Ga naar content

Verhuurder stelt huurder aansprakelijk voor schade

Elise Elzenhout heeft een leuk appartement gekocht in de binnenstad. Daarom zegt ze de huur op van de woning die ze in een buitenwijk van de stad huurt van woningbouwcorporatie Woongenot.

Een maand nadat ze is vertrokken, krijgt ze van Woongenot een forse rekening voor de vervanging van een kapotte wastafel in de badkamer.

Elise maakt bezwaar tegen de rekening. Volgens haar was de wastafel al stuk toen ze haar intrek nam in de woning. Woongenot zegt daar van niets te weten en vindt dat zij er vanuit mag gaan dat Elise de woning zonder schade heeft betrokken. Elise moet volgens Woongenot de schade dus moet vergoeden.

Gelukkig heeft Elise haar administratie goed op orde. Ze beschikt over een beschrijving van gebreken, die is opgesteld vóór ze de woning betrok, en die zowel door haarzelf als door een medewerker van Woongenot is ondertekend. Woongenot laat zich door Elise overtuigen en trekt de vordering in.

Ook interessant voor u:

Op zoek naar een mediator?

We hebben een handige vergelijker ontwikkeld die gebruikt kan worden om een geschikte mediator te vinden voor o.a. hulp bij scheiding.

Vind uw mediator
Terug naar boven