fbpx
Ga naar content

Geschillen over de huurprijs van bedrijfsruimte

Als verhuurder en huurder van voor publiek toegankelijke bedrijfsruimte van mening verschillen over de redelijkheid van de huurprijs (de verhuurder wil de prijs verhogen of de huurder wil de prijs verlagen) dan kan de huurder of verhuurder de rechter vragen om de huurprijs vast te stellen.

Maar voordat de rechter kan worden ingeschakeld, moet over die huurprijs eerst advies te worden gevraagd aan een of meer deskundigen. Die deskundige – vaak is dat de bedrijfshuuradviescommissie – kan worden ingeschakeld door verhuurder en huurder samen of door een van beiden.

Leidt het advies niet tot overeenstemming, dan hakt de rechter de knoop door. Hij let daarbij op de gemiddelde huurprijs van vergelijkbare bedrijfsruimte over een periode van vijf jaar terug én op de prijsontwikkeling.

De rechter kan worden ingeschakeld direct na afloop van de eerste of tweede vijfjarenperiode, en vervolgens telkens na periode van vijf jaar nadat de laatste (nieuwe) huurprijs is ingegaan.

Ook interessant voor u:

Op zoek naar een mediator?

We hebben een handige vergelijker ontwikkeld die gebruikt kan worden om een geschikte mediator te vinden voor o.a. hulp bij scheiding.

Vind uw mediator
Terug naar boven