Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Scheidingsmediation in Sittard

2 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Vergelijker om een geschikte mediator uit Sittard te kiezen voor hulp bij het scheiden

De eerste stap na het nemen van de beslissing om te gaan scheiden is de keuze op de manier waarop het traject moet worden doorlopen. Voor partners die bereid zijn om dit gezamenlijk te doen en er vertrouwen erin hebben dat ze samen tot afspraken kunnen komen, is echtscheidingsmediation een uitstekend alternatief. Dit een zeer toepasbare vorm van scheiden dat in de meeste gevallen veruit de voordeligste optie is. Er zijn veel mediators die hun diensten op echtscheiding gebied aanbieden. Bent u op zoek naar een geschikte mediator uit Sittard te kiezen voor hulp bij het scheiden. Dan kunt u de vergelijker van Judex hiervoor gebruiken. Wij zetten de meest geschikte echtscheidingsmediators uit Sittard voor u op een rijtje.

Deze experts staan vandaag voor u klaar

profielfoto Jeroen Ketelaars
 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Gouda, Maastricht

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Provincie Limburg, Oost-Brabant

Ruime aanbod van echtscheidingsmediators in Sittard

Een snelle blik op het internet leert dat er veel echtscheidingsmediators in Sittard hun diensten aanbieden. Dit lijkt erg praktisch maar in veel gevallen is het tegendeel waar. De juridische sector is immers erg versplinterd en heeft een zeer gecompliceerd karakter. Hierdoor is het voor buitenstaanders erg lastig om een beeld te vormen over de prijsstelling en de werkwijze van een specifieke mediator. Vooral dit laatste punt is van groot belang voor een spoedig doorlopen van een echtscheidingsprocedure. Mediation is immers een veelzijdige vorm van scheiden waarbij verschillende keuzes kunnen worden gemaakt.

De achterliggende gedachte van mediation is dat de scheidende partners gezamenlijk de volledige procedure doorlopen en in een open overlegstructuur de afspraken maken die nodig zijn bij het ontbinden van een huwelijk. De mediator zorgt voor begeleiding in dit proces en hierbij uiteraard een neutrale rol vervullen. Mediation heeft dus een zelfstandig karakter maar het scheidende stel zal altijd bij de mediator terecht kunnen als ze vragen hebben, er onduidelijkheden zijn met betrekking tot de procedure of als ze samen hierin dreigen vast te lopen. Uiteraard kunnen ze zelf aangeven of ze behoefte hebben aan deze service. Het is immers ook mogelijk om ervoor te kiezen om in een relatief laat stadium van de procedure gebruik te maken van de diensten van de mediator en deze persoon pas in te schakelen als de echtscheidingsdocumenten kunnen worden overgedragen aan de rechtbank.

Ook met betrekking tot de vorm van mediation is er een duidelijk onderscheid waar te nemen. Er kan gekozen worden voor een ondersteuning die volledig op afstand wordt aangeboden (ook bekend als online scheiden) maar ook voor een meer persoonlijke vorm waarbij het mediationtraject kan worden doorlopen aan de hand van een of meer afspraken op het kantoor van de mediator in Sittard. Bij deze laatste optie is het uiteraard wel praktisch als een keuze wordt gemaakt voor een echtscheidingsmediator die in Sittard om directe omgeving van deze Limburgse plaats gevestigd is. Dit is door het ruime aanbod van echtscheidingsmediators in deze plaats in combinatie met de ingewikkelde structuur van de juridische sector geen eenvoudige taak. Veel scheidende stellen hebben ervaren dat het erg tijdrovend is om het aanbod van mediators te vergelijken. Hier is Judex op ingesprongen door een vergelijker te ontwikkelen waarmee op een snelle en eenvoudige wijze een beeld kan worden gevormd in het ruime aanbod van echtscheidingsmediators in Sittard. Wij zetten de beste opties zelfs voor u op een rijtje!

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Vergelijker om de meest geschikte mediator uit Sittard te vinden voor hulp bij echtscheiding

Judex houdt zich bezig met het bieden van inzichten en transparantie in de juridische sector. We hebben hiervoor onder andere een vergelijker ter beschikking gesteld die gebruikt kan worden om de meest geschikte mediator uit Sittard te vinden voor hulp bij echtscheiding. Deze aanbieders kunnen op een eenvoudige manier op een rijtje worden gezet door de specifieke wensen in de zoekfilters aan te geven. Op basis hiervan presenteren wij u de echtscheidingsmediators die hier het beste een invulling aan kunnen geven.

Alle mediators die wij u aanbevelen, zijn juridische dienstverleners die bij het netwerk van Judex zijn aangesloten en hiermee voldoen aan onze criteria met betrekking tot werkwijze en prijsstelling. Hier houden we streng toezicht op om de kwaliteit van onze service te borgen. Naast kwaliteit en transparantie bieden we gemak bij het scheiden. Als u op basis van de gegevens uit onze vergelijker een geschikte echtscheidingsmediator uit Sittard heeft gekozen, kunt u via ons platform direct met deze persoon in contact treden, data met uw mediator delen en voor de financiële afhandeling van de procedure zorg dragen.

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Sittard samenkomen.

Terug naar boven