dat er een keuze wordt gemaakt om samen te werken met een mediator die gespecialiseerd is op het gebied waarin de situatie is ontstaan en een werkwijze heeft die aansluitend is op de wensen van de betrokkenen. Om dit op een eenvoudige manier vast te stellen bij de keuze voor een geschikte mediator uit Beek, heeft Judex een handige vergelijker ontwikkeld.

Altijd een passende oplossing

Online Scheiden

In goed overleg maakt u samen afspraken over de scheiding, hierbij ontvangt u onze juridische ondersteuning.

 • Gebruiksgemak
 • Snelle doorloop
 • Lage kosten
Mediation

Onder begeleiding van een mediator probeert u tot overeenstemming te komen over de aspecten van de scheiding.

 • Geschikt voor complexere zaken
 • Intensieve begeleiding
 • Ruimte voor emotie
Advocatuur

U wordt beiden bijgestaan door een eigen persoonlijke advocaat en communiceert niet meer direct met elkaar.

 • Dient eenzijdig belang
 • Hoger uurtarief

Het scheidingsproces in 4 stappen

icon-step-1
ADVIES
Laat u adviseren over de verschillende oplossingen.
icon-step-2
AFSPRAKEN
U wordt begeleid om samen werkbare afspraken te maken.
icon-step-3
AFRONDEN
Op basis van gemaakte afspraken stellen wij de dossierstukken op.
icon-step-4
AFHANDELEN
Wij regelen de procedure tot en met inschrijving gemeente.

De drie beloftes van Judex

 • ONTZORGING

  Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

 • PERSOONLIJK

  Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

 • KWALITEIT

  Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken

Vergelijker om eenvoudig een keuze te kunnen maken voor een geschikte mediator uit Beek

Judex houdt zich als specialist in de juridische sector bezig met het verstrekken van waardevolle informatie en nuttige inzichten aan rechtzoekenden. We hebben hiervoor onder andere een vergelijker ontwikkeld die gebruikt kan worden om op een eenvoudige wijze een keuze te kunnen maken voor een geschikte mediator uit Beek. Deze vergelijker kan gebruikt worden door de ondersteuningsbehoefte in de zoekfilters weer te geven. Op basis hiervan verschijnt er een lijst van mediators uit Beek op het scherm die hier het beste een invulling aan kunnen geven. Op basis van deze lijst kan een overwogen keuze gemaakt worden.
Uiteraard zorgen we ervoor dat u een veilige keuze maakt. De mediators die wij u aanbevelen zijn immers aangesloten in ons netwerk en voldoen hiermee aan de strenge eisen die we hieraan gesteld hebben met betrekking op MfN- of ADR certificering, de werkwijze en de prijsstelling. Als u op basis van de gegevens van onze vergelijker een keuze heeft kunnen maken voor een geschikte mediator uit beek, kunt u via ons platform met deze persoon in contact treden, documenten naar deze persoon sturen en voor de financiële afhandeling van het traject zorg dragen.
U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Beek samenkomen.

Terug naar boven