Ga naar content

Wanneer mag ik naar Nederland komen om te studeren?

In de eerste plaats moet u beschikken over een MVV en een verblijfsvergunning om in Nederland te mogen studeren. De verblijfsvergunning voor bepaalde tijd met als doel om te gaan studeren wordt afgegeven als verder aan de volgende voorwaarden voldaan is:

  • U volgt voltijds, hoger, voortgezet of beroepsonderwijs.
  • U staat als student ingeschreven voor voltijds onderwijs. Deze verklaring moet door de onderwijsinstelling worden ondertekend.
  • Het moet duidelijk zijn dat u na afronding van de studie weer uit Nederland vertrekt.
  • Nederland moet het meest aangewezen land zijn om aan u het betreffende onderwijs te geven en u moet bij terugkomst in het land van herkomst met het gevolgde onderwijs een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van uw land.
  • U moet beschikken over voldoende middelen van bestaan.

Onderwijsinstellingen zijn juridisch de referent van de buitenlandse student. Erkenning is verplicht. Dat betekent dat een onderwijsinstelling zonder erkenning géén referent kan zijn voor een buitenlandse student die een verblijfsvergunning voor studie nodig heeft. Een buitenlandse student die een verblijfsvergunning voor een studie nodig heeft, kan dus niet in Nederland worden toegelaten, indien er geen sprake is van een door de IND erkende referent (onderwijsinstelling).

Ook interessant voor u:

Terug naar boven