Ga naar content

Pas op met verhuren van uw onverkochte woning

Nu de economische tegenwind ook de huizenverkoop danig beïnvloedt, krijgt een grote groep huiseigenaren te maken met dubbele woonlasten. U heeft bijvoorbeeld een nieuwe woning betrokken, maar uw oude woning is nog niet verkocht.

In die situatie lijkt het misschien een aantrekkelijke optie om uw nog niet verkochte woning tijdelijk te verhuren. De huuropbrengsten zouden dan immers de extra hypotheeklasten kunnen compenseren. Maar pas op! Er zitten nogal wat haken en ogen aan deze verhuurconstructie.

In de eerste plaats heeft de huurder van uw woning stevige huurbescherming. Ook al zegt u de huur netjes op (als uw woning verkocht is) met inachtneming van de juiste opzegtermijn, u moet naar de rechter als uw huurder weigert te vertrekken.

Ook moet u er rekening mee houden dat u weliswaar extra huurinkomsten genereert, maar dat uw hypotheekrente niet langer fiscaal aftrekbaar is. Als u ervoor kiest om uw woning niet te verhuren, is de rente voorlopig wel aftrekbaar.

Laat u dus door een deskundige informeren voordat u besluit uw (tijdelijk) onverkoopbare woning te verhuren.

Jan Harmen Baljet is onder meer gespecialiseerd in bouw- en huurrecht en verbonden aan Abeln Advocaten. Uw reactie is welkom op jb@abeln.nl

Terug naar boven