fbpx
Ga naar content

Onderverhuren. Mag dat?

Onderverhuren is eigenlijk niets anders dan het weer doorverhuren van datgene wat u zelf gehuurd heeft. Als huurder wordt u gelijktijdig ook verhuurder. De vraag is of het als huurder is toegestaan om het gehuurde onder te verhuren.

Stel u huurt een auto, maar u wilt deze auto vervolgens weer aan iemand anders verhuren.

Onderverhuren mag van de wetgever, tenzij u als huurder kunt aannemen dat de verhuurder daartegen redelijke bezwaren heeft. Van de wettelijke regeling dat onderverhuur in beginsel toegestaan is, mag worden afgeweken. In de praktijk gebeurt dat ook heel vaak.

Vrijwel zeker staat er in het huurcontract van de auto dat het niet is toegestaan om deze auto op wat voor manier ook aan een ander in gebruik te geven. Hetzelfde zal ongetwijfeld staan in een huurcontract voor bijvoorbeeld een vakantiehuis.

Maar deze regeling geldt niet voor alle vormen van huur. Als het bijvoorbeeld gaat om de onderhuur van huizen, appartementen of kamers die bestemd zijn voor permanente bewoning geldt een afwijkende regeling.

Ook interessant voor u:

Op zoek naar een mediator?

We hebben een handige vergelijker ontwikkeld die gebruikt kan worden om een geschikte mediator te vinden voor o.a. hulp bij scheiding.

Vind uw mediator
Terug naar boven