Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Stein

2 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

De meest praktische manier om een geschikte mediator uit Stein te vinden

Bent u op zoek naar een geschikte mediator die werkzaam is in Stein om op een eenvoudige manier een conflict weg te nemen of een echtscheidingstraject te doorlopen? De meest praktische manier om een overwogen keuze te maken is door de gebruiksvriendelijke vergelijkingstool van Judex te gebruiken. Wij zorgen voor gemak, kwaliteit en vooral transparantie op juridisch gebied. Dit is van groot belang omdat de juridische sector voor veel mensen lastig te doorgronden is maar het voor het soepel doorlopen van een mediationtraject essentieel is om gebruik te maken van de diensten van een mediator die een specialisatie en een werkwijze heeft die aansluitend is op de situatie en de wensen van de betrokkenen.

Deze experts staan vandaag voor u klaar

Profielfoto Rob Hirsch
 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Zuid- en Midden Limburg
profielfoto Jeroen Ketelaars
 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Gouda, Maastricht

Overzicht in het aanbod van mediators in Stein

Hoewel Stein uiteraard niet de grootste gemeente is in Nederland, zijn er relatief wel veel mediators actief in dit Limburgse grensgebied. Dit heeft niets met de plaats Stein zelf te maken maar meer met de veelzijdigheid van mediation en de toegenomen interesse in deze juridische ondersteuningsvorm. Deze toegenomen interesse is eenvoudig te verklaren. Mediation is immers een traject dat het mogelijk maakt om op een relatief snelle manier een conflict weg te nemen zonder dat hiervoor de gang naar de rechter moet worden gemaakt. Veel rechters adviseren zelfs om een mediationtraject te doorlopen om niet onnodig tot een oordeel te hoeven komen. Uiteraard worden hiermee veel juridische kosten bespaard naast het feit dat de inzet van juridische uren sterk gereduceerd worden gezien het feit dat de betrokkenen gezamenlijk gebruik maken van de diensten van een mediator. De achterliggende gedachte van mediation is immers dat de betrokkenen samen worden gebracht om over de ontstane situatie te praten en uiteindelijk zelf de oplossingen te formuleren die ertoe zullen bijdragen dat een conflict wordt weggenomen.
Een mediator zal uiteraard aansluiten als de betrokkenen met elkaar in overleg gaan maar zal een volledig andere rol vervullen dan bij andere juridische dienstverleners het geval is. Er is bij mediation immers geen sprake van een veroordeling, vertegenwoordiging of afvaardiging. Het is van groot belang dat een mediator juist volledig neutraal blijft in dit proces omdat de betrokkenen gezamenlijk gebruik maken van de diensten van een mediator. Een mediator heeft een begeleidende rol en zal hierbij meerdere functies op zich nemen. Deze persoon zal immers gespreksleider, procesbewaker en bemiddelaar zijn. Tevens zal een mediator uiteraard de benodigde ondersteuning bieden als de partijen zelf dreigen vast te lopen in het traject en beschikbaar zijn als er vragen of onduidelijkheden zijn ontstaan bij de betrokkenen. Een ander groot verschil tussen mediation en andere vormen van juridische dienstverlening is dat er bij het eerstgenoemde traject vrijwel niet inhoudelijk op de situatie wordt ingegaan maar vrijwel alleen gericht wordt op het vinden van oplossingen. Mediation is dus een zeer toekomstgerichte keuze.
Mediation is een zeer veelzijdig traject dat in een grote diversiteit aan situaties kan worden ingezet. Het is een keuze die gemaakt kan worden in geval van arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen of conflicten met de overheid. Voorwaarde voor deze keuze is uiteraard wel dat de betrokken partijen bereid zijn om met elkaar te praten over de ontstane situatie en dat er wel ruimte is om naar oplossingen te zoeken. Als dit het geval is kunnen diverse keuzes worden gemaakt met betrekking tot het gebruik maken van de diensten van een mediator. Naast een volledig online aangeboden traject, kan er ook een keuze gemaakt worden voor de fysieke optie waarbij het traject wordt doorlopen aan de hand van een of meerdere afspraken op het kantoor van de mediator in Stein. Om hiervoor op een eenvoudige manier een geschikte mediator te vinden die werkzaam is in deze Limburgse plaats, kunt u gebruik maken van onze vergelijker. Wij bieden het benodigde inzicht in het aanbod van mediators in Stein.

Altijd een passende oplossing

Online Scheiden

In goed overleg maakt u samen afspraken over de scheiding, hierbij ontvangt u onze juridische ondersteuning.

 • Gebruiksgemak
 • Snelle doorloop
 • Lage kosten
Mediation

Onder begeleiding van een mediator probeert u tot overeenstemming te komen over de aspecten van de scheiding.

 • Geschikt voor complexere zaken
 • Intensieve begeleiding
 • Ruimte voor emotie
Advocatuur

U wordt beiden bijgestaan door een eigen persoonlijke advocaat en communiceert niet meer direct met elkaar.

 • Dient eenzijdig belang
 • Hoger uurtarief

Het scheidingsproces in 4 stappen

icon-step-1
ADVIES
Laat u adviseren over de verschillende oplossingen.
icon-step-2
AFSPRAKEN
U wordt begeleid om samen werkbare afspraken te maken.
icon-step-3
AFRONDEN
Op basis van gemaakte afspraken stellen wij de dossierstukken op.
icon-step-4
AFHANDELEN
Wij regelen de procedure tot en met inschrijving gemeente.

De drie beloftes van Judex

 • ONTZORGING

  Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

 • PERSOONLIJK

  Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

 • KWALITEIT

  Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken

Vergelijker om een geschikte mediator uit Stein te selecteren

Judex is gespecialiseerd op Juridisch gebied en houdt zich bezig met het informeren en het bieden van waardevolle inzichten aan de groep mensen die de intentie heeft om gebruik te maken van juridische dienstverlening. Dit doen we onder andere door een vergelijker ter beschikking te stellen die gebruikt kan worden om een geschikte mediator uit Stein te vinden. Deze vergelijkingstool hebben we voorzien van diverse zoekfilters omdat het vinden van een geschikte mediator een situatieafhankelijke keuze is. Op basis van de informatie die in de zoekfilters wordt weergegeven, verschijnt er een lijst van mediators uit Stein die het beste hieraan een invulling kunnen geven. Op basis hiervan kan eenvoudig een overwogen keuze worden gemaakt.
De mediators die wij u aanbevelen, zijn uiteraard aangesloten in ons netwerk. Hierdoor kunnen wij u de kwaliteit van onze service garanderen aangezien we strenge eisen stellen aan onze mediators met betrekking tot het bezitten van een MfN- of ADR certificering, de werkwijze en de prijsstelling. Als u op basis van onze vergelijkingstool een keuze heeft kunnen maken voor een geschikte mediator uit Stein, kunt u via ons platform met deze persoon in contact komen. daarnaast bieden we alle mogelijkheden om op een veilige manier documenten met deze persoon te delen en voor de financiële kant van het traject zorg te dragen.
U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Stein samenkomen.

Terug naar boven