Ga naar content

Zelf een huis laten bouwen: Tips & Tricks

Ga bij het inschakelen van een aannemer of een architect niet over één nacht ijs. Doe goed onderzoek naar de adviseur, kijk bijvoorbeeld of uw architect wel echt architect is. Doe ook goed onderzoek naar de financiële gezondheid van uw adviseur. Schakel geen aannemer in die op de rand van een faillissement balanceert. Vraag naar…

Lees verder

Lees toepasselijke algemene voorwaarden voor het ondertekenen van een overeenkomst goed door. Zo beperkt u het risico dat u later voor onaangename verrassingen komt te staan. Uiteraard kunt u de voorwaarden ook door uw advocaat laten beoordelen. Dat kan met name belangrijk zijn bij algemene voorwaarden die door een adviseur zelf in elkaar zijn gezet.

Let bij de aankoop van een kavel goed op de gemeentelijke bestemming en op het doel waar u de kavel voor wil gaan gebruiken. Het komt toch nog wel eens voor dat een kavel niet de bestemming wonen blijkt te hebben, terwijl het wel voor dat doel is aangeschaft.

Ga na of u bij de gemeente wel een sloopvergunning kunt krijgen als u een kavel wilt kopen met een vervallen pand dat u wilt gaan slopen.

Kijk uit met het zogenaamde ‘leuren'. Probeer niet het onderste uit de kan te halen door aannemers waarmee u in verregaande onderhandeling zit tegen elkaar uit te spelen. U kunt aansprakelijk worden gehouden voor kosten die de aannemer voorafgaand aan het sluiten van de overeenkomst heeft gemaakt.

Heeft u een juridische vraag?

Omschrijf uw situatie bij Judex middels ons contactformulier en wij nemen binnen 24 uur contact op. Judex hulp is 7 dagen bereikbaar, kosteloos en vrijblijvend.

Stel uw juridische vraag
Terug naar boven