fbpx
Ga naar content
9.5
Totale waardering: 5 van 5 sterren

Wij helpen jaarlijks zo’n 3000 echtparen om te scheiden. Tot volle tevredenheid van beide partijen.

Scheidingsmediation in Sittard

2 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Vergelijker om een geschikte mediator uit Sittard te kiezen voor hulp bij het scheiden

De eerste stap na het nemen van de beslissing om te gaan scheiden is de keuze op de manier waarop het traject moet worden doorlopen. Voor partners die bereid zijn om dit gezamenlijk te doen en er vertrouwen erin hebben dat ze samen tot afspraken kunnen komen, is echtscheidingsmediation een uitstekend alternatief. Dit een zeer toepasbare vorm van scheiden dat in de meeste gevallen veruit de voordeligste optie is. Er zijn veel mediators die hun diensten op echtscheiding gebied aanbieden. Bent u op zoek naar een geschikte mediator uit Sittard te kiezen voor hulp bij het scheiden. Dan kunt u de vergelijker van Judex hiervoor gebruiken. Wij zetten de meest geschikte echtscheidingsmediators uit Sittard voor u op een rijtje.

Deze experts staan vandaag voor u klaar

Profielfoto Rob Hirsch
 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Zuid- en Midden Limburg
profielfoto Jeroen Ketelaars
 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Gouda, Maastricht

Ruime aanbod van echtscheidingsmediators in Sittard

Een snelle blik op het internet leert dat er veel echtscheidingsmediators in Sittard hun diensten aanbieden. Dit lijkt erg praktisch maar in veel gevallen is het tegendeel waar. De juridische sector is immers erg versplinterd en heeft een zeer gecompliceerd karakter. Hierdoor is het voor buitenstaanders erg lastig om een beeld te vormen over de prijsstelling en de werkwijze van een specifieke mediator. Vooral dit laatste punt is van groot belang voor een spoedig doorlopen van een echtscheidingsprocedure. Mediation is immers een veelzijdige vorm van scheiden waarbij verschillende keuzes kunnen worden gemaakt.

De achterliggende gedachte van mediation is dat de scheidende partners gezamenlijk de volledige procedure doorlopen en in een open overlegstructuur de afspraken maken die nodig zijn bij het ontbinden van een huwelijk. De mediator zorgt voor begeleiding in dit proces en hierbij uiteraard een neutrale rol vervullen. Mediation heeft dus een zelfstandig karakter maar het scheidende stel zal altijd bij de mediator terecht kunnen als ze vragen hebben, er onduidelijkheden zijn met betrekking tot de procedure of als ze samen hierin dreigen vast te lopen. Uiteraard kunnen ze zelf aangeven of ze behoefte hebben aan deze service. Het is immers ook mogelijk om ervoor te kiezen om in een relatief laat stadium van de procedure gebruik te maken van de diensten van de mediator en deze persoon pas in te schakelen als de echtscheidingsdocumenten kunnen worden overgedragen aan de rechtbank.

Ook met betrekking tot de vorm van mediation is er een duidelijk onderscheid waar te nemen. Er kan gekozen worden voor een ondersteuning die volledig op afstand wordt aangeboden (ook bekend als online scheiden) maar ook voor een meer persoonlijke vorm waarbij het mediationtraject kan worden doorlopen aan de hand van een of meer afspraken op het kantoor van de mediator in Sittard. Bij deze laatste optie is het uiteraard wel praktisch als een keuze wordt gemaakt voor een echtscheidingsmediator die in Sittard om directe omgeving van deze Limburgse plaats gevestigd is. Dit is door het ruime aanbod van echtscheidingsmediators in deze plaats in combinatie met de ingewikkelde structuur van de juridische sector geen eenvoudige taak. Veel scheidende stellen hebben ervaren dat het erg tijdrovend is om het aanbod van mediators te vergelijken. Hier is Judex op ingesprongen door een vergelijker te ontwikkelen waarmee op een snelle en eenvoudige wijze een beeld kan worden gevormd in het ruime aanbod van echtscheidingsmediators in Sittard. Wij zetten de beste opties zelfs voor u op een rijtje!

Altijd een passende oplossing

Online Scheiden

In goed overleg maakt u samen afspraken over de scheiding, hierbij ontvangt u onze juridische ondersteuning.

 • Gebruiksgemak
 • Snelle doorloop
 • Lage kosten
Mediation

Onder begeleiding van een mediator probeert u tot overeenstemming te komen over de scheiding.

 • Complexere zaken
 • Intensieve begeleiding
 • Ruimte voor emotie
Advocatuur

U wordt beiden bijgestaan door een eigen persoonlijke advocaat en communiceert niet meer direct met elkaar.

 • Dient eenzijdig belang
 • Hoger uurtarief

Het scheidingsproces in 4 stappen

icon-step-1
ADVIES
Laat u adviseren over de verschillende oplossingen.
icon-step-2
AFSPRAKEN
U wordt begeleid om samen werkbare afspraken te maken.
icon-step-3
AFRONDEN
Op basis van gemaakte afspraken stellen wij de dossierstukken op.
icon-step-4
AFHANDELEN
Wij regelen de procedure tot en met inschrijving gemeente.

De drie beloftes van Judex

 • ONTZORGING

  Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

 • PERSOONLIJK

  Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

 • KWALITEIT

  Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken

Vergelijker om de meest geschikte mediator uit Sittard te vinden voor hulp bij echtscheiding

Judex houdt zich bezig met het bieden van inzichten en transparantie in de juridische sector. We hebben hiervoor onder andere een vergelijker ter beschikking gesteld die gebruikt kan worden om de meest geschikte mediator uit Sittard te vinden voor hulp bij echtscheiding. Deze aanbieders kunnen op een eenvoudige manier op een rijtje worden gezet door de specifieke wensen in de zoekfilters aan te geven. Op basis hiervan presenteren wij u de echtscheidingsmediators die hier het beste een invulling aan kunnen geven.

Alle mediators die wij u aanbevelen, zijn juridische dienstverleners die bij het netwerk van Judex zijn aangesloten en hiermee voldoen aan onze criteria met betrekking tot werkwijze en prijsstelling. Hier houden we streng toezicht op om de kwaliteit van onze service te borgen. Naast kwaliteit en transparantie bieden we gemak bij het scheiden. Als u op basis van de gegevens uit onze vergelijker een geschikte echtscheidingsmediator uit Sittard heeft gekozen, kunt u via ons platform direct met deze persoon in contact treden, data met uw mediator delen en voor de financiële afhandeling van de procedure zorg dragen.

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Sittard samenkomen.

Terug naar boven